Connect with us

Politica

Vlădescu: “O diversiune între primarul Vrabie și managerul Spitalului”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, a acuzat, astăzi, la finalul ședinței de îndată a Consiliului Local Municipal că, la Medgidia, totul se întâmplă cum “vor doamna vice și Partidul Social Democrat”, după ce de vreo două săptămâni nu trece de votul aleșilor locali proiectul privind rectificarea bugetară care ar aduce și plata salariilor personalului medical din cadrul Spitalului Municipal Medgidia. Vrabie nu s-a oprit aici, a vorbit despre viceprimarul său în termeni ce cu greu pot fi reproduși, a afirmat că viceprimarul Luminița Vlădescu are “caracter infect” și că „poți să le dai orice acestor oameni (viceprimarul Luminița Vlădescu și PSD – n.r.), dacă nu stai în poziția aia de… capră, scuze pentru termenul folosit, dar așa își doresc domnii, nu trece decât dacă vor ei”.

Aceste declarații halucinante nu au făcut decât să adâncească și mai tare prăpastia între cei care coordonează activitatea în municipiul Medgidia și întărește zvonurile potrivit cărora Vrabie vrea schimbarea viceprimarului din Medgidia. Și asta nu e tot: ceva nu se leagă! Carevasăzică, într-o ședință anterioară au lipsit fix aliații primarului în acest proiect administrativ, respectiv consilierii ALDE și M10, nimeni nu a făcut gălăgie, astăzi, viceprimarul refuză ordinea de zi i primarul scoate la suprafață, în spațiul public, așa numitul caracter “infect” al Luminiței Vlădescu. Tocmai pentru acest acuzații, dar și pentru că deontologia profesională ne obligă, am insistat să avem un punct de vedere și din partea viceprimarului Luminița Vlădescu.

“Nu a avut curajul și bărbăția necesare să discute cu mine”

În convorbirea telefonică, viceprimarul Luminița Vlădescu a declarat pentru “Ordinea.ro” că ceea ce se petrece la nivelul conducerii orașului nu este decât “o diversiune”. A cui este și care sunt interesele? Luminița Vlădescu susține că aceasta îi are ca și coordonatori chiar pe primar și managerul unității medicale din Medgidia. De ce? Viceprimarul nu are răspuns, însă este decisă să lupte pentru a-și demonstra nevinovăția.

“Toate întâmplările din ultima perioadă nu este decât o diversiune făcută de domnul primar cu managerul Spitalului Municipal din dorințe ascunse cu ceva timp în urmă, fără motiv și fără a avea curajul și bărbația neesare să discute cu mine. S-a agățat de problemele de la spital despre care i-am comunicat, dar dumnealui nu cunoaște, nu se uită pe hârtii și, poate nu știți, dar nici nu prea vine pe la birou… asta ca o paranteză și revenind la problemele de la spital, domnul primar știa de la mine de aproximativ o lună de pierderile foarte mari, de situația financiară critică a spitalului și pe care managerul nu dorește să și le însușească, iar primarul, în orgoliul lui mult prea mare, refuză să accepte că sunt nereguli. Mai mult, în ședința ordinară când s-a discutat prima dată acest subiect, eu am transmis că cei de la spital au venit cu documente false. În acea zi, domnul primar nu era la muncă, secretarul municipiului mi-a sesizat aceste aspecte, l-am contactat pe primar, care nu mi-a răspuns, iar managerul mi-a transmis că nu dorește să discute cu mine că eu îi caut mereu nod în papură. În următoarea convocare, cu 10 minute înainte de începerea ședinței am discutat cu domnul primar, mi-a spus că nu sunt probleme. Atunci, m-am abținut, la fel și alți colegi care au sesizat neregulile. Următoarea mutare din acest scandal a primarului a fost să meargă la spital pentru a-i incita pe oameni împotriva mea, să le transmită că eu sunt vinovată, că din cauza mea nu își iau salariile. Eu și PSD… Total fals! Este o manevră murdară pentru a-și rezolva alte probleme. Vine cu tot felul de acuze pe care va trebui să le și demonstreze. Nu știu de ce pune prespune și acuză că eu și PSD suntem de vină când noi suntem 5 consilieri din 19?”, a declarat viceprimarul Luminița Vlădescu pentru ziarul nostru.

Întrebată de ce s-a abținut, astăzi, la vot, viceprimarul din Medgidia ne-a răspuns:

“Această convocare nu s-a făcut conform procedurilor legale și îmi doresc să se introducă execuția bugetară a municipiului Medgidia pentru a proba acuzațiile ce mi se aduc. Este obligatoriu de realizat doar de primar, conform Legii administrației publice locale și a Legii finanțelor publice. Timp de un an și jumătate am fost mai mult decât om, dar voi face o conferință de presă pentru a explica toate acestea, foarte probabil vineri, după ședința programată miercuri, 22 noiembrie. Eu cred că în această ședință acest proiect ar urma să treacă și încă ceva: nu el m-a pus pe mine – am văzut că tot declară asta – Consiliul Local m-a pus viceprimar, tot Consiliul Local să mă schimbe. Oricum, știu că pe 24 octombrie a avut loc o ședință la PNL pentru schimbarea mea, la propunerea primarului, dar le transmit că sunt mai hotărâtă ca oricând să lupt și să dovedesc faptul că sunt nevinovată.”

Citiți și:

RĂZBOI total între Vrabie și viceprimarul din Medgidia. Vrabie: “Femeia asta este de un caracter atât de infect…”

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Deputatul USR Iulian Bulai, despre Eminescu: „Dacă ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, La mulţi ani, Mihai!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, deputatul USR de Neamţ Iulian Bulai, afirmă, într-o postare pe Facebook, că, dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, ar fi eliminat pensiile speciale, ar fi desfiinţat inspectoratele şcolare, ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentur a ajunge mai repede de la Iaşi la Viena.

” Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi:

– ar fi semnat pentru “Fără penali în funcții publice”.

– ar fi eliminat pensiile speciale.

– ar fi desființat inspectoratele școlare, pe care le știa bine.

– ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentru a ajunge mai repede de la Iași la Viena.

– ar fi reformat radical TVR, SRR și CNA.

La mulți ani, Mihai!

Mulțumim pentru moștenirea primită de la tine!”, a scris Bulai.

Astăzi se împlinesc 171 de ani de la neşterea poetului Mihai Eminescu şi este celebrată Ziua Culturii Naţionale.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președinte CJ Constanța, Mihai Lupu, cheamă ONG-urile la discuții

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, îi invită pe reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale de pe raza județului Constanța la o întâlnire oficială pentru identificarea și demararea unei colaborări pentru realizarea unor proiecte comune care să vină în sprijinul locuitorilor din județul nostru.

„Îmi doresc să continui seria de întâlniri, pe care am demarat-o odată cu întrevederea de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța, și cu reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale din Constanța. Avem proiecte de cercetare împreună cu mediul academic, care vor duce la valorificarea și fructificarea acestora și dorim să dezvoltăm proiecte similare și cu societatea civilă constănțeană. Suntem deschiși la propunerile venite din partea ONG-urilor și vom acorda tot sprijinul nostru pentru elaborarea și implementarea proiectelor cu impact asupra locuitorilor din județul Constanța”, a declarat Mihai Lupu.

Evenimentul se va desfășura în 25 ianuarie 2021, începând cu ora 11:00, în sala “Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, cu respectarea tuturor normelor de siguranță epidemiologice în vigoare. Toate Organizațiile Non Guvernamentale care doresc să participe la această întâlnire vor desemna un singur reprezentant și vor putea accesa formularul de înscriere online, pe site-ul Consiliului Județean Constanța, la următorul link: http://www.cjc.ro/sectiune.php?s=215.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele USR Constanța, Remus Negoi: „Mascarada primarului Cîrjaliu trebuie să înceteze la Agigea!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Organizației Județene Constanța a USR, senatorul Remus Negoi, îl critică dur pe primarul comunei Agigea, Maricel Cîrjaliu pentru tertipurile la care apelează pentru a controla activitatea Consiliului Local.

„Azi, 15 ianuarie 2021 de la ora 15:00, primarul pesedist Cîrjaliu, de la Agigea, a convocat a treia ședință de Consiliu Local cu același unic punct pe ordinea de zi – votarea comisiilor de lucru. Votul comisiilor și a viceprimarului comunei Agigea s-a făcut pe 12.11.2020, conform Procesului verbal de ședință atașat de colegii. Doar că individul nu vrea să emită Hotârea de Consiliu Local conform acelui proces verbal pentru că poate. Pentru că PSD. E un abuz inimaginabil al primarului pesedist! Am discutat îndelung cu președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, cu prim-vicepreședintele PNL Constanța, Septimiu Bourceanu. Dumnealor m-au asigurat că se vor implica, mai ales că în parteneriatul creat la Agigea, în Consiliul Local, avem 4 consilieri USRPLUS și 2 consilieri PNL. De asemenea, am solicitat prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, să trimită un reprezentant al Instituției Prefectului la ședința de azi a Consiliului Local Agigea, pentru a media și a pune în aplicare decizia prin vot a consilierilor locali din 12.11.2020. Această situație absurdă trebuie să înceteze! Blocajul impus de primarul Cîrjaliu, doar pentru că nu-i convine rezultatul alegerilor, este un abuz incalificabil! În egală măsură, secretarul general al comunei Agigea comite un abuz incredibil, refuzând să pună în aplicare votul consilierilor. Cu astfel de manevre ticăloase, PSD confirmă încă o dată că este partidul care nu se va reforma niciodată!“, a declarat Remus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: