Connect with us

Politica

Războiul USR și PMP ajunge Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Tatian Iorga

Publicat

la

Intelectualul Mihail Neamțu a scris, pe contul său de Facebook, că PMP va face plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pe numele istoricului şi cercetătorului Mădălin Hodor, fost membru al CNSAS, deoarece acesta a afirmat că prezidențiabilul partidului, Theodor Paleologu, ar fi simpatizant nazist.

„În timpul mineriadelor din anii 1990, toți cei care se opuneau lui Ion Iliescu deveneau, peste noapte, „fascişti”, „neo-nazişti” sau „legionari”. Îmi amintesc și cum plagiatorul Ponta spunea despre Mircea Mihăieș c-ar fi „un fascist bătrân.” Nici europarlamentarul german Elmar Brok n-a scăpat de sudălmile liderului Pro-România, fiind acuzat că are „o gândire nazistă.” În ceea ce mă privește, Mihai Gâdea m-a făcut în 2014 „extremist” și „legionar” într-o campanie clasică de agitație și propagandă, marca Antena3. Nu mă așteptam ca susținătorii lui Dan Barna să preia o asemenea retorică de doi bani. Și, totuși, Mădălin Hodor a făcut-o. Istoric și cercetător CNSAS (plătit, așadar, din bani publici), dl. Hodor a sugerat că Theodor Paleologu ar avea simpatii politice pentru gânditorul nazist Carl Schmitt (studiat și astăzi la orice curs de istorie a constituționalismului din marile universități ale lumii).

Acuzațiile dlui Hodor nu sunt ale unui pamfletar, ci vor să exprime greutatea judecăților factologice și de valoare ale unei comunități științifice. Ca simplu cercetător al memoriei europene, nimeni n-are voie să ofenseze victimele Holocaustului sau ale Gulagului printr-o banalizare a acestor epitete.

Theodor Paleologu putea studia scrierile lui Karl Marx sau Vladimir Ilici Lenin într-o lucrare de doctorat, câtă vreme studiul operei acestor ideologi n-ar fi sfârșit într-un elogiu al comunismului. Mădălin Hodor s-ar putea apleca chiar și asupra lucrării Mein Kampf, câtă vreme n-ar cauționa ideile lui Adolf Hitler.

Un om cu adevărat instruit și cultivat în valorile democrației liberale nu va confunda niciodată conservatorismul cu fascismul sau nazismul (ideologii colectiviste și statolatre care și-au găsit dușmanii de moarte în voci precum Luigi Sturzo, Iuliu Maniu, Winston Churchill sau Konrad Adenauer).

Miza domnului Hodor nu este științifică, ci electoral-politică.

Prin acuzațiile sale factuale, dar eronate, simpatizantul USR și-a propus prejudicierea imaginii domnului Paleologu și a partidului care-l susține nemijlocit în cursa prezidențială. Asemenea derapaje nu pot rămâne nesancționate, motiv pentru care PMP va face o plângere la CNCD. Plini de melancolie, ne putem întreba la final: ce au în comun vechea stângă securist-comunistă și noua stângă? Ambele îi înjură intelectualii de Dreapta. Hodor și Gâdea, aceeași mizerie.“, a scris Neamțu pe Facebook.

Precizăm că istoricul Mădălin Hodor și-a arătat public susținerea pentru candidatul USR-PLUS, Dan Barna, la alegerile prezidențiale. Amintim că, în ultima perioadă, între cele două tabere politice, USR-PLUS și candidatul PMP, Theodor Paleologu, au fost mai multe șicane. Acesta din urmă a reacționat pe Facebook la o serie de postări și atacuri venite din tabăra celor de la USR și în care ținta principală era prezidențiabilul PMP.

Surse foto: libertatea.ro, facebook.ro

 

Comments

comments

Politica

Ședința de învestire a Guvernului Orban II, AMÂNATĂ, din lipsă de cvorum

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ședința de plen a Parlamentului pentru învestirea Guvernului Orban 2 a fost amânată, astăzi, la scurt timp după ce a început, din lipsă de cvorum. Ședința a fost suspendată având în vedere că în sală erau prezenți doar 188 de parlamentari din cei 465. După ce Guvernul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură, președintele Klaus Iohannis a decis să-l desemneze, din nou, pe Ludovic Orban pentru Palatul Victoria. Curtea Constituțională a stabilit, tot astăzi, cu majoritate de voturi, că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către șeful statului Klaus Iohannis. Stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Lovitură pentru PNL. CCR a decis că există CONFLICT DE INTERESE privind desemnarea lui Orban ca premier

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Curtea Constituțională a României admis, astăzi, sesizarea PSD în privința conflictului între președintele Klaus Iohannis și Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcția de premier, arată stiripesurse.ro. Sesizarea a fost făcut de Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, și Titus Corlățean, președinte interimar al Senatului. Până la 14 februarie a fost termenul de exprimare a punctelor de vedere ale părțile implicate în conflictul dintre președintele Klaus Iohannis și Parlament pe desemnarea lui Ludovic Orban ca prim-ministru. În favoarea conflictului de interese au votat șapte judecători și doar doi s-au abținut.

 

Sursa:stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Data Congresului PSD depide de situația generată de coronavirus. Ce spune Marcel Ciolacu

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că PSD va avea Congres pe data de 29 februarie, asta în cazul în care nu se va agrava situația genetată de coronavirus.

”În principiu rămâne pe data de 29 februarie, în cazul în care situația privind coronavirusul nu se va agrava în România (…) Dacă situația va fi normală, atunci Congresul îl vom avea pe data de 29 februarie.”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a spus duminică seară că „este o chestiune de zile până la apariţia unui caz de infectare cu coronavirus în România, ţinând cont că a doua patrie a românilor a devenit Italia”, adăugând că nu ştie dacă în acest moment autorităţile din România sunt pregătite să facă faţă unei astfel de situaţii.

Întrebat dacă această criză dată de coronavirus resetează toată situaţia politică de până astăzi, Ciolacu a răspuns afirmativ.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: