Connect with us

Politica

“Răzbunarea” fraților Banias

Published

on

În timp ce deputatul Mircea Banias contestă Congresul prin care Călin Popescu Tăriceanu a fost ales președintele ALDE, fratele acestuia, consilierul județean ales pe listele aceleiași formațiuni politice, vrea radierea ALDE din Registrul partidelor politice.

Mircea Banias s-a alăturat mai multor colegi și a semnat un document prin care contestă organizarea congresului pentru noua conducere ALDE, decizia în acest sens urmând să fie luată de Tribunalul București pe 12 mai.

Astăzi, printr-un comunicat remis redacției, Emil Banias anunță că a sesizat Ministerul Public și a solicitat “încetarea activității partidului politic ALDE și radierea lui din Registrul partidelor politice”. „Regret situația în care s-a ajuns însă consider că vinovați sunt cei care au încălcat prevederile legale în vigoare.

Iată mesajul transmis de consilierul județean ales al ALDE Constanța:

“Doresc sa informez opinia publica și, in mod special, pe cei care mi-au acordat încrederea și votul lor la alegerile locale de anul trecut, pentru a deveni consilier județean din partea ALDE, ca in data de 31.05.2017, secretariatul general al partidului, sub semnătura lui Daniel Chițoiu, a transmis către Consiliul Județean Constanta, solicitarea de a-mi fi retras mandatul de consilier județean, ca urmare a “excluderii” mele din partid.

Menționez de la bun început ca excluderea mea din partid s-a făcut nestatutar și nelegal, intr-o ședința de delegație permanenta teritorială condusă de deputatul Andrei Gerea, care se recomanda ” președinte interimar” al filialei teritoriale Constanta. La aceasta ședința nici măcar nu am fost convocat pentru a avea posibilitatea sa răspund unor eventuale acuzații, așa cum prevede statutul.

In data de 21.04.2017 a avut loc, la București, un congres prin care a fost modificat statutul partidului și a fost aleasa o noua conducere. Acest congres a fost contestat in instanța de către mai mulți colegi, pe rolul Tribunalului București existând un dosar care se judeca și care are următorul termen pe data de 12.06.2017.

Ca urmare a contestației depuse, ALDE nu a putut înregistra la instanța modificările adoptate la congres, pe cale de consecință, conform registrului partidelor politice, in acest moment conducerea centrală a partidului este asigurata de doi copreședinți, respectiv Calin Popescu Tariceanu și Daniel Constantin, iar președinte al filialei Constanta este deputatul Mircea Banias.

Toate deciziile ulterioare Congresului, luate in baza statutului modificat, s-au făcut cu încălcarea prevederilor ART.26 din legea 14/2003, legea partidelor politice, cu modificările ulterioare.

Având in vedere cele de mai sus, am decis, astăzi, 06.06.2017 sa sesizez Ministerul Public și sa solicit aplicarea prevederilor articolului menționat, respectiv încetarea activității partidului politic ALDE și radierea lui din registrul partidelor politice.

Regret situația in care s-a ajuns însă consider ca vinovați sunt cei care au încălcat prevederile legale in vigoare.

Ca o dovada a lipsei de interes pentru județul Constanta și a membrilor ALDE, in adresa prin care se solicita înlocuirea mea din Consiliul Județean se face precizarea ca am fost exclus din Organizația Giurgiu a partidului.

Prin acțiunile de epurare și de sancționare a delictului de opinie, din ultima perioada, așa-zișii lideri ai partidului au demonstrat nu doar ca nu sunt liberali, dar cu atât mai puțin democrați.

Doresc sa-i asigur pe cetățenii județului Constanta ca voi rămâne același ales local, dedicat cauzei județului nostru și voi face tot  ce depinde de mine pentru dezvoltarea județului și pentru promovarea proiectelor pe care ni le-am asumat.”

sursa foto: Replica de Constanta

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!