Connect with us

Politica

Răzvan Filipescu (PRO România): „Județul Constanța, repetent la atragerea de fonduri europene“

Tatian Iorga

Publicat

la

Candidatul PRO România a șefia Consiliului Județean Constanța, Răzvan Filipescu, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că este de neînțeles de ce unii dintre contracandidații săi critică proiectele pe care le-a prezentat în această campanie electorală, în condițiile în care adversarii săi nu au venit cu niciun proiect ori au prezentat planuri mai vechi. Filipescu a mai remarcat faptul că blatul dintre PSD și PNL continuă, iar candidații celor două mari formațiuni refuză să participe la orice fel de dezbatere de idei.

„Le transmit contracandidaților mei și tuturor celor care ne critică că, pentru proiectele noastre prezentate în ultimele șase luni, noi muncim efectiv pe teren, cu detalii de proiectare, cu detalii tehnico-economice, sunt proiectele fundamentate, aplicabile și finanțabile. Și, pentru că vorbim de finanțarea acestor proiecte, aș vrea să aduc în atenția opiniei publice un domeniu care îi preocupă din ce în ce mai mult pe contracandidații mei, respectiv Sănătatea, unii declarând că aceasta a fost chiar prioritate zero. Numai că, realitatea e cu totul alta. Județul Constanța a pierdut foarte multe oportunități de finanțare atât pentru dotarea Spitalului Județean, cât și pentru cele orășenești sau centre de permanență. Găsim critici, dar nu ne uităm la vecinii noștri din Tulcea, care au semnat zilele trecute un contract de finanțarea dotării Spitalului Județean în valoare de 220 de milioane de lei, prin Programul Operațional Regional. Deci, Tulcea a putut, noi nu. Județul Constanța nu a accesat niciun ban fin Fondul Operațional Regional, de unde au luat județele din jur. Haideți să ne uităm fiecare în ograda lui.“, a afirmat Răzvan Filipescu.

Candidatul PRO România spune că se aștepta să vadă din partea contracandidaților o preocupare la nivelul educației, mai ales că există o stare generală de îngrijorare în rândul părinților.

„Văd că achiziția de tablete a întârziat pentru familiile defavorizate. Pe de altă parte, nimeni nu spune ce se întâmplă a doua zi după alegeri, pentru că mulți dintre copii se vor întoarce la școală a doua zi după ce sălile de clasă vor fi tranzitate de sute sau chiar mii de oameni. Cine face dezinfecție la școlile din mediul rural, spre exemplu? Nu am văzut această dezbatere din partea nimănui.“, a punctat Filipescu.

Acesta a readus în discuție și problema agriculturii din județul Constanța, spunând că toate demersurile pe care fermierii le-au făcut pe lângă Ministerul Agriculturii și Ministerul Finanțelor pentru suspendarea ratelor la credite pentru investiții au rămas fără răspuns până la ora aceasta. Candidatul PRO România a afirmat că problema ratelor este învârtită în jurul cozii la București, iar problema este plimbată de la o instituție la alta și nimeni nu ia o decizie.

„Este un moment de cumpănă pentru foarte mulți fermieri, pentru că scadența la rate a venit deja. Există ca mulți fermieri să intre în incapacitate de plată. Pe de altă parte, este foarte important ca noi, politicienii, să ne unim forțele pentru a obține finanțări pentru refacerea sistemului de irigații.“, a spus Filipescu.

Dobre: „Orban, groparul agriculturii!“

Mircea Dobre, candidatul PRO România la Primăria Constanța, a comentat, la rândul său, problema subvențiilor din agricultură.

„Eu îmi doresc ca LuCovid Orban să se ducă cu 980 de lei pe hectar, cel afectat de secetă la grâu, la primul fermier care îi iese în cale și să îi dea cei 980 de lei și să spună ce să facă cu ei, pentru că acel fermier are de plătit rate la bancă, rate la leasing pentru utilaje, să își cumpere sămânță, să-și plătească oamenii, să își plătească arenda. Și asta cu doar 980 de lei. După educație și sănătate, Orban a băgat în pământ și agricultura. Din fericire, turismul a fost salvat de vouchere, au spus-o chiar operatorii. Din păcate, de la anul aceste vouchere nu se vor mai da“, a afirmat Dobre.

  • Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • CUI mandatar financiar coordonator: 21200010

Comments

comments

Politica

PMP Constanța cere renumărarea și verificarea buletinelor de vot nule pentru alegerea Consiliului Local

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Avand in vedere modul in care s-au desfasurat alegerile locale organizate ieri, 27.09.2020, precum si rezultatele partiale, Partidul Mișcarea Populară a formulat mai multe contestații în județul Constanța, considerând că nu trebuie permis să planeze suspiciuni asupra niciunui vot exercitat de vreun cetățean, acest drept fundamental fiind necesar a fi apărat de fiecare actor de pe scena politică, de fiecare dată când se consideră că este posibilă modificarea nedorită a opțiunii alegătorilor.

În acest sens, PMP Constanța a solicitat renumărarea și verificarea buletinelor de vot nule pentru alegerea Consiliului Local Constanța, precum și a buletinelor de vot pentru Consiliul Local neutilizate in sectiile de votare de pe raza Municipiului Constanta, pentru a se constata corectitudinea sau incorectitudinea „cheii” si renumararea si verificarea buletinelor de vot pentru Consiliul Local Cumpana, avand in vedere ca 195 de buletine au fost declarate nule.

Principalele motive invocate de PMP Constanta au avut in vedere, pe de o parte faptul ca mai multi alegatori ne-au atras atentia ca fiind patru buletine de vot, tusul de pe stampila „VOTAT” nu a fost suficient pentru imprimarea exacta a formei stampilei pe toate buletinele de vot, aspect care ar conduce la riscul anularii voturilor, cu toate ca intentia de vot este vizibila si incontestabila. Pe de alta parte, ni s-a semnalat faptul ca in unele sectii de votare alegatorii au primit cate doua buletine de vot pentru Consiliul Judetean si nu au primit buletine de vot pentru Consiliul Local.

Totodata, in ceea ce priveste rezultatele de la Mangalia, PMP considera ca procesul electoral a fost viciat de mai multe nereguli care au dus la un cumul de motive pentru a formula contestatie, pornind de la numeroasele presiuni exercitate de diversi competitori asupra candidatilor PMP, precum blocarea de catre primarul in functie a accesului auto locuitorilor din zona Fluvileg Mangalia, ingradind dreptul de a vota, punerea in aplicare a metodei de fraudare „suveica”, identificarea intr-o sectie de vot a mai multor buletine de vot pentru Primar decat numarul persoanelor care si-au exprimat votul, iar in alta sectie de vot disparitia unor buletine de vot, precum si binecunoscutul eveniment in care a fost implicat un autoturism apartinand gupului de firme detinut de candidatul Mohammad Murad, maximizarea aparitiilor media ale acestui presupus incident electoral pentru a se instaura incertitudinea ca Murad, candidat sustinut de PMP, ar mai putea fi votat.

PMP Constanta nu va accepta niciodata ca asupra unui rezultat obtinut in urma exercitarii de catre cetateni a unui drept fundamental sa existe suspiciuni, considerand ca astfel de incidente nu fac altceva decat sa stirbeasca increderea romanilor in autoritati, ceea ce nu ar fi deloc benefic pentru intreaga societate. Din aceste considerente, PMP asteapta cu interes solutionarea contestatilor depuse si are incredere in profesionalismul reprezentantilor in BEC si BEJ. (comunicat de presă PMP Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

George Scupra a câștigat cel de-al treilea mandat de primar al orașului Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

George Scupra (PNL), primarul în exercițiu al orașului Ovidiu, a câștigat detașat alegerile locale. Potrivit numărătorii parțiale, a obținut 69,65 % din sufragii.

Astfel, el va câștiga cel de-al treilea mandat de primar al orașului Ovidiu. Precizăm că participarea la vot a fost de aproximativ 50%. Rezultatele finale vor fi prezentate în cursul zilei de mâine.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Stelian Ion, USR-PLUS: ”Oraşul nostru trebuie să fie şi va fi în topul oraşelor din România”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Potrivit exit-poll-ului realizat de CURS/Avangarde, candidații USR-PLUS, Stelian Ion și cel al PNL, Vergil Chițac au obținut același procent de 29% pentru câștigarea alegerilor în municipiul Constanța. Decebal Făgădău, actualul primar, PSD, a ocupat poziția a treia, cu un procent de 23,5%.

În urma acestor rezultate, Stelian Ion a declarat că alegătorii au decis să scape orașul de mafii:

“În Constanţa scriem istorie, smulgem acest oraş din mâinile unor mafioţi care ne-au ţinut în subdezvoltare timp de 20 de ani. Ne-am luptat într-o campanie cu doi coloşi, care au încercat să ne strivească, dar constănţenii, în faţa cărora mă înclin şi cărora le mulţumesc din suflet, au decis să scape oraşul ăsta de mafii, de o mafie PSD-istă şi, veţi vedea mâine, după ce se vor număra voturile, şi de interesele dubioase ale unor moguli care au făcut tot posibilul ca să schimbe rezultatul alegerilor şi Constanţa să fie din nou un oraş sufocat”, a declarat Stelian Ion, după rezultatul exit-poll-ului.

El a mai spus că municipiul Constanţa va deveni un oraş european, îndreptat către tineri, către viitor, pentru că are forța de a schimba lucrurile în bine.

Stelian Ion a mai precizat că municipiul Constanţa trebuie să ajungă rapid în topul oraşelor dezvoltate din România.

“După ce ne vom bucura poate o zi, poate o seară, vom începe să muncim, suntem conştienţi că este o responsabilitate imensă, suntem conştienţi de aşteptările pe care toţi constănţenii le au de la noi şi vom arăta că se poate. (…) Orașul nostru nu trebuie să fie un oraș de mâna a doua. Oraşul nostru trebuie să fie şi va fi în topul oraşelor din România şi lucrul ăsta trebuie să se întâmple rapid, şi trebuie să se întâmple şi cu ajutorul Guvernului. Voi fi des la ministerele din Bucureşti, voi bate la toate aceste porţi ca să deblocăm fonduri, să deblocăm tot felul de proiecte şi să aducem investitori importanţi în oraşul nostru. Vă mulţumesc încă o dată, dragi constănţeni, că aţi redat demnitatea acestui oraş şi că ne faceţi din nou să fim mândri că suntem constănţeni. Este un sentiment pe care de foarte mult timp nu l-am mai trăit. Îi felicit pe ceilalţi colegi din ţară, alături de care vom face toată România să se schimbe în bine”, a declarat Stelian Ion.

🔵 Stelian Ion declarații în direct❗️

🔵 Stelian Ion declarații în direct❗️

Publicată de Stelian Ion pentru Constanța pe Duminică, 27 septembrie 2020

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: