Connect with us

Energie&Mediu

Reducere de putere la Unitatea 1 a CNE Cernavodă

Published

on

SN Nuclearelectrica SA a informat asupra reducerii puterii Unității 1 CNE Cernavodă cu 10%, în noaptea de 23 august 2022 și în dimineața zilei de 24 august 2022.

Reducerea de putere a Unității 1 CNE Cernavodă este necesară pentru realizarea unor lucrări de modificare a parametrilor de funcționare a condensatorului turbinei (partea clasică a centralei) din cauza acumulării impurităților în apă (alge, mâl). In paralel cu realizarea lucrărilor anterior menționate, puterea Unitatii 1 poate fi redusă cu până la 25%, precizează societatea.

Unitatea 1 CNE Cernavodă va reveni la putere nominală dupa finalizarea lucrărilor de modificare a parametrilor și îndepartare a impurităților acumulate.

Reducerea de putere și realizarea lucrarilor se realizeaza în conformitate cu procedurile specifice ale CNE Cernavodă și nu au niciun impact asupra personalului, securității nucleare, mediului înconjurător și populației.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!