Politica

Referendum intern în USR. Iată tema!

iun. 08, 2017 Mihaela Tîrpan

Uniunea Salvaţi România va organiza, în perioada 7 – 13 august, primul refrendum intern de la înfiinţare, pe tema poziţionării partidului faţă de revizuirea Constituţiei în ceea ce priveşte familia, un subiect care a dus la demisia lui Nicuşor Dan din USR, notează News.ro.

Referendumul a fost declanşat de peste 200 de membri USR, semnatari ai unei iniţiative a filialei Suceava. După finalizarea referendumului se va organiza şi congresul pentru alegerea unui nou preşedinte USR, ca urmare a demisiei lui Nicuşor Dan.

Între timp însă, pe 17 iunie va avea loc şedinţa Comitetului Politic, care reuneşte conducerea centrală a USR, liderii de filiale şi parlamentarii partidului, unde se va dezbate decizia luată de Biroul Naţional de poziţionare a formaţiunii împotriva revizuirii Constituţiei în privinţa familiei. În urma respectivei decizii, Nicuşor Dan şi-a dat demisia din partid.

”USR este un partid modern, care încurajează democraţia participativă, atât în interior, cât şi în societate. Astfel, membrii simpli au puterea de a influenţa deciziile organelor de conducere şi de a participa la stabilirea direcţiei partidului (…) Parlamentarii şi consilierii partidului Uniunea Salvaţi România îşi continuă între timp activitatea din Parlament şi Consiliile locale pentru a combate corupţia şi incompetenţa din sistem. USR a reuşit, la dezbaterile pe Legea Salarizării din Camera Deputaţilor, să impună amendamente importante legate de stimularea performanţei academice şi transparentizarea datelor privind salarizarea publică (…) Valorile USR se bazează pe democraţie internă, integritate şi transparenţă faţă de membrii USR şi faţă de societate”, se arată într-un comunicat de presă transmis de USR.

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!