Conecteaza-te cu noi

Societate

Reguli SEVERE. Cum se va desfăşura transportul de călători în trafic interjudeţean

Published

on

Plecând de la recomandările Institutului Național de Sănătate Publică, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a postat în transparență decizională propunerea privind  setul de măsuri de prevenire și control a virusului SARS-CoV-2,  măsuri aplicabile după ridicarea stării de urgență, începând cu data de 15 mai 2020.

Observațiile și propunerile referitoare la setul de măsuri pot fi transmise la adresa de mail consultare.publica@mt.ro

Potrivit planului de măsuri privind transportul de călători în trafic interjudeţean şi internaţional, acesta este necesar a fi aplicat pentru şoferi şi pasageri, dar şi pentru vehicul şi staţiile de îmbarcare-debarcare.

În primul rând, trebuie respectate mai multe măsuri de igienă specifică: – măsuri de igienizare şi dezinfectare prin montarea şi utilizarea în vehicul a dispozitivelor cu dezinfectant de tip biocid la urcarea în vehicul; – igienizarea interiorului vehiculului înainte de plecarea în fiecare cursă; –  dotarea conducătorului auto cu materiale de protecţie – măşti, mănuşi, dezinfectant, precum şi dotarea vehiculului cu coşuri de de colectare a gunoiului /saci de gunoi securizaţi; – utilizarea măştilor şi/sau  mănuşilor de protecţie  de către şofer şi pasager pe toată durata călătoriei; – pasagerii au obligaţia de a veni la locul de îmbarcare cu mască de protecţie şi de a purta masca de protecţie la urcarea în vehicul şi pe toată durata călătoriei.

Advertisement

De asemenea, se vor păstra măsuri de distanţare socială – şofer /pasager şi pasager/pasager. Iată cum: Delimitarea spaţiului cabinei sau primul rând de scaune liber, pentru a evita interacţiunea socială. În punctele de îmbarcare şoferii asigură măsurarea temperaturii cu dispozitive tip termoscaner pentru fiecare pasager. În cazul în care, în urma controlului respectiv, sunt depistaţi pasageri care depăşesc temperatura de 37,5 grade, şoferii nu le permit acestora accesul în vehicul şi le recomandă să consulte de urgenţă medicul de familie.

Şoferii trebuie să practice distanţarea socială în timpul pauzelor şi perioadelor de repaus pe drum, evitându-se pe timpul acestora contactele strânse cu alte persoane (şoferi, pasager, persoane adiacente parcursului etc). De asemenea, la îmbarcare/debarcare pasagerii vor respecta o distanţă minimă unul de celălalt.

Vor fi impuse reguli şi de alte autorităţi naţionale. Este vorba despre utilizarea documentelor digitale, pe cât este posibil. Manipularea documentelor fizice (pe hârtie) se va face de către şofer doar cu materiale de protecţie (mască/mănuşi) , după care se va  efectua dezinfectarea cu materiale tip biocid.

Se recomandă utilizarea abonamentelor precum şi  a plăţii cu cardul în cazul achitării costului de călătorie prin serviciile interjudeţene regulate.

Deţinatorii de terminale/autogări dispun toate măsurile necesare pentru informarea pasagerilor în locaţiile respective cu privire la simptomele virusului, măsuri de prevenţie, procedurile de urmat în cazurile de apariţie/identificare a simptomelor. Deţinătorii de terminale/autogări dispun măsurile necesare pentru respectarea regulilor de distanţare socială, pentru evitarea aglomeraţiei în autogări, punctele de emitere a biletelor de călătorie etc.

Advertisement

Operatorii de transport rutier au obligaţia de a se informa permanent în legătură cu evoluţiile COVID-19 şi cu măsurile dispuse de către autorităţile competente, astfel încât să poată oferi pregătire şi sfaturi corecte şi actualizate personalului angajat, în special pentru detectarea de către acesta a simptomelor şi semnelor unei persoane posibil infectate şi măsurile care trebuie luate în astfel de situaţii.

Operatorii de transport trebuie să transmită, înainte de plecarea în cursă, cel puţin unuia dintre membrii echipajului/conducătorului auto al vehiculului informaţii pentru recunoaşterea simptomelor COVID-19 şi obligaţiile ce îi revin de informare a autorităţilor competente de pe parcursul traseului, în cazul pasagerilor bolnavi sau suspecţi de infectare, aflaţi la bordul vehiculului.

Foto EstNews

 

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions