Connect with us

Actual

Rezultate dezastruoase la evaluarea naţională

Maria Ionescu

Publicat

la

După cum se ştie, în ultima perioadă elevii din clasele a XI-a şi a XII-a au susţinut examenele de evaluare naţională la bacalaureat. Nici anul acesta veştile nu sunt mai bune decât în anii trecuţi, motiv pentru care părinţii (în primul rând) caută deja profesori cu care fiii lor să facă meditaţii pentru a obţine rezultate mai bune la examene. Procentul de promovabilitate obţinut este extrem de slab. Elevii din clasele a XI-a au obţinut un procent de 20,94%. (Nici în cele mai negre visuri nu-mi puteam imagina că se va obţine un rezultat atît de slab!). Ce-i drept, au existat şi copii care au obţinut note de 10 la aceste probe, şi este vorba despre 2 elevi de la Liceul Teoretic Callatis Mangalia şi de la Liceul Internaţional de Informatică (la proba de limba şi literatura română), 4 elevi care au obţinut nota 10 la proba de Matematică – e elevi de la Colegiul naţional Mircea-cel-Bătrân, 1 de la liceul Anghel Saligny Cernavodă, 1 de la liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa şi 5 elevi de la liceul Traian, Colegiul Mircea-cel-Bătrân, Liceul Calattis Mangalia şi Colegiul de Arte Regina Maria Constanţa, care au obţinut nota 10 la proba de Istorie.

Nici elevii de clasa a XII-a nu au fost mai pregătiţi

În ceea ce priveşte elevii claselor a XII-a, procentul de promovabilitate înregistrat este de 34,9%, iar rezultatele obţinute sunt de asemenea foarte slabe. Şi aici s-a obţinut o notă de 10 la proba de Limba şi literatura română, rezultat obţinut de către un elev al Liceului teoretic Callatis Mangalia, 5 note de 10 obţinute la Matematică de către elevi ai Liceului Traian constanţa, Colegiului Naţional Mircea-cel-Bătrân Constanţa, Colegiului Economic Mangalia şi Liceului teoretic Ovidius Constanţa, unde s-au obţinut două note de 10. La proba de Istorie s-au obţinut mai multe note de 10, respectiv 21, iar la proba Ed (6 biologie, 5 chimie, 2 fizică, 3 informatică, 1 psihologie, 15 logică) s-au obţinut cele mai multe note de 10, respectiv 32. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, rezultatele obţinute de elevi la simulări vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral şi al comisiilor metodice în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constanța. Se redeschide „zona de climbing“ din complexul de sporturi extreme Gravity Park

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Vești bune pentru amatorii de escaladă! Începând din această săptămână, în complexul de sporturi extreme Gravity Park este permis accesul în zona de climbing, anunță conducerea Regiei Autonome “Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța.

„Pentru a se putea cățăra, sportivii trebuie să stăpânească cel puțin tehnicile de bază. Instructorii complexului de agrement le vor verifica abilitățile, precum și cunoștințele despre sistemele de asigurare și autoblocare care se folosesc la panoul de alpinism sportiv, iar abia după aceea le vor permite accesul. Echipamentul folosit în zona de climbing este fie cel din dotarea complexului de agrement, fie echipamentul personal al sportivului, însă numai în urma verificărilor făcute de către un angajat al parcului. Echipamentul necesar pentru cățărare constă în coardă de alpinism, sistem de asigurare cu autoblocare, ham sportiv și espadrile (încălțămintea specială pentru cățărare nu este pusă la dispoziție de către RAEDPP Constanța). Accesul în incinta Gravity Park se face gratuit, pe bază de programare în prealabil, printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook a RAEDPP Constanța (https://www.facebook.com/raedppCT). Programările se fac cu o zi în avans, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 12:00. Amintim faptul că, în contextul actual, accesul NU se va mai face pe bază de legitimație. Astfel, pentru a putea desfășura sporturi extreme în interiorul parcului de distracții, sportivii trebuie să prezinte un act de identitate valabil. Minorii vor fi însoțiți de către părinte/tutore legal. Durata standard de acces în complexul de sporturi extreme este de trei ore/serie, astfel:

– 09:00 – 12:00  SERIA 1;

– 12:00 – 15:00   ÎNCHIS PENTRU IGIENIZARE;

– 15:00 – 18:00  SERIA 2.

Gravity Park, administrat de RAEDPP Constanța, este cel mai mare complex de sporturi extreme din România, fiind situat pe malul sudic al Lacului Tăbăcărie (intrarea se face dinspre strada Soveja, vizavi de Palatul Copiilor).“, se arată într-un comunicat al Regiei.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un minor din Hârșova, prins de polițiști fără permis la volan. Era și băut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții, polițiștii din Hârșova au oprit un autoturism care circula prin localitate și au stabilit că acesta este condus de către un tânăr care nu deține permis de conducere.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 21 septembrie a.c., în jurul orei 00.10, polițiștii au identificat un minor, de 16 ani, care a condus un autoturism pe raza orașului Hârșova, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că minorul ar fi sustras cheile autoturismului din locuința sa, fără știrea părinților, iar apoi s-ar fi urcat la volan și ar fi condus pe raza orașului Hârșova.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Foto: bistritaexpres.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Update: Accident rutier MORTAL în localitatea Mihai Viteazu din județul Constanța (VIDEO)

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, în localitatea Mihai Viteazu, județul Constanța, a avut loc un dramatic accident între două autoturisme,  în urma căruia două persoane și-au pierdut viața.

La fața locului s-au deplasat de urgență două echipaje Saj B2, un echipaj Smurd B și un echipaj Smurd C.

Potrivit reprezentanților Serviciului de Ambulanță Constanța, cele 2 victime conștiente au traumatism toraco-abdominal și au fost transportate la spital.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, pe DN 22 Constanța – Babadag, în zona localității Mihai Viteazu, județul Constanța, două autoturisme au fost implicate într-o coliziune, rezultând două persoane decedate și alte două rănite. Traficul se desfășoară alternativ, prin dirijare.

Știre  în curs de actualizare.

Update: Potrivit SAJ Constanța, o femeie și un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani și-au pierdut viața pe loc. Cele două victime care au fost transportate la spital au politraumatisme minore. Este vorba despre o tânără de 24 de ani și un tânăr în vârstă de 26 de ani.

Update2: Iată cum s-a produs acest accident, potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța.

Oficial: Astăzi, în jurul orei 12.55, un bărbat de 56 de ani a condus un autoturism pe DN22, dinspre Constanța către Tulcea și, ajungând în zona km 242+850, a pierdut controlul autoturismului, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 26 de ani, care circula dinspre Tulcea către Constanța.

În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto și a pasagerului dreapta față (femeie, de 53 de ani) din primul autoturism și vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto și pasagerei dreapta față, în vârstă de 25 de ani, din al doilea autoturism.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: