Connect with us

Politica

Rivalități între tinerii consilieri județeni din PNL Constanța. Iată cum se înțeapă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Campania “Campionatul realizărilor” inițiată de consilierul județean George Sergiu Niculescu aprinde spiritele în interiorul PNL Constanța.

Astăzi, un coleg din PNL, consilier județean și el, îi transmite că exagerează în promovarea campaniei proiectele de la Cluj și îi recomandă să se uite în ograda colegului lor de la Ovidiu, primarul George Scupra, care continuă implementarea unor proiecte demne de luat în considerare.

“Multă lume tot face comparații între Constanța și Cluj, dar cred că deja exagerăm mult..și spun asta cu părere de rău. În timp ce la noi în oraș, nu știm cum să construim mai mult pe spațiile verzi și în parcuri, la o aruncătură de băț de municipiu, administrația locală liberală din Ovidiu doar ce a bătut palma pentru crearea de două parcuri noi. Proiectul va fi realizat până la data de 30.04.2020, iar la finalul perioadei de implementare a proiectului, urmează să fie realizați 6.754 mp de noi spații verzi”, a scris Bogdan Bola pe Facebook. 

 

… despre colegul și prietenul Niculescu

Nu există nicio îndoială, Bogdan Bola îl atacă public pe George Niculescu. Cu părere de rău, după cum ați putut citi… Asta în condițiile în care, zilele trecute, același Bola îi lăuda campania lui Niculescu. Tot printr-un mesaj postat pe aceeași rețea de socializare, colegul liberal îl felicita pe Niculescu pentru ideea campaniei. Susținea sâmbătă că ideea colegului Niculescu este “excelentă”. De asemenea, îl numea pe George Niculescu “coleg și prieten”.

Gima întărește loviturile pentru Niculescu

Revenind la campanie, de părere că Niculescu exagerează pare să fie și un alt coleg din PNL Constanța. Și el tot consilier județean. Stelian Gima a dat un copy / paste al mesajului lui Bola la el pe pagina de Facebook. Iată dovada:

“Vreau să le arăt constănțenilor că prin investiții făcute inteligent se poate trăi civilizat”

Contactat telefonic pentru a comenta ieșirile publice ale colegilor săi de partid, consilierul județean Niculescu a declarat pentru “Ordinea.ro” că e mai bine să nu discute despre atitudinea colegilor săi. În schimb, Niculescu și-a argumentat campania pe care și-o asumă public și despre care susține că prin intermediul său constănțenii trebuie să știe că pot trăi civilizat. Mai mult, liberalul explică faptul că această campanie le arată constănțenilor “documentat și argumentat” direcția greșită în care se îndreaptă Constanța.

“Nu vreau să comentez acest aspect. Pot doar să presupun că persoana care le-a scris textul respectiv nu a observat campania de informare pe care eu o desfășor în această perioadă. Din punctul meu de vedere, campania de informare intitulată “Campionatul realizărilor” este campanie utilă pentru constănțeni. Ca să argumentez, prin această campanie imi doresc să le arăt constănțenilor că prin investiții făcute inteligent, prin folosirea eficientă a potențialului, a resurselor unei zone, se poate trăi în condiții civilizate. Totodată, această campanie le arată constănțenilor, documentat și argumentat, direcția greșită în care se îndreaptă orașul Constanța de o bună perioadă de timp”.

Vă punem la dispoziție ultima postare publică din cadrul campaniei consilierului George Niculescu, vizibil “lucrat” din interior de colegii săi din PNL Constanța. De asemenea, pe aceeași pagină de Facebook puteți studia și celelalte mesaje publice ale liberalului constănțean.

 

 

Comments

comments

Politica

Marcel Ciolacu spune de ce NU vrea PSD alegeri anticipate: „Avem guvern, avem președinte și Parlament. Unde e criza?”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu ar trebui să se organizeze alegeri anticipate în România, deoarece există un Guvern, un președinte și un Parlament și, prin urmare, nu există nicio criză pentru declanșarea alegerilor anticipate, informează Mediafax.

„În primul rând, anticipate sunt când există o criză. Mă uit că avem un Guvern, un președinte ales, un Parlament, anul viitor urmează alegeri, deci care este logică anticipatelor? Anticipate se fac când nu se poate formă o majoritate care să dea un Guvern, cum se întâmplă în Israel. Unde este criza în România? Nu faci anticipate pentru că, într-un anumit moment, un anumit partid stă mai bine în anumite sondaje și atunci toată logică democratică se ghidează după sondajele de opinie. Mai vorbim peste câteva luni. E o temă falsă anticipatele, care nu are niciun corespondent în primul rând constituțional”, a declarat președintele interimar al PSD.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că adoptarea unei eventuale moțiuni de cenzură la adresa guvernului Orban este ”primul pas” spre declanșarea alegerilor anticipate.

„Cu siguranță. Asta e bine să înțeleagă toată lumea – dacă printr-o angajare a răspunderii guvernul Orban pică, acesta este primul pas spre anticipate, este foarte clar. Eu am desemnat premier din partea PNL. Mi se pare că Guvernul PNL face o treabă foarte bună. Nu intenţionez să numesc premier PSD. Nici nu va fi cazul”, a afirmat Klaus Iohannis.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a declarat că partidul său va depune o moțiune de cenzură dacă liberalii își vor asuma răspunderea sau vor da o Ordonanță de Urgență pentru alegerea primarilor în două tururi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernul a decis: ori pensie, ori salariu! Ce alte MĂSURI DE AUSTERITATE a luat Guvernul Orban pentru 2020

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Majorarea accizei la ţigarete, eliminarea mecanismului plăţii defalcate a TVA, interzicerea cumulului pensiei cu salariul în instituţiile publice şi asigurarea a 2% din PIB pentru Apărare se numără printre măsurile avute în vedere de Ministerul Finanţelor Publice la estimarea veniturilor şi cheltuielilor bugetare pentru perioada 2020-2022. Alte măsuri vizează menţinerea valorii indemnizaţiei de hrană la nivelul din 2019, a nivelului actual al indemnizaţiilor lunare pentru funcţiile de demnitate publică şi funcţiile asimilate acestora şi cuantumului lunar al indemnizaţiei de merit, potrivit Agerpres.

Astfel, conform Expunerii de motive la proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2020, publicat marţi seara de MFP, se are în vedere actualizarea nivelului accizei specifice pentru ţigarete, respectiv creşterea acesteia de la 366,147 lei/1.000 ţigarete la 386,377 lei/1.000 ţigarete, având în vedere că, potrivit Codului fiscal, acciza specifică pentru ţigarete se determină pe baza preţului mediu ponderat de vânzare cu amănuntul, a procentului legal aferent accizei ad valorem şi al accizei totale.

  • De asemenea, nivelul accizei totale pentru ţigarete se va majora de la 483,74 lei/1.000 ţigarete la 503.97 lei/1.000 ţigarete, începând cu 1 ianuarie 2020, astfel încât să fie respectate prevederile art. 10 alin. (2) din Directiva 2011/64/UE privind structura şi ratele accizelor aplicate tutunului prelucrat, respectiv acciza globală pe ţigarete să reprezinte cel puţin 60% din preţul mediu ponderat de vânzare cu amănuntul al ţigaretelor eliberate pentru consum.
  • Totodată, va fi eliminat mecanismul plăţii defalcate a TVA în vederea compatibilizării cu acquis-ul comunitar în domeniu, iar executarea silită a sumelor existente în contul de TVA se va aplica în mod corespunzător de către instituţiile de credit, în limita sumei totale a obligaţiilor bugetare, astfel cum aceasta este individualizată în adresa de înfiinţare a popririi.
  • Documentul mai menţionează că, începând cu 1 ianuarie 2020, indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică şi funcţiile asimilate acestora se menţin la nivelul aferent lunii decembrie 2019, valoarea indemnizaţiei de hrană se menţine la nivelul din anul 2019, iar cuantumul lunar al indemnizaţiei de merit se menţine la nivelul de 6.240 lei.
  • Cumulul pensiei cu salariul în instituţii publice, pentru pensionarii care beneficiază de drepturi de pensie plătite din fonduri publice, va fi interzis.

Proiectul de lege prevede pentru 2020 cheltuieli totale ale bugetului general consolidat de 371,586 miliarde lei, din care 109,754 miliarde lei cheltuieli de personal, iar ale bugetului de stat de 193,839 miliarde lei, din care 56,906 miliarde lei cheltuieli de personal.

Bugetul asigurărilor sociale de stat are prevăzute cheltuieli de 87,465 miliarde lei, cel al asigurărilor pentru şomaj de 1,037 miliarde lei. Cheltuielile Bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate sunt preconizate la 41,041 miliarde lei.

Soldul bugetului general consolidat exprimat ca procent în produsul intern brut este estimat în anul 2020 la -3,6%, iar în anul 2021 la -3,34%. Cheltuielile de personal ale bugetului general consolidat, exprimate ca procent în produsul intern brut, sunt de 9,7% în anul 2020 şi de 9,4% în anul 2021. (sursa: stiripesurse.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Iohannis îi retrage decorația lui Năstase

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, astăzi, că a luat decizia de a-i retrage decorația fostului premier Adrian Năstase, dar și altor oameni decorați în timp, dar care între timp au avut probleme legale.

”Da! Și pot să vă zic că am decis retragerea tuturor decorațiilor tuturor celor care au avut probleme legale și care s-au înscris la capitolul din lege privitor la cei cărora le pot fi retrase decorațiile. Veți primi întreaga listă a tuturor celor pentru care am decis retragerea decorației.”, a spus Klaus Iohannis.

Fostul premier condamnat la închisoare cu executare a fost invitat de Administrația Prezidențială la recepția oferită la Cotroceni de Ziua Națională.

Președinția a precizat că invitația a respectat legea, Adrian Năstase fiind decorat cu Ordinul Național Steaua României în grad de Mare Cruce.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: