Connect with us

Politica

Rivalități între tinerii consilieri județeni din PNL Constanța. Iată cum se înțeapă

Publicat

la

Campania “Campionatul realizărilor” inițiată de consilierul județean George Sergiu Niculescu aprinde spiritele în interiorul PNL Constanța.

Astăzi, un coleg din PNL, consilier județean și el, îi transmite că exagerează în promovarea campaniei proiectele de la Cluj și îi recomandă să se uite în ograda colegului lor de la Ovidiu, primarul George Scupra, care continuă implementarea unor proiecte demne de luat în considerare.

“Multă lume tot face comparații între Constanța și Cluj, dar cred că deja exagerăm mult..și spun asta cu părere de rău. În timp ce la noi în oraș, nu știm cum să construim mai mult pe spațiile verzi și în parcuri, la o aruncătură de băț de municipiu, administrația locală liberală din Ovidiu doar ce a bătut palma pentru crearea de două parcuri noi. Proiectul va fi realizat până la data de 30.04.2020, iar la finalul perioadei de implementare a proiectului, urmează să fie realizați 6.754 mp de noi spații verzi”, a scris Bogdan Bola pe Facebook. 

 

… despre colegul și prietenul Niculescu

Nu există nicio îndoială, Bogdan Bola îl atacă public pe George Niculescu. Cu părere de rău, după cum ați putut citi… Asta în condițiile în care, zilele trecute, același Bola îi lăuda campania lui Niculescu. Tot printr-un mesaj postat pe aceeași rețea de socializare, colegul liberal îl felicita pe Niculescu pentru ideea campaniei. Susținea sâmbătă că ideea colegului Niculescu este “excelentă”. De asemenea, îl numea pe George Niculescu “coleg și prieten”.

Gima întărește loviturile pentru Niculescu

Revenind la campanie, de părere că Niculescu exagerează pare să fie și un alt coleg din PNL Constanța. Și el tot consilier județean. Stelian Gima a dat un copy / paste al mesajului lui Bola la el pe pagina de Facebook. Iată dovada:

“Vreau să le arăt constănțenilor că prin investiții făcute inteligent se poate trăi civilizat”

Contactat telefonic pentru a comenta ieșirile publice ale colegilor săi de partid, consilierul județean Niculescu a declarat pentru “Ordinea.ro” că e mai bine să nu discute despre atitudinea colegilor săi. În schimb, Niculescu și-a argumentat campania pe care și-o asumă public și despre care susține că prin intermediul său constănțenii trebuie să știe că pot trăi civilizat. Mai mult, liberalul explică faptul că această campanie le arată constănțenilor “documentat și argumentat” direcția greșită în care se îndreaptă Constanța.

“Nu vreau să comentez acest aspect. Pot doar să presupun că persoana care le-a scris textul respectiv nu a observat campania de informare pe care eu o desfășor în această perioadă. Din punctul meu de vedere, campania de informare intitulată “Campionatul realizărilor” este campanie utilă pentru constănțeni. Ca să argumentez, prin această campanie imi doresc să le arăt constănțenilor că prin investiții făcute inteligent, prin folosirea eficientă a potențialului, a resurselor unei zone, se poate trăi în condiții civilizate. Totodată, această campanie le arată constănțenilor, documentat și argumentat, direcția greșită în care se îndreaptă orașul Constanța de o bună perioadă de timp”.

Vă punem la dispoziție ultima postare publică din cadrul campaniei consilierului George Niculescu, vizibil “lucrat” din interior de colegii săi din PNL Constanța. De asemenea, pe aceeași pagină de Facebook puteți studia și celelalte mesaje publice ale liberalului constănțean.

 

 

Comments

comments

Politica

PSD și PNL, târg politic pe scaunele miniștrilor Dîncu (Apărare) și Popescu (Energie) – surse

Publicat

la data de

Scris de

Liderii coaliției de guvernare, cu excepția lui Kelemen Hunor care este plecat din țară, s-au reunit de la ora 14 într-o ședință în care unul dintre subiecte ar putea fi remanierea guvernamentală, au declarat surse politice pentru Digi24.ro.

Sursele citate susțin că social democrații ar intenționa să remanieze un ministru numit de PSD, respectiv pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, însă doar cu condiția ca liberalii să înlocuiască și ei un ministru, fiind vorba de Virgil Popescu.

De altfel, liderul PSD Marcel Ciolacu, nu a negat marți intenția de a-l schimba pe Dîncu, atunci când a fost întrebat de jurnaliști într-o conferință de presă la Parlament.

„Sunt ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere (…) Mi se pare corect întâi să discut cu prim-ministrul și după cu colegii mei. Nu dau aceste vești la televizor”, a spus acesta.

Președintele PSD s-a referit și la ministrul Energiei, Virgil Popescu, atunci când a explicat intențiile PSD de a propune în Coaliție reglementarea prețurilor din energie.

„Politica energiei într-o țară o face ministrul Energiei. Noi am mai făcut o mare tâmpenie. S-a vândut energia pe anul acesta. Nu mi-aș dori să ajungem la un conflict în coaliție, dar trebuie o reglementare pe zona casnică unde putem acoperi din producția proprie. Vom vedea”, a declarat Ciolacu.

Potrivit informațiilor Digi24.ro, liberalii nu ar vrea să îl schimbe acum pe Virgil Popescu, justificând în fața partenerilor de coaliție perioada grea care urmează și toate problemele cu care ministerul Energiei se va confrunta, însă nu exclud o eventuală remaniere a lui Popescu după ce trece iarna.

O remaniere ar fi cerută și în rândul miniștrilor UDMR, unul dintre numele vehiculate fiind cel al ministrului Sportului Eduard Novak, însă liderii maghiari nu intenționează să schimbe niciun ministru.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputatul Crușoveanu (PNL), despre alocarea fondurilor pentru investiții: Țara noastră are la dispoziție aproape 90 de miliarde de euro

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul Marian Crușoveanu (PNL) transmite o veste importantă pentru toți românii. România are la dispoziție aproximativ 90 de miliarde de euro, din fonduri europene, anunță parlamentarul constănțean pe contul său de Facebook.

Iată mesajul complet.

“#GuvernulRomâniei pregătește rectificarea bugetară pentru anul 2022.

Cea mai importantă veste cu care vine #GuvernulCiucă este reluarea contractelor de investiții, oprite ca urmare a creșterii prețurilor materialelor de construcții. Alocarea de fonduri, prin rectificarea bugetară, este încă o dovadă de preocupare serioasă a Guvernului de a menține un climat economic stabil, predictibil, atât pentru investitori, cât și pentru antreprenorii români.

Urmează ca rectificarea bugetară să fie făcută publică în cursul săptămânii viitoare, căci Guvernul României, în frunte cu premierul Nicolae Ciucă continuă să acorde o importanță deosebită proiectelor de investiții. În perioada următoare, țara noastră are la dispoziție aproximativ 90 miliarde de euro, din fonduri europene, după cum urmează:

✔️ 10 miliarde euro, din perioada de programare 2014-2020 care se termină în 2023;
✔️ 80 de miliarde de euro provin din PNRR și din exercițiul financiar 2021-2027.”

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ministrul Sănătății îi trage de urechi pe medicii de familie: “Avem această vocaţie de a compromite măsurile de sănătate publică”

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, marţi seară, că discuţia despre iodura de potasiu a fost politizată în mod excesiv, considerând că avem vocaţia de a compromite măsurile de sănătate publică.

Rafila a declarat, marţi, la Antena 3, că despre distribuţia iodurii de potasiu se ştia din luna mai.

“S-a anunţat ca se distribuie de 45 de zile. Am avut un ordin de ministru aprobat în data de 23 iunie, care a fost în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii timp de 30 de zile anterior, deci din luna mai. Deci e clar o chestiune care era cunoscută, mai ales că noi am dublat această măsură de ordin legislativ, cu o campanie de informare pentru populaţie, inclusiv am tot repetat până la saturaţie aş spune legat de vârsta până la 40 de ani, care se regăseşte în prospectul produsului, pentru că nu am inventat noi această vârstă, este vârsta recomandată, când riscurile sunt mai mari pentru persoane expuse la iod radioactiv. Ori într-o situaţie când sănătatea publică poate fi pusă în pericol de un conflict care se găseşte în vecinătatea României, cred că este moral, este o responsabilitate profesională şi o responsabilitate civică să acţionezi politic, nu să critici”, a declarat ministrul Sănătăţii.

El a precizat că i se pare ciudat că medicii de familie nu şi-au informat pacienţii despre iodura de potasiu.

“Dumneavoastră spuneţi că un coleg, medic de familie, a avut 300 şi ceva de mesaje într-o singură zi. Eu aş vrea să îl întreb pe acel coleg, medic de familie, dacă în cele 45 de zile de când a apărut acest ordin de ministru, pe care dânsul este obligat să îl cunoască, dacă pacienţii care au venit la el cu alte probleme de sănătate, pacienţii în vârstă de până la 40 de ani au primit din partea lui o reţetă sau măcar o recomandare să se gândească dacă este util să îşi procure de la o farmacie gratuit pastila de iod. Mi se pare foarte ciudat că nişte oameni care nu au reacţionat timp de 45 de zile în niciun fel, se plâng că am repetat un anunţ pe care l-am repetat de foarte multe ori în ultima perioadă”, a mai transmis Rafila.

El a precizat că populaţia este mai preocupată deoarece situaţia în Ucraina este mai confuză şi periculoasă.

“Datorită faptului că situaţia în Ucraina într-adevăr este mai confuză şi poate mai periculoasă decât era în urmă cu o lună şi jumătate, a dus la această preocupare a populaţiei, care sigur are legitimitate, oamenii vor întotdeauna să fie protejaţi. Am încercat întâi să-i informăm şi lucrul ăsta a fost făcut în mod consecvent, cred că este o dovadă de responsabilitate, nu se induce panică dacă ai o situaţie de urgenţă sau care poate să devină de urgenţă în perioada care urmează, trebuie să iei nişte măsuri”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii citat de jurnaliștii de la stiripesurse.ro.

El consideră că această situaţie a fost politizată în mod excesiv.

“Profesioniştii din sănătate trebuie să răspundă interesului apărării sănătăţii publice. E o treabă foarte simplă, care a fost, din păcate, politizată şi pentru cei care au politizat-o în mod excesiv, nu vreau să fac nominalizări, cred că este o problemă, pentru că dacă noi avem această vocaţie de a compromite măsurile de sănătate publică, când vom avea într-adevăr probleme, nu o să putem să le gestionăm. Nu cred că are legătură cu partidul din care eu provin, are legătură cu responsabilitatea faţă de populaţia acestei ţări”, a mai declarat Rafila.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: