Conecteaza-te cu noi

Societate

România a preluat președinția “Comitetului Memorandumului de Înțelegere al Mării Negre”

Published

on

anr presedintie

România a preluat președinția “Comitetului Memorandumului de Înțelegere al Mării Negre” (The Black Sea Memorandum of Understanding) privind Controlul Statului Portului (BS MoU).

Votul membrilor Comitetului a fost în favoarea Autorității Navale Române (ANR), care va asigura președinția pe parcursul anului 2023, prin directorul general, Cosmin- Laurențiu Dumitrache.

Decizia a fost luată la finalul lucrărilor BS MoU de anul acesta, care a avut loc la Constanța în perioada 25-28 aprilie 2023.

Statele membre participante au fost: Bulgaria, Georgia, România, Federația Rusă, Turcia și Ucraina. Au fost prezenți și reprezentanți ai Paris MoU și Abudja MoU, în calitate de observatori. Reuniunile comitetului BS MoU se organizează anual și sunt găzduite prin rotație de țările riverane Mării Negre. Următorului comitet va fi găzduit de Georgia în anul 2024.

Advertisement

Pe ordinea de zi a Comitetului BS MoU s-au aflat subiecte și proiecte extrem de importante printre care:

  • inspecțiile de control al statului portului desfășurate în regiune și punerea în aplicare a măsurilor împotriva navelor din lista lunară de supraveghere a navelor;
  • planul strategic, direcțiile strategice și planul de acțiune actualizat pentru perioada 2021-2025;
  • revizuirea Manualului privind controlul statului portului;
  • analiza comparativă interregională a datelor Port State Control (PSC) inspecții și analiza statisticilor.

Memorandumul de Înțelegere al Mării Negre privind Controlul Statului Portului (BS MoU) a fost încheiat pe 7 aprilie 2000 și a intrat în vigoare la 19 decembrie 2000, după prima reuniune pregătitoare care a avut loc la Varna, în anul 1999.

”Principalul obiectiv al Memorandumului de Înțelegere privind Controlul Statului Portului în regiunea Mării Negre este stabilirea unui regim eficient privind acțiunile Port State Control, prin cooperarea și armonizarea activităților autorităților membre, în scopul eliminării navelor sub-standard, al promovării siguranței maritime, al creșterii protecției mediul marin și asigurării condițiilor optime de muncă și de viață la bordul navelor.”, au precizat reprezentanții conducerii ANR.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions