Conecteaza-te cu noi

Societate

România, în topul țărilor cu cele mai proaste drumuri

Published

on

Deși e o țară care se laudă cu una dintre cele mai bune infrastructuri pentru biciclete din lume, un stat european se remarcă la nivel mondial și prin unele dintre cele mai bune drumuri pentru vehicule motorizate.

Olanda s-a clasat pe primul loc în Europa în Raportul Competitivității Globale pe 2019 publicat de Forumul Economic Mondial, ultimul studiu consistent privind calitatea drumurilor realizat înainte de apariția pandemiei.

Aproximativ 12.987 de directori de firme din 139 de țări au fost chestionați cu privire la calitatea, acoperirea și starea drumurilor din țările lor.

Respondenții au trebuit să noteze infrastructura rutieră din țara lor pe o scară de la unu la șapte, unu însemnând drumuri extrem de proaste și printre cele mai proaste din lume, iar șapte extrem de bune și printre cele mai bune din lume.

Advertisement

În Europa sondajul a dezvăluit că statele vestice au – sau percep că au – cea mai bună infrastructură rutieră de pe continent. Europa de Est, în schimb, are în general o părere foarte precară despre calitatea propriilor drumuri.

Olanda (notată cu 6,4) s-a situat pe primul loc în Europa – și e depășită numai de Singapore (6,5) la nivel mondial -, urmată de Elveția (6,3 și pe locul trei în lume), Austria (6,0), Portugalia (6), Spania (5,7) și Croația (5,6).

La nivel mondial, locurile patru și cinci au fost adjudecate de Hong Kong (6,1) și Japonia (6,1), scriu jurnaliștii de la stiripesurse.ro.

Ultimele cinci clasate în Europa sunt Malta (3,3), și locul 106 în lume din 141 de țări, Ucraina (3,0 și locul 114 în lume), România (3,0, respectiv 119), Bosnia și Herțegovina (2,8, respectiv 121), iar pe ultimul loc e Moldova (2,6, poziția 127 în lume).

Cele mai proaste drumuri din lume se află în Africa, Caraibe și Orientul Mijlociu: Ciad (1,9), urmat de Mauritania (2,0), Madagascar (2,0), Yemen (2,1), Haiti (2,1) și Republica Democrată Congo (2,1).

Advertisement

foto: stiri Botoșani

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions