Connect with us

Politica

#Românianormală – Promisiunea ministrului Grindeanu: 150 de kilometri de autostradă în 2024

Published

on

România continuă să se situeze la coada Europei, la capitolul infrastructură rutieră. Cu cifre dezastru la acest capitol, ministrul PSD de la Transporturi, Sorin Grindeanu, vine cu noi promisiuni și susține că România va… recupera din decalaj, în anii următori.

Ministrul PSD din Guvernul Nicolae Ciucă susține că anual, în România vor fi dați în folosință minimum 100 de kilometri de autostradă. În 2024 ar putea fi ianugurați chiar 150 de kilometri, a transmis Sorin Grindeanu.

„Având atâtea şantiere deschise şi atâtea contracte în acelaşi timp în execuţie, sunt toate premisele ca pe anii viitori, începând cu acest an, minimul anual, s-ar putea la anul, când este un vârf, să ne ducem pre 150, dar anul acesta vor fi 100 de km”, a afirmat Grindeanu, la Prima News, potrivit News.ro.

Anul trecut „s-a apăsat foarte mult pedala în a semna contracte”, deci „s-au creat toate premisele ca începând din acest an minimul de kilometri pe care CNAIR să-i dea în folosință, autostradă sau drumuri expres, să fie de 100 de kilometri pe an”, a comentat ministrul PSD.

De râsul lumii…

În 2022 au fost finalizați 52-53 de kilometri de drum expres și austostradă. Puținii kilometri de drum de mare viteză din țara noastră reprezintă una dintre principalele cauze ale modestei dezvoltări economice a României, arată o analiză realizată de Emerging Europe.

În cifre și km

În România, absența unei autostrăzi care să traverseze Munții Carpați și care să lege Bucureștiul de Transilvania împiedică comerțul transeuropean. Astfel, camioanele rămân blocate pe autostrăzile cu un singur sens de mers, din Valea Oltului și Valea Prahovei.

Între timp, în singura regiune din țară fără autostradă, Moldova, continuă lucrările, sub comanda antreprenorului local, Dorinel Umbrărescu. Tronsoanele din A7 vor fi: Ploieșți – Buzău (63 km), Buzău – Focșani (82 km), Focșani – Bacău (97 km) și Bacău – Pașcani (77 km). În prezent, șoseaua care face legătura dintre București și zona Moldovei este DN2/E85, cunoscut și drept „Drumul Morții”, care are mai multe cruci decât kilometri.

foto cu rol ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!