Connect with us

Politica

Românii ar putea fi penalizați dacă fac risipă de energie electrică. Premierul Ciucă: „Deocamdată nu avem o soluție tehnică”

Published

on

Guvernul Ciucă pară să ia mult prea în serios îndemnul Comisiei Europene de a cere populației să facă economie la energie. Premierul Ciucă a declarat, astăzi că face apel la populaţie să reducă risipa de energie electrică şi a afirmat, totodată, că s-a discutat în Guvern despre un sistem de penalități pentru cei care nu fac acest lucru, concomitent cu bonificaţii acordate celor care economisesc.

Întrebat, sâmbătă, dacă Guvernul ia în calcul măsuri de premiere a consumatorilor care fac economie la energia electrică şi de taxare suplimentară a celor care consumă mult, mai ales la orele de vârf, primul ministru Nicolae Ciucă afirmă că s-a discutat această ipoteză la nivelul Executivului, dar că încă nu există o soluţie tehnică în acest moment pentru aplicarea unei astfel de măsuri.

„Am discutat în şedinţa de guvern de joi acest subiect. Deocamdată, nu avem o soluţie tehnică. Sigur, acestea sunt măsuri prin care şi noi ne-am gândit, şi facem apel la populaţie, să reducem risipa şi să fie bonificaţi cei care consumă mai puţin, în mod deosebit în orele de vârf, dar nu am luat încă o decizie, pentru că aşteptăm să avem un ansamblu coerent la nivelul întregii Uniuni pentru a putea să gestionăm cum se cuvine energia şi gazul pentru iarna viitoare”, a declarat Nicolae Ciucă.

Sursa: stiripesurse.ro

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement