Conecteaza-te cu noi

Politica

Românii care locuiesc în Spania ar putea avea dublă cetățenie. Premierul Ciucă a făcut anunțul

Published

on

guvern romania spania

Românii care trăiesc în Spania ar putea obține cetățenia acestei țări fără a fi obligați să renunțe la cea română, cum e în prezent. Premierii Nicolae Ciucă și Pedro Sanchez au convenit înființarea unui grup de lucru în vederea analizării soluţiilor pentru acordarea dublei cetățenii membrilor comunității române din Spania.

”…Doresc să subliniez încă de la bun început faptul că așa cum a prezentat domnul președinte al Guvernului Regatului Spaniei, astăzi a avut loc o înțelegere pe ceea ce înseamnă constituirea unui grup de lucru care va intra în negocierile privind asigurarea cadrului legal a dublei cetățenii pentru cetățenii români care doresc să obțină și cetățenia spaniolă. Așa cum am subliniat, domnule președinte, este o dovadă clară a modului în care dumneavoastră personal, guvernul spaniol, cetățenii spanioli apreciază relația cu statul român și pe cetățenii români care sunt astăzi prezenți în Spania. Vă mulțumesc foarte mult!”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Şeful Executivului a muţumit românilor pentru modul în care s-au integrat, pentru modul în care s-au comportat şi s-au integrat, şi pentru că fac cinste României.

”Suntem la a doua, chiar a treia generaţie în Spania. Este o dovadă a faptului că au reuşit să se integreze, o dovadă a faptului că încă nu şi-au pierdut identitatea românească şi merită să primească acest statut de dublă cetăţenie. (…) Noţiunea de timp nu va fi una foarte îndepărtată. În momentul în care ministerele de linie trec la lucru, vor găsi procedura pentru a ajunge la o înţelegere într-un timp cît mai scurt”, a arătat premierul Ciucă.

Advertisement

Sursa: gov.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions