Connect with us

Politica

(VIDEO) USR a lansat „Cartea neagră a guvernării PSD – PNL“: Românii s-au confruntat cu cele mai mari scumpiri din ultimii 19 ani

Published

on

negoi stelian ion

Parlamentarii USR Stelian Ion și Remus Negoi au lansat la Constanța „Cartea Neagră a guvernării PSD – PNL. La un an de guvernare a celor două partide, USR a publicat un document în care arată rezultatele celor două partide. Cei de la USR spun că, în ultimul an, românii s-au confruntat cu cele mai mari scumpiri din ultimii 19 ani: curentul, gazele și încălzirea s-au scumpit cu 32%, pâinea cu 27%, laptele cu 28%, zahărul cu peste 60%, ratele la bănci au crescut de patru ori, iar Guvernul PSD-PNL a fost incapabil să ia măsuri care să vină în sprijinul oamenilor.

„A fost un an al soluțiilor catastrofale, cu consecințe dramatice pentru milioane de familii. Ar fi fost bine dacă acest an dificil ne-ar fi prins cu un strop de competență și experiență la nivelul Președinției, Guvernului, ministerelor și autorităților de reglementare. A fost un an al eșecurilor pe toate planurile posibile. Deciziile inepte prin care Guvernul a încercat să controleze piața de energie au făcut ca România să aibă printre cele mai mari prețuri la energie pentru populație din Europa. Guvernul Ciucă a ales cea mai proastă formă de intervenție: prețurile au continuat să crească, dar și bugetul public a fost făcut praf. Măsurile populiste ale Guvernului și Coaliției de guvernare – ajutoare, vouchere și măriri de salarii – au alimentat și mai mult inflația generată în principal de prețurile la energie. De aici, tăvălugul scumpirilor a fost de neoprit – alimente, combustibili, materii prime, facturi la utilități, rate la credite, practic toate aspectele vieții oamenilor au fost date peste cap“, spun cei de la USR.

Senatorul Remus Negoi compară perioada de un an cu epoca de dinainte de ’89.

Cartea neagră a guvernării PSD – PNL poate fi citită aici:

https://www.usr.ro/wp-content/uploads/2022/11/USR_CARTEA-NEAGRA-A-GUVERNARII_Online.pdf

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta