Societate

Românii vor fi notificați prin SMS cu privire la faptul că urmează să le expire pașaportul

mart. 07, 2018 Mihaela Tîrpan

Ministerul de Interne și cel de Externe au lansat astăzi un sistem de notificare a persoanelor prin SMS cu privire la faptul că urmează să le expire pașaportul, într-o încercare de a eficientiza procesul de eliberare a documentelor și de a evita aglomerația la ghișee.

În baza acestui sistem, deținătorii de pașapoarte, care au comunicat la depunerea ultimei cereri un număr de telefon valabil, vor primi un SMS prin care vor fi informați că le expiră pașaportul, cu 1-3 luni înainte. Prin același mesaj, cetățenii vor fi sfătuiți să se programeze din timp pentru a evita timpii mari de așteptare din perioada de vară. Textul mesajului va fi: „Pașaportul dvs. va expira în curând, scriu notează de la profit.ro.

Pentru reînnoire, programați-vă online pe epasapoarte.ro (România) sau econsulat.ro (străinătate)“. Pentru SMS-urile transmise la nivel național, va figura ca semnatar D.G. Pașapoarte, iar în străinătate, Departamentul Consular. Mesajele vor fi trimise de la numărul scurt 1813, la eticheta de expeditor figurând termenul  PAȘAPOARTE.

Comments

comments