Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

Rompetrol Rafinare, amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu Constanța

Published

on

Societatea Rompetrol Rafinare a fost amendată cu 100.000 de lei de către comisari Gărzii de Mediu Constanța. Aceștia au constatat că operatorul nu a luat toate măsurile necesare în ceea ce privește exploatarea instalațiilor pentru prevenirea poluării aerului.

Oficial din partea Gărzii de Mediu Constanța:

Urmare a controlului planificat derulat în această perioadă la societatea Rompetrol Rafinare SA, s-a constatat că operatorul nu a respectat obligația legală de a lua toate măsurile necesare în ceea ce privește exploatarea instalațiilor, pentru prevenirea poluării aerului.

În fapt, analizorul online care monitorizează în regim continuu indicatorii la sursele de emisie, amplasat la instalația de Cracare Catalitică, a înregistrat depășiri la indicatorul NOx în ultimele 3 luni, față de valoarea limită de emisie prevazută prin autorizația integrată de mediu. Pentru neconformitățile constatate, comisarii au impus măsuri și au aplicat o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 100.000 lei, conform prevederilor Legii nr. 278/2013 privind emisiile industriale.

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions