Connect with us

Actual

S-a redeschis secția de Obstetrică Ginecologie I din cadrul Spitalului Județean Constanța

Publicat

la

Astăzi, 3 mai, s-a redeschis secția de Obstetrică-Ginecologie I din cadrul Spitalului Clinic Județean Constanța, care a fost recent reabilitată. Modernă, renovată cu materiale și tehnologii de ultimă generație și compartimentată conform cerințelor acuale, secția este gata să își primească înapoi pacientele.

La evenimentul oficial au participat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, Ionuț Cornel Ionescu, managerul unității sanitare, Sorin Ciutureanu, președintele CA, dr. Vlad Tica, șeful secției, precum și alți medici.

”Acest proiect a venit cu o multitudine de provocări si, uitându-mă în urmă, pot spune că s-a muncit enorm, având în vedere ca lucrările au început în toamna anului trecut.  O astfel de lucrare implică și zonele adiacente, nu vă imaginați că șantierul s-a limitat la etajul 7. Pe parcurs, a fost nevoie să intervenim atât la etajele inferioare cât și la cele superioare. (…)

Mulțumesc tuturor partenerilor care s-au implicat în finalizarea acestui  proiect, tuturor celor care ne-au sprijinit,  pacientelor noastre care au înțeles și acceptat situația, la fel și personalului medical care și-a desfășurat până acum activitatea într-un spațiu  relocat și nerenovat.  Mă bucur că, împreună cu echipa de aici, cu sprijinul Consiliului de Administrație și al Consiliului Județean, am reușit să ducem la final acest proiect. Mai avem de reabilitat și alte secții însă momentan rămânem la Obstetrică Ginecologie, pentru că pe lista de investiții din acest an avem și Blocul Operator de aici.”, a adăugat Ionuț Cornel Ionescu, managerul unității medicale.

”Siguranța pacienților și serviciile medicale de calitate sunt prioritatea noastră, iar ceea ce am reușit acum reprezintă un pas important din misiunea pe care ne-o asumăm în perioada următoare.”,  a spus Sorin Ciutureanu, președintele Consiliului de Administrație al SCJU Constanța.

Lucrările de reabilitare au început în luna septembrie a anului 2021 și au costat peste 4,5 milioane de lei. Sursa de finanțare a fost de la Ministerul Sănătății, care a contribuit cu 3,360 milioane de lei, și de la Consiliul Județean Constanța, care a alocat 1,136 milioane de lei.

Inițial, reabilitarea secției a început în anul 2016, atunci când Spitalul Clinic Judetean de Urgență Constanța a atribuit contractul lucrărilor de reabilitare firmei Baran. Tot atunci activitatea secției a fost relocată, de la etajul 7, la etajul 9, într-o zonă tampon. La scurt timp însă, lucrările au fost întrerupte, după o serie de verificări efectuate de Curtea de Conturi.

In 2019 contractul a fost din nou scos la licitație dar, din păcate, nu s-a prezentat nici un ofertant. Licitația a fost reluată în anul care a urmat, câștigătoare a fost  Asocierea S.C. Mira Electro Com SRL& S.C. Hospital Technical Solutions SRL & S.C. Termo Logistic SRL & S.C. Elys Interdecor SRL iar în septembrie 2021 au și început lucrările.

Într-un timp relativ scurt, cu eforturi susținute, echipele firmelor contractante au finalizat tot ceea ce prevedea proiectul iar acum, secția care a stat ani de zile cu lacătul pe ușă, are o înfățișare complet nouă și modernă.

Secția clinică Obstetrică Ginecologie 1 se află la etajul 7, ocupă aproximativ 1700 mp și are în componență 45 paturi distribuite în saloane cu 2 până la 5 locuri, toate dotate cu băi proprii. Atât compartimentarea cât și dotarea saloanelor respectă standardele medicale cele mai recente. Astfel, fiecare salon dispune de prize de aer comprimat, oxigen, sistem pentru apelarea asistentelor, aparate  proprii de climatizare, tarchet (covor PVC profesional). Instalația electrică a fost înlocuită, la fel și cea sanitară, precum și tâmplăria la interior și exterior. Mai mult decât atât, noua secție dispune de uși rezistente la foc, instalații electrice de avertizare de foc și detectoare de fum iar coridorul este prevăzut cu holuri cu ferestre pentru desfumare.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un autoturism s-a răsturnat în apropiere de Sinoe. Două persoane, transportate la spital

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 22.15, în județul Constanța a avut loc un grav accident rutier. Un autoturism s-a răsturnat în apropierea localității Sinoe.

Din primele informații, o persoană este încarcerată. La fața locului intervin mai multe echipaje de salvare, respectiv o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Stației de pompieri Midia, precum și un echipaj SMURD B.

Știre în curs de actualizare.

Update: Din accidentul rutier au rezultat 2 victime, conștiente, cooperate, ieșite din autoturism până la sosirea echipajelor. Acestea au fost preluate de către un echipaj SMURD B și o ambulanță SAJ.

Foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un microbuz a intrat într-o remorcă încărcată cu baloți, în Ostrov. Două persoane sunt inconștiente

Publicat

la data de

Scris de

Un grav accident rutier s-a produs în această seară, în jurul orei 21.50, în județul Constanța. Un microbuz de călători a intrat într-i remorcă încărcată cu baloți.

Potrivit Biroului de presă al ISU Constanța, la intrarea în localitatea Ostrov, un microbuz cu 7 persoane a intrat într-o remorcă încarcată cu baloți.

2 persoane sunt inconștiente, restul au coborât din microbuz, conștiente și cooperante.

La fața locului intervine PTS Baneasa, Detașamentul de pompieri de la Cernavodă, cu 1 SMURD B, Detașamentul Medgidia cu 1 ATPVM, precum și Serviciul de Ambulanță, cu 3 ambulanțe tip B.

Știre în curs de actualizare.

Update: În microbuz se aflau 8 persoane, respectiv 7 pasageri și șoferul. Două victime au fost încarcerate. Una dintre ele,  inconștientă declarată decedată, cealalată conștientă, cooperantă, preluată de ambulanță SAJ.
Restul persoanelor nu au nevoie de îngrijiri medicale.

Update2: Oficial din partea Biroului de presă al IPJ Constanța

Astăzi, în jurul orei 22:00, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe DN 3 în localitatea Ostrov.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un microbuz și o remorcă tractată de un tractor.

În urma accidentului a rezultat decesul la fața locului a unui pasager și rănirea ușoară a altuia, ambii aflându-se în microbuz.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Trei bărbați s-au înecat azi în mare. Unul dintre ei era salvamar

Publicat

la data de

Scris de

Azi, 8 august, în decurs de câteva ore, trei bărbați și-au pierdut viața în mare. Unul dintre ei, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Suceava, s-a prăpădit în stațiunea Saturn, în jurul orei 9.30. Trei ore mai târziu s-au înecat doi bărbați, în Eforie Nord. Unul dintre ei, în vârstă de 28 de ani era din Ialomița, și s-a aruncat în valuri. Nu a mai reușit să iasă, așa că cel de-al doilea, un salvamar (Sorin Georgian Olariu) în vârstă de 48 de ani, din județul Dâmbovița, i-a sărit în ajutor. Din păcate, amândoi și-au pierdut viața.

Valurile erau foarte mari, curenții extrem de puternici, iar pe plajă era arborat steagul roșu, așa că nimeni nu ar fi trebuit să intre în mare pentru a face baie.

Este foarte important să țineți cont de câteva sfaturi, să nu vă aventurați în mare în special când este arborat steagul roșu și cel portocaliu.

Reprezentanții ISU Constanța au adresat locuitorilor rugămintea de a respecta câteva reguli minime:

  • nu vă aventuraţi la scăldat dacă nu înotaţi bine;
  • scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului;
  • respectaţi întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement referitoare la măsurile de prevenire a înecului şi, în cazul în care nu ştiţi să înotaţi, folosiţi întotdeauna echipament de protecţie – fără vesta de salvare, o simplă plimbare cu barca pe lac se poate transforma într-o tragedie!
  • evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase ori pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
  • nu vă aventuraţi în apă când sunteţi sub influenţa alcoolului sau pe timp de noapte;
  • evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente;
  • nu intraţi în apa rece după ce aţi stat mult la soare;
  • nu săriţi de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
  • nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi sau în locuri unde există posibilitatea căderii lor în apă!

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: