Connect with us

Actual

S-a redeschis secția de Obstetrică Ginecologie I din cadrul Spitalului Județean Constanța

Published

on

Astăzi, 3 mai, s-a redeschis secția de Obstetrică-Ginecologie I din cadrul Spitalului Clinic Județean Constanța, care a fost recent reabilitată. Modernă, renovată cu materiale și tehnologii de ultimă generație și compartimentată conform cerințelor acuale, secția este gata să își primească înapoi pacientele.

La evenimentul oficial au participat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, Ionuț Cornel Ionescu, managerul unității sanitare, Sorin Ciutureanu, președintele CA, dr. Vlad Tica, șeful secției, precum și alți medici.

”Acest proiect a venit cu o multitudine de provocări si, uitându-mă în urmă, pot spune că s-a muncit enorm, având în vedere ca lucrările au început în toamna anului trecut.  O astfel de lucrare implică și zonele adiacente, nu vă imaginați că șantierul s-a limitat la etajul 7. Pe parcurs, a fost nevoie să intervenim atât la etajele inferioare cât și la cele superioare. (…)

Mulțumesc tuturor partenerilor care s-au implicat în finalizarea acestui  proiect, tuturor celor care ne-au sprijinit,  pacientelor noastre care au înțeles și acceptat situația, la fel și personalului medical care și-a desfășurat până acum activitatea într-un spațiu  relocat și nerenovat.  Mă bucur că, împreună cu echipa de aici, cu sprijinul Consiliului de Administrație și al Consiliului Județean, am reușit să ducem la final acest proiect. Mai avem de reabilitat și alte secții însă momentan rămânem la Obstetrică Ginecologie, pentru că pe lista de investiții din acest an avem și Blocul Operator de aici.”, a adăugat Ionuț Cornel Ionescu, managerul unității medicale.

Advertisement

”Siguranța pacienților și serviciile medicale de calitate sunt prioritatea noastră, iar ceea ce am reușit acum reprezintă un pas important din misiunea pe care ne-o asumăm în perioada următoare.”,  a spus Sorin Ciutureanu, președintele Consiliului de Administrație al SCJU Constanța.

Lucrările de reabilitare au început în luna septembrie a anului 2021 și au costat peste 4,5 milioane de lei. Sursa de finanțare a fost de la Ministerul Sănătății, care a contribuit cu 3,360 milioane de lei, și de la Consiliul Județean Constanța, care a alocat 1,136 milioane de lei.

Inițial, reabilitarea secției a început în anul 2016, atunci când Spitalul Clinic Judetean de Urgență Constanța a atribuit contractul lucrărilor de reabilitare firmei Baran. Tot atunci activitatea secției a fost relocată, de la etajul 7, la etajul 9, într-o zonă tampon. La scurt timp însă, lucrările au fost întrerupte, după o serie de verificări efectuate de Curtea de Conturi.

In 2019 contractul a fost din nou scos la licitație dar, din păcate, nu s-a prezentat nici un ofertant. Licitația a fost reluată în anul care a urmat, câștigătoare a fost  Asocierea S.C. Mira Electro Com SRL& S.C. Hospital Technical Solutions SRL & S.C. Termo Logistic SRL & S.C. Elys Interdecor SRL iar în septembrie 2021 au și început lucrările.

Într-un timp relativ scurt, cu eforturi susținute, echipele firmelor contractante au finalizat tot ceea ce prevedea proiectul iar acum, secția care a stat ani de zile cu lacătul pe ușă, are o înfățișare complet nouă și modernă.

Advertisement

Secția clinică Obstetrică Ginecologie 1 se află la etajul 7, ocupă aproximativ 1700 mp și are în componență 45 paturi distribuite în saloane cu 2 până la 5 locuri, toate dotate cu băi proprii. Atât compartimentarea cât și dotarea saloanelor respectă standardele medicale cele mai recente. Astfel, fiecare salon dispune de prize de aer comprimat, oxigen, sistem pentru apelarea asistentelor, aparate  proprii de climatizare, tarchet (covor PVC profesional). Instalația electrică a fost înlocuită, la fel și cea sanitară, precum și tâmplăria la interior și exterior. Mai mult decât atât, noua secție dispune de uși rezistente la foc, instalații electrice de avertizare de foc și detectoare de fum iar coridorul este prevăzut cu holuri cu ferestre pentru desfumare.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement