Connect with us

Politica

S-a rezolvat, nu se poate! Primarul Vrabie anulează Zilele municipiului Medgidia!

Maria Ionescu

Publicat

la

Pe data de 31 august a.c., la primăria municipiului Medgidia avea loc o ședință a Consiliului Local, prilej cu care s-a discutat și despre organizarea Zilelor municipiului. În această ședință s-a aprobat chiar și un buget de 185.000 lei în acest scop, iar primarului Valentin Vrabie i s-a cerut transparență maximă în cheltuirea banilor publici. Acest proiect a trecut fără nici un fel de probleme. Iată un extras din comunicatul de presă privind sedința de consiliul local din data de 31 august 2016: “S-a aprobat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului, pe anul 2016, constând în diminuarea sumei din cadrul capitolului autorități publice și acțiuni externe cu suma de 185.000 lei și suplimentarea sumelor din cadrul capitolului Cultură, recreere și religie cu această sumă, în vederea susținerii evenimentului Zilele Municipiului Medgidia.” Este adevărat că la acel moment au existat consilieri care au cerut informații suplimentare, însă proiectul a fost votat. De atunci a trecut aproape o săptămână, iar astăzi, în urmă cu câteva ore, primarul Valentin Vrabie a postat pe pagina sa de facebook următorul comunicat de presă:  „Consilierii locali blochează actul cultural în municipiul Medgidia.  Primăria municipiului Medgidia anunță anularea evenimentului „Zilele municipiului Medgidia” din cauza atitudinii ostile, a disprețului și declarațiilor tendențioase manifestate de o parte a consilierilor locali, în cadrul ședinței ordinare desfășurate în data de 31 august. Consilierii locali Socaciu Zuleiha – PSD, Narcis Ion – PSD, Gheorghiu Georgiana Rosemari – PNL, Păun Nicolae – ALDE, Butnaru Marian – PMM, contestă dreptul la cultură al locuitorilor acestui municipiu. Datorită mofturilor politice pe care le afișează cei care ar trebui să reprezinte de fapt interesele cetățenilor, anul acesta, Medgidia rămâne mai săracă la capitolul cultură iar cu banii alocați acestui eveniment, vor fi asfaltați 150 de metri de carosabil, respectând recomandarea doamnei consilier Socaciu Zuleiha. „Fac apel și pe această cale la președinții partidelor politice să-și facă o curățenie serioasă în interior și să elimine toți demagogii, frustrații și incompetenții care blochează actul administrativ. Avem nevoie stringentă de oameni de bună-credință interesați să dezvolte municipiul iar dacă reforma partidelor politice devine doar un concept învechit, voi lua măsurile care se impun. Intenționez să pun capăt acestui circ, prin consultarea cetățenilor cu privire la desfășurarea unui referendum pentru alegerea unui nou consiliu local. Am venit aici pentru a schimba lucrurile în bine și orice zi pierdută este în defavoarea cetățenilor. Nu voi permite ca starea degradantă în care a ajuns acest oraș să fie perpetuată și în mandatul meu!” declară primarul Valentin Vrabie.

Iată ce programul era propus pentru „Zilele municipiului Medgidia”:
Vineri 09 septembrie 2016 – program artistic muzică populară: Irina Loghin, Maria Ciobanu, Angela Rusu, Constantin Enceanu, Ionuț Dolanescu și Taraful de la Clejani;
Sâmbătă 10 septembrie 2016 – program artistic muzică ușoară: Carla`s Dreams, Feli Donose, Provincialii, Ruby și un superb foc de artificii;
Duminică 11 septembrie 2016 – program artistic ziua minorităților: muzică grecească – Ionuț Galani, muzică armânească – Gramoste, muzică turcească – Edy Band, muzică țigănească – Mahala Rai Banda, muzică rusească – Matros. Era scump, nimic de spus, dar să fie anulat în ultima clipă este greu de priceput.

Localnicii au reacționat rapid

Dacă tot a postat acest mesaj pe facebook, locuitorii municipiului au reacționat cât se poate de repede. Iată ce spun oamenii – unii au opinii pro, alții contra.  Alina Mateescu ”Trebuia să se vorbească despre aceste “zile” cu un impact si mai si decât “salcâmul”. Adevarul e că nu prea ne ajută în rezolvarea problemelor casnice. Chelului chipie de mărgăritar i-o trebui?” Savu Serban: ”Medgidia nu mai trebuie condusa de cei ce au fost o viata consilieri echipa trebuie reanoita nu vreau sa dau exemplu dar oameni care vor sa stranga numai bani pentru pungile mari ale lor nu au nevoie de cultura ei sant deja niste i….i ” Claudio Inoan: ”Cultura, care vine de la cuvântul latin colere ce se traduce prin “a cultiva”/”a onora” se referă în general la activitate umană. Definiția dată de UNESCO considera cultura ca “o serie de caracteristici distincte a unei societăți sau grupă socială în termeni spirituali, materiali, intelectuali sau emoționali”. Cultura reprezintă o moștenire ce se transmite cu ajutorul codurilor de comunicație specifice cum sunt gesturile ori cuvintele, scrisul și artele, mass media (presa, radioul, televiziunea), media interactivă (telefonul). În același fel se transmit gesturile, ritualurile, cunoștințele teoretice, normele abstracte, religia. Cultura poate fi însușita prin diverse forme ale memoriei subiective (reflexe, cuvinte, imagini) dar și prin intermediul memoriei obiective(obiecte, peisaje,cărți, numere, reguli). Uzul popular al cuvântului cultură în multe societăți occidentale poate reflecta chiar caracterul stratificat al acelor societăți. Mulți folosesc acest cuvânt pentru a desemna bunuri de consum ale elitelor și activități cum ar fi bucătăria, arta sau muzica. Alți folosesc eticheta de “cultură înaltă” pentru a o distinge pe aceasta de cultura “joasă”, desemnând toate bunurile de consum care nu aparțin acestei elite. Coman Paula Dorina: ”Daca nu vă convine programul,ascultati manele si muzica tiganeasca de la escrocii care vand mici si friptane de proasta calitate.Am fost la Sinaia la zilele orasului, nu am auzit sa se cante manele nicaieri,era muzica buna,au cantat formatii, artisti de buna calitate. Pacat ca in Medgodia exista la putere oameni de proasta calitate care s au îmbogatit peste noapte,ei sunt cei care nu respecta legea,ignoră majoritatea populatiei. Rusine celor enumerati,nu mai aveti ciolan de ros????De ce nu a ti facut scandal cand era Iordache la putere?? Rodeati ciolanul impreuna??”

Comments

comments

Politica

Sunt sau nu eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor? Banii sunt prinși în continuare în buget

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În tot scandalul din Parlament legat de propunerea PSD privind majorarea alocațiilor copiilor, social democrații au solicitat, astăzi, introducerea unui amendament în proiectul de buget, pe tehnică legislativă, ca banii din pensiile speciale ale parlamentarilor, rămaşi cuprinşi în proiect, să fie transferaţi Ministerului Muncii pentru acordarea unor vouchere pentru copii nou-născuţi. El a cerut, în acest sens, retrimiterea la comisii a raportului, solicitare respinsă de reprezentanţii PNL.

„În buget avem trecute aproape 50 milioane de lei pe pensiile speciale ale parlamentarilor. Vă solicităm acceptarea unui amendament pe tehnică legislativă – să transferăm aceşti bani la Ministerul Muncii, să dăm la copii vouchere de 2.000 lei, pentru fiecare copil nou-născut, din banii de pensii speciale ale parlamentarilor. Dacă nu, să retrimitem raportul la comisii pentru a se face această modificare”, a spus liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

În replică, majoritatea parlamentară a respins propunerea din motive procedurale. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a replicat că PSD nu are dreptul să ceară retrimiterea la comisie şi a trecut la dezbaterea şi votul pe articolele proiectului de buget.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Soluția lui Florin Roman pentru creșterea alocațiilor: Confiscarea averilor PSD-iștilor condamnați

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul PNL Florin Roman a venit, astăzi, la dezbaterea legii bugetului, cu o soluție pentru creșterea alocațiilor pentru copii. El a spus că acestea alocații ar putea crește dacă s-ar confisca averile social-democraților condamnați.

„PSD-istilor, unde ati fost voi in ultimii ani? Nu cumva dvs ati guvernat Romania?  Voi ne dati noua lectii? Va spun un lucru care o sa va doara. Singurul politician roman condamnat de o instanta romaneasca pentru ca a furat bani de la copii este seful dvs, Liviu Dragnea, care acum se odihneste in puscarie pentru ca a furat bani de la copii”, a zis Florin Roman.

„Un singur amendament ar fi trebuit sa rezolve problema banilor pentru alocatii, confiscarea extinsa a averilor liderilor PSD condamnati. Am fi avut bani pentru copilasii Romaniei”, a adăugat deputatul PNL.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Circ în Parlament! Aleșii PSD au împărțit păpuși în plen

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

A fost iarăși circ în Parlament. Aleșii PSD au împărțit păpuși în urmă cu câteva momente în semn de protest față de refuzul Guvernului de a crește alocațiile copiilor. Parlamentarii PSD au scandat „alocații“ în timpul discursului premierului Florin Cîțu. În replică, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților le-a transmis PSD-iștilor că „păpușile sunt probabil păpușile pe care le-ați manipulat“.

„Probabil, păpușile pe care le-ați adus sunt păpușile pe care le-ați manipulat de 30 de ani în administrație și guvernare. Românii au capacitatea de a judeca și nu vă mai țineți de astfel de comportamente lipsite complet de civilizație și bun simț. (…) Domnule Popa, vă rog frumos să părăsiți tribuna, vorbește primul ministru! Domnilor de la PSD, vă rog să vă comportanți civilizat! Lăsați circul!“, a afirmat Cîțu.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: