Connect with us

Politica

La Mangalia, o ședință CLM cu multe semne de intrebare!

Maria Ionescu

Publicat

la

Stiu ca reteaua de socializare facebook nu este locul perfect pentru transmiterea unor comunicate sau a unor declaratii de presa. Cu toate acestea, foarte multi dintre noi o facem. Si o fac si foarte multi politicieni – atat la nivel central, cat si local. Este suficient sa intrati pe PNL sau PSD sau PMP sau pe site-urile altor formatiuni politice pentru a vedea cum stau lucrurile. Ieri, la Mangalia a avut loc sedința extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Mangalia la care nu am participat. Dar am sperat sa gasim toate informatiile necesare. “Avand in vedere apropierea debutului anului scolar 2016-2017 si pentru ca actul de invatamant sa se desfasoare in conditii de normalitate, grupul de consilieri locali ai Organizatiei PSD Mangalia a supus votului colegilor prezenti in sedinta din data de 6 Septembrie 2016  suplimentarea ordinii de zi cu un proiect de hotarare pentru desemnarea reprezentantilor Consiliului Local in consiliile de administratie ale institutiilor de invatamant din municipiu. Pentru a boicota aceasta hotarare extrem de importanta pentru functionarea institutiilor de invatamant, consilierii PNL au recurs la modalitati mai putin onorabile de blocare a proiectului prin refuzul de a-l introduce pe ordinea de zi, iar mai apoi, prin parasirea salii de sedinte“, au transmis reprezentanţii PSD prin intermediul unui comunicat de presă. Mai mult, Organizatia PSD Mangalia condamnă public acest comportament ostil si avertizeaza reprezentantii PNL din cadrul Consiliului Local ca ambitiile politice au implicatii directe asupra educatiei copiilor din Mangalia. „Solicitam pe aceasta cale domnului Primar, care indeplineste in acelasi timp si functia de Presedinte al Organizatiei PNL Mangalia, sa renunte in a interveni in deciziile Consiliului Local si sa respecte separarea atributiilor administratiei locale. Consideram ca incercarea de a bloca un proiect atat de important da dovada de inconstienta si imaturitate, iar luptele politice trebuie sa inceteze pentru a restabili echilibrul si normalitatea in Municipiul Mangalia“, au mai precizat reprezentanţii PSD Mangalia. Si consilierii PMP au reactionat dur! Aseara, pe pagina de facebook, iar astazi prin intermediul unui comunicat de presa pe care il vom reda mai jos. Ne dorim astfel ca cititorii sa inteleaga exact cum stau lucrurile la Mangalia. ” Pe ordinea de zi se aflau două proiecte de HCL, organigrama Spitalului Municipal și acordul de participare, ca beneficiar, a Municipiului Mangalia, în vederea depunerii unei cereri de finanţare cu pentru proiectul cu titlul “Managementul Incluziunii şi Combaterea Sărăciei”.
Ordinea de zi a fost completată cu două proiecte, unul inițiat de PSD Mangalia (numirea reprezentanților CL în consiliile de administrație și în comisii ale unităților de învățământ) și altul propus și în ședința anterioară, referitor la locuințele din căminul C9 din Neptun, care îi are ca inițiatori pe consilierii locali ai PMP Mangalia.
Consilierii locali ai PNL Mangalia au votat primele două proiecte, apoi s-au retras din sala de ședințe. Pur și simplu s-au ridicat și au plecat!
Pretextul lor a fost că nu au putut să facă nominalizări pentru CA-urile celor trei licee din oraș (deși au fost rugați să rămână în sală și să facă orice propunere doresc). Bănuim că motivul a fost dat, însă, de reapariția proiectului PMP, care necesita prezența în sală a două treimi dintre consilieri.
Chiar dacă nu ar fi acestea pretextul și motivul, putem desprinde concluzii dureroase:
1. PNL Mangalia nu dă doi bani pe învățământul din Mangalia. Nici la propriu, nici la figurat (știm cum sunt aprobate solicitările școlilor de către executiv!). Dacă erau interesați, își susțineau punctul de vedere și discutau cu ceilalți consilieri, care s-au oferit să le acorde orice loc își doreau în vreun CA .
2. PNL Mangalia nu vrea să acorde locuințe de serviciu cadrelor didactice, cadrelor medicale sau oricui ar avea nevoie. Puteau rămâne să facă amendamente pe proiect, să justifice oportunitatea sau necesitatea proiectului sau pur și simplu să voteze împotrivă.  3. Căminul C9 este un “cartof fierbinte”, un subiect incomod pentru PNL Mangalia. De ce? Există o comisie specială a CL Mangalia care încearcă să afle informații, de aproape o lună de zile de când a fost aprobat în ședința extraordinară (din 17 august). La fel ca în cazul celorlalte comisii speciale, nu au putut fi constituite încă pentru că nu s-au făcut publice hotărârile din acea ședință.
Comedia pusă la cale de PNL Mangalia atinge ridicolul. Îi asigurăm pe cetățenii Mangaliei că vom face, în continuare, orice efort pentru deblocarea orașului, că vom aproba orice proiect care este în interesul urbei. Este revoltător că se întâmplă asemenea scene în Consiliul Local, că oameni aleși de locuitorii Mangaliei dovedesc dezinteres și rea-voință în rezolvarea priorităților celor pe care ar trebui să îi reprezinte!”  Ce ramane de facut in aceste conditii? Vom vedea.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Elena Udrea, liberă să fugă din țară. Instanța a respins plasarea sa sub control judiciar

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Curtea de Apel București a respins, astăzi, cererea procurorilor DNA de plasare a Elenei Udrea sub control judiciar pentru a nu fugi din țară după ce a fost condamnată marți la 8 ani de închisoare cu executare.

„Sunt aproape la fel de șocată ca la decizia de marți, nu mă așteptam”, a reacționat vineri, Elena Udrea, la Realitatea Plus.

Elena Udrea a declarat vineri, la Curtea de Apel București,  că Italia nu este o soluție pentru ea să fugă din țară în speranța că și-ar putea executa pedeapsa în libertate. Fostul ministru a plecat în Costa Rica în 2018 înainte să fie condamnată în dosarul ‘Gala Bute’.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Stelian Ion îl înțeapă pe Klaus Iohannis: „Ministrul Justiției nu poate interveni în dosare în curs de soluționare“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ministerul Justiției, Stelian Ion, i-a răspuns, astăzi, președintelui Klaus Iohannis, care i-a cerut să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Stelian Ion l-a înțepat pe Iohannis spunând că el a fost în 10 august la protest și știe exact ceea ce s-a întâmplat. El a afirmat că ancheta referitoare la violenţele din 10 august 2018 nu s-a încheiat, iar referitor la partea clasată trebuie să se aştepte prima dată motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti, care a respins redeschiderea urmăririi penale.

„Este foarte important să aşteptăm motivarea încheierii de la Tribunalului Bucureşti. Solicitarea mea pentru toată lumea, pentru public, pentru cei care au formulat aceaste plângeri, este să avem răbdare, să vedem motivarea, din care vor decurge multe răspunsuri.

Cert este că nu s-a pus punct acestui dosar. Din acea cercetare s-a disjuns o parte către Secţia parchetelor militare. Va trebui să continue ancheta în principal cu privire la acţiunile jandarmilor. Mai există în dosar şi aspecte referitoare la alte persoane civile care deţineau funcţii. Nici cu privire la ele nu există o decizie finală.

Ordonanţa de clasare face încă obiectul unui dosar aflat pe rolul instanţelor de judecată. Teoretic, este posibil orice.

Ministrul justiției nu poate interveni. Ar fi foarte grav să intervină în procesul din justiție, în dosare în curs de soluționare. Dacă există vreo așteptare a cuiva să intervin îl dezamăgesc. Ar fi foarte grav să se întâmple așa. Ne-am întoarce în timp“, a declarat Stelian Ion, într-o conferinţă de presă la sediul MJ.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Elena Udrea află azi dacă i se va interzice să plece din țară: Cui îi e frică de mine?

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Judecătorii Curții de Apel București iau în discuție astăzi cererea procurorilor anticorupție de a i se interzice Elenei Udrea să plece din România, după condamnarea la 8 ani de detenție. Cererea formulată de procurorii de la DNA vine după ce Curtea de Apel București a condamnat-o la începutul săptămânii pe Elena Udrea la 8 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită și spălare de bani. Solicitarea este fundamentată în primul rând pe istoricul fostului ministru al Dezvoltării, care, înainte ca Instanța Supremă să se pronunțe definitiv în anul 2018 în dosarul „Gala Bute” a plecat din țară, fiind ulterior dată în urmărire internațională.

La intrarea în sala de judecată, Udrea a declarat că nu înțelege de ce se cere această interdicție în condițiile în care ea nu mai este demnitar de mult timp și nu mai are de gând să părăsească țara, pentru că este o persoană responsabilă.

„Unde să fug, sunt mamă și am în grijă un copil. Rămân în țară indiferent ceea ce se va decide. Suntem la justiție, nu suntem la biserică. Sunt un om liber și vreau să îmi cresc copilul. Nu mai sunt parlamentar de cinci ani și nu mai sunt ministru de 10 ani. Cui îi e frică de Elena Udrea?“, a declarat Elena Udrea la intrarea în instanța de judecată.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: