Connect with us

Politica

La Mangalia, o ședință CLM cu multe semne de intrebare!

Published

on

Stiu ca reteaua de socializare facebook nu este locul perfect pentru transmiterea unor comunicate sau a unor declaratii de presa. Cu toate acestea, foarte multi dintre noi o facem. Si o fac si foarte multi politicieni – atat la nivel central, cat si local. Este suficient sa intrati pe PNL sau PSD sau PMP sau pe site-urile altor formatiuni politice pentru a vedea cum stau lucrurile. Ieri, la Mangalia a avut loc sedința extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Mangalia la care nu am participat. Dar am sperat sa gasim toate informatiile necesare. “Avand in vedere apropierea debutului anului scolar 2016-2017 si pentru ca actul de invatamant sa se desfasoare in conditii de normalitate, grupul de consilieri locali ai Organizatiei PSD Mangalia a supus votului colegilor prezenti in sedinta din data de 6 Septembrie 2016  suplimentarea ordinii de zi cu un proiect de hotarare pentru desemnarea reprezentantilor Consiliului Local in consiliile de administratie ale institutiilor de invatamant din municipiu. Pentru a boicota aceasta hotarare extrem de importanta pentru functionarea institutiilor de invatamant, consilierii PNL au recurs la modalitati mai putin onorabile de blocare a proiectului prin refuzul de a-l introduce pe ordinea de zi, iar mai apoi, prin parasirea salii de sedinte“, au transmis reprezentanţii PSD prin intermediul unui comunicat de presă. Mai mult, Organizatia PSD Mangalia condamnă public acest comportament ostil si avertizeaza reprezentantii PNL din cadrul Consiliului Local ca ambitiile politice au implicatii directe asupra educatiei copiilor din Mangalia. „Solicitam pe aceasta cale domnului Primar, care indeplineste in acelasi timp si functia de Presedinte al Organizatiei PNL Mangalia, sa renunte in a interveni in deciziile Consiliului Local si sa respecte separarea atributiilor administratiei locale. Consideram ca incercarea de a bloca un proiect atat de important da dovada de inconstienta si imaturitate, iar luptele politice trebuie sa inceteze pentru a restabili echilibrul si normalitatea in Municipiul Mangalia“, au mai precizat reprezentanţii PSD Mangalia. Si consilierii PMP au reactionat dur! Aseara, pe pagina de facebook, iar astazi prin intermediul unui comunicat de presa pe care il vom reda mai jos. Ne dorim astfel ca cititorii sa inteleaga exact cum stau lucrurile la Mangalia. ” Pe ordinea de zi se aflau două proiecte de HCL, organigrama Spitalului Municipal și acordul de participare, ca beneficiar, a Municipiului Mangalia, în vederea depunerii unei cereri de finanţare cu pentru proiectul cu titlul “Managementul Incluziunii şi Combaterea Sărăciei”.
Ordinea de zi a fost completată cu două proiecte, unul inițiat de PSD Mangalia (numirea reprezentanților CL în consiliile de administrație și în comisii ale unităților de învățământ) și altul propus și în ședința anterioară, referitor la locuințele din căminul C9 din Neptun, care îi are ca inițiatori pe consilierii locali ai PMP Mangalia.
Consilierii locali ai PNL Mangalia au votat primele două proiecte, apoi s-au retras din sala de ședințe. Pur și simplu s-au ridicat și au plecat!
Pretextul lor a fost că nu au putut să facă nominalizări pentru CA-urile celor trei licee din oraș (deși au fost rugați să rămână în sală și să facă orice propunere doresc). Bănuim că motivul a fost dat, însă, de reapariția proiectului PMP, care necesita prezența în sală a două treimi dintre consilieri.
Chiar dacă nu ar fi acestea pretextul și motivul, putem desprinde concluzii dureroase:
1. PNL Mangalia nu dă doi bani pe învățământul din Mangalia. Nici la propriu, nici la figurat (știm cum sunt aprobate solicitările școlilor de către executiv!). Dacă erau interesați, își susțineau punctul de vedere și discutau cu ceilalți consilieri, care s-au oferit să le acorde orice loc își doreau în vreun CA .
2. PNL Mangalia nu vrea să acorde locuințe de serviciu cadrelor didactice, cadrelor medicale sau oricui ar avea nevoie. Puteau rămâne să facă amendamente pe proiect, să justifice oportunitatea sau necesitatea proiectului sau pur și simplu să voteze împotrivă.  3. Căminul C9 este un “cartof fierbinte”, un subiect incomod pentru PNL Mangalia. De ce? Există o comisie specială a CL Mangalia care încearcă să afle informații, de aproape o lună de zile de când a fost aprobat în ședința extraordinară (din 17 august). La fel ca în cazul celorlalte comisii speciale, nu au putut fi constituite încă pentru că nu s-au făcut publice hotărârile din acea ședință.
Comedia pusă la cale de PNL Mangalia atinge ridicolul. Îi asigurăm pe cetățenii Mangaliei că vom face, în continuare, orice efort pentru deblocarea orașului, că vom aproba orice proiect care este în interesul urbei. Este revoltător că se întâmplă asemenea scene în Consiliul Local, că oameni aleși de locuitorii Mangaliei dovedesc dezinteres și rea-voință în rezolvarea priorităților celor pe care ar trebui să îi reprezinte!”  Ce ramane de facut in aceste conditii? Vom vedea.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!