Connect with us

Politica

Hârșova, în bătaia de vânt a politicienilor! Ei se bat, iar lumea suferă!

Published

on

Situația care se înregistrează la Primăria Hârșova și în Consiliul Local este cât se poate de ciudată. Dacă vă amintiți, am mai scris despre bizareriile de aici, dar iată că au apărut și altele, noi, care nu fac decât să întărească neobișnuința cu care se produc lucrurile. Așa cum bine știți, după alegerile locale, care au fost câștigate de către reprezentantul ALDE, Viorel Ionescu, lucrurile au devenit din ce în ce mai grave pentru locuitorii orașului. Și spun asta în condițiile în care activitatea consilierilor vizează buna desfășurare a vieții oamenilor care, bieții de ei, nu beneficiază de seriozitatea acestora. De ce? Păi iată cum stau lucrurile. Pe de-o  parte, la Consiliul Local nu se întâmplă prea multe. Primarul Ionescu a anunțat deja că intenționează să voteze mai  multe proiecte de hotărâre dar consilierii nu partcipă. Iată ce scria aseară pe facebook: ” Având în vedere că în această seară a fost a doua oară, într-un interval de 4 zile, când am convocat Consiliul Local în ședință extraordinară, iar colegii consilieri PSD și PNL nu au dorit să participe, în încercarea de a boicota pregătirile pentru Zilele Orașului Hîrșova, mă văd nevoit să le reamintesc faptul că au obligația, față de cetățenii care i-au ales, să își respecte mandatul și să se prezinte la ședintele de consiliu atunci când sunt convocați.
Convingerea mea este că refuzul de a participa la ședintele de consiliu este din cauza faptului că acestea sunt filmate și pot fi sancționati de cetățeni pentru votul exprimat în baza unor ambiții personale, care nu pot fi justificate. Atașez ordinea de zi, cu invitația de a se prezenta mâine (n.r. – azi), la orele 18, și le recomand să procedeze așa cum am făcut și eu atunci când eram consilier: să voteze împotriva proiectelor pe care le consideră ilegale, dar să participe la ședință și să o facă fundamentat. Refuzul nejustificat, de 2 ori consecutiv, de a te prezenta la ședințele de consiliu, atunci când și se transmite că proiectul nr. 4 este vital pentru comunitate, având termen limită de depunere 15 septembrie, denotă un dezinteres și dispreț total față de cetățeni și o dovadă a faptului că îți pasă doar de propriile interese. ” Astăzi am luat legătura cu  primarul pentru a vedea cum stau lucrurile. De axsemenea, i-am contactat și pe viceprimarul  Ionel Dia, dar și pe consilierul local Camelia Șerban pentru a le obține opiniile vizavi de absența de la ședință.

Dia spune că aleșii locali nu au fost prezenți din diferite cauze

Primul cu care am reușit să luăm legătura a fost viceprimarul Ionel Dia, care ne-a declarat că au existat ședințe de consiliu la care nu s-a creat cvorumul dar consilierii PNL nu au avut nici un fel de probleme cu subiectele pe care ar fi trebuit să le dezbată: ”Noi suntem patru consilieri care ar fi trebuit să participăm la ședință. Dar, din păcate, toată lumea a încercat să ajungă dar nu am reușit. Nu vreau să intrăm în prea multe detalii”, ne-a spus Ionel Dia. La rândul său, Camelia Șerban, consilier PMP, ne-a spus că va merge în această seară la ședință. ”Sigur că merg. Am fost și la celelalte. Nu voi intra în jocul lor politic. Eu sunt acolo pentru a face ceva, atât cât îmi stă în putință. Nu voi încerca niciodată să mă răzbun sau să plătesc “polite””, ne-a mărturisit consilierul local. La rândul său, primarul din Hârșova, Viorel Ionescu ne-a declarat că aleșii nu vor să participe la ședință. ”Nu am ce să fac dacă ei nu vor să participe. Din păcate, nu voi putea depune proiectul privind aprobarea participării în proiectul ADMIS – măsuri integrate pentru categorii defavorizate din zona de vest a orașului Hârșova din cadrul liniei de fionanțare a Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, care este un proiect foarte important. Și nu numai despre asta este vorba, cât și despre faptul că  termenul limită pentru depunere este 15 septembrie. Pierde comunitatea, nu pierd ei! Ionel Dia este în continuare viceprimar fără atribuții și, în opinia mea este o înțelegere personală între PNL și PSD. Nu-i interesează că este un proiect viabil. Miza cea mai mare este însă proiectul nr. 6, pentru că la finele săptămânii viitoare vrem să organizăm Zilele Orașului.”, ne-a declarat Viorel Ionescu.

Consilierii liberali au fost deja radiați din PNL!

Așa cum spuneam și cu alte ocazii, consilierii liberali de la Hârșova nu mai au susținerea liderilor locali ai PNL Constanța. De fapt, chiar au fost dați afară din partid, numai că formalitățile de excludere sunt destul de complicate. Pentru a vedea cum mai stau lucrurile la ora actuală, l-am contactat pe deputatul Mihai Lupu, cel care coordonează zona respectivă a județului Constanța. ”Vor fi excluși din PNL consilierii de la Hârșova. De săptămâna viitoare se intră în linie dreaptă. Prefectul va da ordinul de încetare a activității, iar în locul lor vor intra în consiliu următorii nominalizați pe listele de la alegeri. Oricum, consilierii de la Hârșova au fost deja radiați din rândul PNL Constanța pentru că nu și-au mai plătit cotizația de mai bine de un an de zile”, ne-a declarat Mihai Lupu.  Rămâne de  văzut cum vor decurge lucrurile la ședința din această seară dar pentru viitorul  nu foarte îndepărtat se știe deja ce va fi!

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!