Connect with us

Politica

Hârșova, în bătaia de vânt a politicienilor! Ei se bat, iar lumea suferă!

Maria Ionescu

Publicat

la

Situația care se înregistrează la Primăria Hârșova și în Consiliul Local este cât se poate de ciudată. Dacă vă amintiți, am mai scris despre bizareriile de aici, dar iată că au apărut și altele, noi, care nu fac decât să întărească neobișnuința cu care se produc lucrurile. Așa cum bine știți, după alegerile locale, care au fost câștigate de către reprezentantul ALDE, Viorel Ionescu, lucrurile au devenit din ce în ce mai grave pentru locuitorii orașului. Și spun asta în condițiile în care activitatea consilierilor vizează buna desfășurare a vieții oamenilor care, bieții de ei, nu beneficiază de seriozitatea acestora. De ce? Păi iată cum stau lucrurile. Pe de-o  parte, la Consiliul Local nu se întâmplă prea multe. Primarul Ionescu a anunțat deja că intenționează să voteze mai  multe proiecte de hotărâre dar consilierii nu partcipă. Iată ce scria aseară pe facebook: ” Având în vedere că în această seară a fost a doua oară, într-un interval de 4 zile, când am convocat Consiliul Local în ședință extraordinară, iar colegii consilieri PSD și PNL nu au dorit să participe, în încercarea de a boicota pregătirile pentru Zilele Orașului Hîrșova, mă văd nevoit să le reamintesc faptul că au obligația, față de cetățenii care i-au ales, să își respecte mandatul și să se prezinte la ședintele de consiliu atunci când sunt convocați.
Convingerea mea este că refuzul de a participa la ședintele de consiliu este din cauza faptului că acestea sunt filmate și pot fi sancționati de cetățeni pentru votul exprimat în baza unor ambiții personale, care nu pot fi justificate. Atașez ordinea de zi, cu invitația de a se prezenta mâine (n.r. – azi), la orele 18, și le recomand să procedeze așa cum am făcut și eu atunci când eram consilier: să voteze împotriva proiectelor pe care le consideră ilegale, dar să participe la ședință și să o facă fundamentat. Refuzul nejustificat, de 2 ori consecutiv, de a te prezenta la ședințele de consiliu, atunci când și se transmite că proiectul nr. 4 este vital pentru comunitate, având termen limită de depunere 15 septembrie, denotă un dezinteres și dispreț total față de cetățeni și o dovadă a faptului că îți pasă doar de propriile interese. ” Astăzi am luat legătura cu  primarul pentru a vedea cum stau lucrurile. De axsemenea, i-am contactat și pe viceprimarul  Ionel Dia, dar și pe consilierul local Camelia Șerban pentru a le obține opiniile vizavi de absența de la ședință.

Dia spune că aleșii locali nu au fost prezenți din diferite cauze

Primul cu care am reușit să luăm legătura a fost viceprimarul Ionel Dia, care ne-a declarat că au existat ședințe de consiliu la care nu s-a creat cvorumul dar consilierii PNL nu au avut nici un fel de probleme cu subiectele pe care ar fi trebuit să le dezbată: ”Noi suntem patru consilieri care ar fi trebuit să participăm la ședință. Dar, din păcate, toată lumea a încercat să ajungă dar nu am reușit. Nu vreau să intrăm în prea multe detalii”, ne-a spus Ionel Dia. La rândul său, Camelia Șerban, consilier PMP, ne-a spus că va merge în această seară la ședință. ”Sigur că merg. Am fost și la celelalte. Nu voi intra în jocul lor politic. Eu sunt acolo pentru a face ceva, atât cât îmi stă în putință. Nu voi încerca niciodată să mă răzbun sau să plătesc “polite””, ne-a mărturisit consilierul local. La rândul său, primarul din Hârșova, Viorel Ionescu ne-a declarat că aleșii nu vor să participe la ședință. ”Nu am ce să fac dacă ei nu vor să participe. Din păcate, nu voi putea depune proiectul privind aprobarea participării în proiectul ADMIS – măsuri integrate pentru categorii defavorizate din zona de vest a orașului Hârșova din cadrul liniei de fionanțare a Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, care este un proiect foarte important. Și nu numai despre asta este vorba, cât și despre faptul că  termenul limită pentru depunere este 15 septembrie. Pierde comunitatea, nu pierd ei! Ionel Dia este în continuare viceprimar fără atribuții și, în opinia mea este o înțelegere personală între PNL și PSD. Nu-i interesează că este un proiect viabil. Miza cea mai mare este însă proiectul nr. 6, pentru că la finele săptămânii viitoare vrem să organizăm Zilele Orașului.”, ne-a declarat Viorel Ionescu.

Consilierii liberali au fost deja radiați din PNL!

Așa cum spuneam și cu alte ocazii, consilierii liberali de la Hârșova nu mai au susținerea liderilor locali ai PNL Constanța. De fapt, chiar au fost dați afară din partid, numai că formalitățile de excludere sunt destul de complicate. Pentru a vedea cum mai stau lucrurile la ora actuală, l-am contactat pe deputatul Mihai Lupu, cel care coordonează zona respectivă a județului Constanța. ”Vor fi excluși din PNL consilierii de la Hârșova. De săptămâna viitoare se intră în linie dreaptă. Prefectul va da ordinul de încetare a activității, iar în locul lor vor intra în consiliu următorii nominalizați pe listele de la alegeri. Oricum, consilierii de la Hârșova au fost deja radiați din rândul PNL Constanța pentru că nu și-au mai plătit cotizația de mai bine de un an de zile”, ne-a declarat Mihai Lupu.  Rămâne de  văzut cum vor decurge lucrurile la ședința din această seară dar pentru viitorul  nu foarte îndepărtat se știe deja ce va fi!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Deputatul USR Iulian Bulai, despre Eminescu: „Dacă ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, La mulţi ani, Mihai!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, deputatul USR de Neamţ Iulian Bulai, afirmă, într-o postare pe Facebook, că, dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, ar fi eliminat pensiile speciale, ar fi desfiinţat inspectoratele şcolare, ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentur a ajunge mai repede de la Iaşi la Viena.

” Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi:

– ar fi semnat pentru “Fără penali în funcții publice”.

– ar fi eliminat pensiile speciale.

– ar fi desființat inspectoratele școlare, pe care le știa bine.

– ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentru a ajunge mai repede de la Iași la Viena.

– ar fi reformat radical TVR, SRR și CNA.

La mulți ani, Mihai!

Mulțumim pentru moștenirea primită de la tine!”, a scris Bulai.

Astăzi se împlinesc 171 de ani de la neşterea poetului Mihai Eminescu şi este celebrată Ziua Culturii Naţionale.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președinte CJ Constanța, Mihai Lupu, cheamă ONG-urile la discuții

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, îi invită pe reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale de pe raza județului Constanța la o întâlnire oficială pentru identificarea și demararea unei colaborări pentru realizarea unor proiecte comune care să vină în sprijinul locuitorilor din județul nostru.

„Îmi doresc să continui seria de întâlniri, pe care am demarat-o odată cu întrevederea de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța, și cu reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale din Constanța. Avem proiecte de cercetare împreună cu mediul academic, care vor duce la valorificarea și fructificarea acestora și dorim să dezvoltăm proiecte similare și cu societatea civilă constănțeană. Suntem deschiși la propunerile venite din partea ONG-urilor și vom acorda tot sprijinul nostru pentru elaborarea și implementarea proiectelor cu impact asupra locuitorilor din județul Constanța”, a declarat Mihai Lupu.

Evenimentul se va desfășura în 25 ianuarie 2021, începând cu ora 11:00, în sala “Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, cu respectarea tuturor normelor de siguranță epidemiologice în vigoare. Toate Organizațiile Non Guvernamentale care doresc să participe la această întâlnire vor desemna un singur reprezentant și vor putea accesa formularul de înscriere online, pe site-ul Consiliului Județean Constanța, la următorul link: http://www.cjc.ro/sectiune.php?s=215.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele USR Constanța, Remus Negoi: „Mascarada primarului Cîrjaliu trebuie să înceteze la Agigea!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Organizației Județene Constanța a USR, senatorul Remus Negoi, îl critică dur pe primarul comunei Agigea, Maricel Cîrjaliu pentru tertipurile la care apelează pentru a controla activitatea Consiliului Local.

„Azi, 15 ianuarie 2021 de la ora 15:00, primarul pesedist Cîrjaliu, de la Agigea, a convocat a treia ședință de Consiliu Local cu același unic punct pe ordinea de zi – votarea comisiilor de lucru. Votul comisiilor și a viceprimarului comunei Agigea s-a făcut pe 12.11.2020, conform Procesului verbal de ședință atașat de colegii. Doar că individul nu vrea să emită Hotârea de Consiliu Local conform acelui proces verbal pentru că poate. Pentru că PSD. E un abuz inimaginabil al primarului pesedist! Am discutat îndelung cu președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, cu prim-vicepreședintele PNL Constanța, Septimiu Bourceanu. Dumnealor m-au asigurat că se vor implica, mai ales că în parteneriatul creat la Agigea, în Consiliul Local, avem 4 consilieri USRPLUS și 2 consilieri PNL. De asemenea, am solicitat prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, să trimită un reprezentant al Instituției Prefectului la ședința de azi a Consiliului Local Agigea, pentru a media și a pune în aplicare decizia prin vot a consilierilor locali din 12.11.2020. Această situație absurdă trebuie să înceteze! Blocajul impus de primarul Cîrjaliu, doar pentru că nu-i convine rezultatul alegerilor, este un abuz incalificabil! În egală măsură, secretarul general al comunei Agigea comite un abuz incredibil, refuzând să pună în aplicare votul consilierilor. Cu astfel de manevre ticăloase, PSD confirmă încă o dată că este partidul care nu se va reforma niciodată!“, a declarat Remus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: