Connect with us

Actual

S-a triplat numărul oamenilor străzii! Constată angajații primăriei!

Maria Ionescu

Publicat

la

Nimeni nu cunoaște cu adevărat numărul oamenilor care locuiesc pe străzile municipiului Constanța. Și mă refer la cei care stau în orașul de la malul mării și iarna, nu doar vara, când e cald și mai pot să cerșească sau să fure din stațiunile de pe litoral. Localnicii care, din varii motive, au rămas fără un adăpost deasupra capului trăiesc cum se poate – prin canale (dar aceștia sunt din ce în ce mai puțini!), pe străzi, adăpostiți prin cine știe ce scară de blocuri. Cât nu este foarte frig afară, se descurcă cum pot. Dar când gerul este năpraznic, așa cum a fost în ultimele nopți, nu au încotro și se adăpostesc pe unde pot – prin spitale sau pe la adăposturile de noapte. În spitale sunt, la ora actuală, 11 pacienți. Asta pentru că, fie suferă de vreo boală mai gravă, care necesită internare, fie nu dețin acte de identitate. După cum știți, în primele nopți geroase, când nu se putea părăsi orașul Constanța, a fost deschis oamenilor un adăpost temporar, la sediul Liceului Nicolae Rotaru. Astăzi, însă, acest centru este deja închis. A rămas însă cu ușile deschise (la figurat, firește!) adăpostul Primăriei Constanța, pe șoseaua Mangaliei. Acolo sunt amenajate 20 de locuri de cazare, unde cei care se adăpostesc beneficiază și de masă gratuită dar și de dușuri.  ”Avem acest adăpost de pe șoseaua Mangaliei dar este deja plin. Avem 20 de locuri disponibile, dar acum sunt deja 24 de oameni. Și aceștia vin prin intermediul Unității de Primiri Urgențe Constanța și trebuie să dețină acte de identitate. Și aseară ne-au adus 8 oameni. Sunt foarte mulți oameni ai străzii față de anii trecuți. În trecut aveam câte cinci-șase, iar cei mai mulți au fost 13. Se pare că nu a mai rămas nimeni afară”, ne-a spus Emil Mereuță, director în cadrul Primăriei municipiului Constanța. Dacă facem un mic calcul, vom constata că putem vorbi despre o triplare a numărului oamenilor străzii!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Poliție RCA false descoperite de polițiștii de frontieră în urma a două percheziții

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au efectuat două perchiziţii domiciliare, în urma cărora au descoperit mai multe poliţe RCA false, cu diferite perioade de valabilitate şi poliţe RCA, tipizate, în alb.

În cursul zilei de ieri, 3 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat percheziţii domiciliare, în baza unui mandat emis de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanţa, la sediul unei societăţii comerciale şi punctul de lucru al acesteia, situate pe raza localităţii Coşereni, județul Ialomița.

În urma percheziției efectuate, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor, un laptop, în care erau scanate mai multe poliţe RCA, 12 poliţe RCA cu diferite perioade de valabilitate precum şi 4 tipizate de poliţe RCA în alb.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, cu privire la două persoane, cetăţeni români, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, iar la finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de Cuvânt.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mandat european de arestare pe numele unui tânăr din Nicolae Bălcescu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al  Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au depistat, în municipiul Constanța, un bărbat, de 24 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu, pe numele căruia autoritățile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare.

Persoana în cauză este condamnată la 1 an și 8 luni, aceasta mai având de executat 10 luni și 6 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, fapte săvârșite pe teritoriul Ungariei și Austriei.

Bărbatul a fost reținut și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Curții de Apel Constanța, în vederea punerii în aplicare a mandatului de arestare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța. Bărbat depistat de polițiștii de frontieră cu permis de conducere contrafăcut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Băneasa efectuează cercetări cu privire la un cetăţean român, care a prezentat un permis de conducere contrafăcut.

În cursul zilei  de ieri, 3 martie a.c., aflaţi în misiune pe Drumul Judeţean 391 A, în dreptul localităţii Şipote, judeţul Constanţa, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în România, la volanul căreia se afla cetățeanul A.C. în vârstă de 33 ani.

Cu ocazia efectuării controlului documentelor, persoana în cauză a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor franceze.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond specifice unui document  autentic, acesta fiind contrafăcut.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun .”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Gărzii de Coastă.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: