Connect with us

Administratie

“Să-ţi aşezi propriul steag cu curu-n sus e o mare gafă!”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Nu mai e nicio noutate pentru nimeni că orașul Cernavodă a fost transformat de actuala conducere a administrației locale într-un loc în care bătălia politică face casă bună cu atribuirea de contracte la limita legislației în vigoare, achizițiile publice pe care primarul Liviu Negoiță și-a pus semnătuta fiind cel puțin dubioase. Însă, de data aceasta niciuna dintre aceste situații nu reprezintă tema prezentei informări, ci faptul că primarul în funcție nu are habar de Constituția României, nu stăpânește cartea . La fel, nici oamenii care fac parte din echipa sa. Remarca a fost făcută de un tănăr din Cernavodă care îl urechează din nou pe primarul Negoiță pentru o gafă de proporții.

Robert Eusebiu Spârcaci a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu perdeaua de lumini pe care reprezentanții administrației locale au montat-o pe clădirea administrativă din oraș. Alături, Spârcaci a lăsat un mesaj dureros pentru cei care condu destinele unui oraș important al României, un oraș înscris pe harta lumii, aici fiind construită singura centrală nucleară din țară. Așadar, Liviu Negoiță pare să nu cunoască reprezentarea culorilor pe drapelul național. A postat perdeaua de lumini în… roșu, galben și albastru.

Robert Eusebiu Spârcaci îi amintește că, în Constituția României, culorile sunt dispuse fix invers: albastru, galben, roșu.

“Oameni buni, nu vă amăgiți spunând: Ei, ce contează? Să-ți așezi propriul steag cu curu-n sus e mare gafă!”, a scris tănărul din Cernavodă în mediul online.

Iată mesajul complet:

“Mândria de a fi român în anul Centenarului la Cernavodă

Fiecare țară are o identitate. De multe ori, aceasta este reprezentată printr-un drapel, un steag unic inițiat printr-un decret.
Constituția României [1] prevede la articolul 12, alineatul 1 că „Drapelul României este tricolor; culorile sunt așezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roșu”. Conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice răspund, în condiţiile legii, de arborarea şi menţinerea în stare corespunzătoare a drapelului României pe edificiile şi în sediul acestora ( art.20 din Legea nr. 75/1994 şi art. 22 din H.G.1157/2001).

Oameni buni, nu vă amăgiţi spunând “ei, ce contează”.
Să-ţi aşezi propriul steag cu curu-n sus e o mare gafă!”

Așa cum am precizat, Robert Eusebiu Spârcaci nu îl apostrofează pe primarul Negoiță pentru prima dată. De curând, tănărul i-a cerut edilului să dea dovadă de transparență în derularea activităților administrative, iar ședințele de Consiliu Local să fie publice și transmise în mediul online pentru toată lumea.

Primarul din Cernavodă, scos la tablă de un locuitor: “Dovediți transparența invocată în campania electorală”

 

Comments

comments

Administratie

(VIDEO) Peste 120 de salvamari și personal de prim ajutor, pe plajele din Constanța și Mamaia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța notează că peste 120 de salvamari și personal de prim ajutor îi veghează pe turiști. Pe plajele din Constanța și Mamaia, Primăria Municipiului Constanța a instalat trei containere de prim ajutor dotate cu aparatură, paturi de consultații, tărgi mobile și mobilier nou. Sursa citată notează că au fost achiziționate de asemenea, baloane de resuscitare, defibrilatoare, aspiratoare de secreții și rucsacuri de prim ajutor, pentru intervenția rapidă a salvatorilor.

„Pe tot parcursul sezonului estival, aproximativ 120 de salvamari și personal de prim ajutor lucrează la capacitate maximă și veghează plajele din Constanța și Mamaia în program 08:30 – 19:30.“, mai spune sursa citată.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Asfalt nou pe străzile din cartierul Faleză Nord

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Tot mai multe străzi din cartierul Faleză Nord beneficiază de o infrastructură rutieră modernă. Echipele SC Confort Urban SRL au finalizat lucrările de reabilitare a carosabilului pe strada Muncel, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Unirii. Zona carosabilă decopertată a fost îmbrăcată în asfalt.

Până în prezent, programul de modernizare a zonei carosabile din cartierul Faleză Nord a cuprins străzile Făgetului, Petru Vulcan, Ion Vodă, Timișanei și Dobrogei, porțiunile cuprinse între bulevardul Mamaia și strada Unirii.

Reamintim că lucrările de reabilitare a tramei stradale se desfășoară conform planificării pentru a acoperi toate zonele rezidențiale. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Continuă acțiunile de igienizare a piețelor administrate de RAEDPP

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Continuă acțiunile de igienizare în piețele agroalimentare din municipiul Constanța, administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța. Potrivit unei informări a Regiei, echipele firmei de curățenie contractate de Regie au desfășurat, miercuri, 1 iulie, o acțiune de igienizare în piața Tomis 3, pentru a spori siguranța clienților și ca măsură de prevenție privind îmbolnăvirea și limitarea răspândirii noului coronavirus, COVID-19. Rând pe rând, toate piețele administrate de RAEDPP Constanța vor fi igienizate zilele următoare, notează sursa citată.

„Totodată, pe perioada stării de alertă se mențin măsurile pentru siguranța cetățenilor: marcaje inscripționate pe asfalt, dezinfectant pentru mâini, măsurarea temperaturii de la distanță, precum și purtarea măștii. Clienții piețelor sunt rugați să păstreze distanța socială recomandată de 1,5 – 2 metri.“, mai arată sursa citată.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: