Connect with us

Politica

Salariații vor putea primi abonamente la săli de sport din partea angajatorului. Iohannis a promulgat legea

Published

on

fitness gym training for women

Firmele sunt încurajate să le ofere angajaților abonamente pentru sport, dar și programe de recuperare medicală, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege în acest sens. Prin acest proiect, angajatorilor le e permis să-și deducă cheltuielile în limita a 400 de euro pe an/angajat. Inițiativa legislativă a fost propusă de parlamentarul PSD, Alfred Simonis, și mai mulți parlamentari USR, printre care Claudiu Năsui, Dan Barna, Anca Dragu.

„Legea adoptată de Parlament, pe care am co-inițiat-o, introduce, după modelul deducerilor pentru Pilonul III și pentru asigurările de sănătate, o nouă deducere: pentru sălile de sport și alte facilități sportive. Legea are drept scop ca românii să poată merge să facă sport și mișcare, să aibă un stil de viață mai sănătos”, declară Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei, conform unui comunicat de presă al USR.

Legea completează Codul fiscal în sensul introducerii în categoria cheltuielilor deductibile a contravalorii abonamentelor pentru utilizarea facilităților sportive în vederea practicării sportului și educației fizice cu scopul de întreținere, profilactic sau terapeutic. Cheltuielile vor fi deductibile în limita echivalentului a 400 de euro pe an.

Sursa foto: wellintra.com

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta