Conecteaza-te cu noi
spit constanta

Actual

SAR ARTEMIS a preluat o persoană inconștientă de la bordul unei nave aflate în rada exterioară a Portului Constanța

Published

on

arsvom

Astăzi, 5 ianuarie, la ora 11.15, Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) a solicitat intervenția unei unități SAR din cadrul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) pentru preluarea unei persoane rănite.

La bordul navei tip general cargo NIHAT K, sub pavilion Vanuatu, aflată în rada exterioară a Portului Constanța, în zona 1 de ancoraj, un membru al echipajului, cetățean de naționalitate turcă, necesita îngrijiri medicale de urgență.

Nava SAR ARTEMIS din cadrul ARSVOM a pornit la ora 11.18 cu toată viteza către zona indicată. La ora 11.44 a ajuns în dreptul navei Nihat K, iar la ora 11.52 a preluat bolnavul la bordul navei SAR ARTEMIS. Bărbatul a fost preluat în stare de inconștiență, dar cu puls.

La ora 12.17 bolnavul a fost predat la mal, în Dana de Pasageri, către echipajul medical de ambulanță, acesta fiind predat cu puls dar în stare de inconștiență.

Advertisement

”Mulțumim echipajului SAR ARTEMIS, respectiv dl. Mocanu Mircea – comandant, dl. Chirilă Doru – timonier și dl. Comăniță Andrei – motorist, pentru promptitudinea cu care au acționat în această misiune!

Fiecare secundă contează, iar misiunea marinarilor salvatori este aceea de salvare a vieții omenești pe mare!”, au precizat reprezentanții ARSVOM Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions