Conecteaza-te cu noi

Actual

Oil Terminal a inaugurat cel mai mare rezervor pentru țiței și motorină. Vezi ce spune ministrul Energiei

Published

on

oil terminal

Astăzi, 5 ianuarie, Oil Terminal a inaugurat cel mai mare rezervor pentru țiței și motorină, cu o capacitate de 55.000 mc. Potrivit ministrului Energiei, Sebastian Burduja, care a fost prezent la acest eveniment, este primul rezervor care a fost  construit de la zero de Oil Terminal, din anul 1970. Inaugurarea s-a făcut cu 13 luni înainte de termenul stabilit prin contract.

Rezervorul are 18 metri înălțime, 60 de metri diametru și o cuvă de 10.000 mp. Este important de precizat că acesta a fost făcut din tablă românească de cea mai bună calitate.

Companie din portofoliul ministerului energiei, Oil Terminal are o tradiție de peste 125 de ani și joacă un rol strategic atât pentru România, cât și pentru întreaga regiune.

”De ce am ținut să fiu astăzi aici? În primul rând, pentru ca managementul companiei s-a ținut de cuvânt. Am fost pe 19 septembrie pe șantier și am solicitat să fie finalizată investiția până la sfârșitul anului. Și așa a fost, cu 13 luni înainte de termenul stabilit prin contract. Felicit compania și antreprenorul general român.”, a scris pe pagina sa de socializare ministrul Burduja.

Advertisement

Acesta a precizat că Oil Terminal Constanța a înțeles oportunitățile crizei din Ucraina si ale viitoare reconstrucții și a acționat pentru creșterea capacității și deci a veniturilor și profitabilității companiei. Și nu se oprește aici, anul acesta mai are patru proiecte în plan: două rezervoare modernizate, unul nou în Portul Constanța și un nou terminal de bitum, în premieră absolută. Este un exemplu și pentru alte companii cu capital majoritar de stat din sectorul energetic — și nu numai.

Platforma Sud joacă un rol crucial în asigurarea livrărilor de motorină către piețele din Ucraina, Republica Moldova și, de asemenea, pe piața internă.

”Felicit managementul companiei pentru viziune și hotărâre. Voi continua să fiu implicat, cu toată echipa Ministerului Energiei, pentru a susține pe deplin dezvoltarea strategică a acestei capacități în beneficiul României. Înainte, împreună spre noi provocări.”, a menționat ministrul Sebastian Burduja.

oil terminal

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions