Connect with us

Actual

SCANDAL la OIL TERMINAL. Un acționar a contestat numirea administratorilor Dragomir și Caracostea!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Revocarea administratorilor provizorii Hermina Bectemir și Ionuț Barbu a iscat în interiorul companiei OIL Terminal un scandal monstru. S-a ajuns la litigiu în instanță, un acționar al scoietății a contestat numirea administratorilor Cristinel Dragomir și Cătălin Caracostea, soluționarea urmând să fie dată de Tribunalul Constanța. Astfel, un acționar al societății a formulat cerere de intervenție împotriva înregistrării hotărârii privind revocarea celor doi administratori provizorii.

Societatea OIL TERMINAL S.A informeaza actionarii cu privire la faptul ca hotararea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor nr. 17 adoptata in data de 18.10.2017  nu a fost inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Constanta intrucat un actionar a formulat cerere de interventie impotriva inregistrarii acesteia, dosarul fiind trimis spre competenta solutionare catre Tribunalul Constanta.

Mentionam ca, informatiile sunt preluate de pe adresa de web a Oficiului Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Constanta.

Reamintim ca prin hotararea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor nr. 17/18.10.2017 au fost revocati din calitatea de administratori doamna Bectemir Hermina si domnul Barbu Ionut, in locul acestora fiind alesi domnii Caracostea Catalin Mihail si Dragomir Cristinel Nicolae.

Prin urmare, pana la solutionarea litigiului de catre instanta de judecata, administratorii ramasi inregistrati la ORC, a caror semnatura este opozabila fata de terti ( art. 7 din legea 359/2004 ) sunt: Gheorghe Cristian-Florin ( presedinte CA), Costreie Toma-Bogdan, Andrei Ovidiu-Aurelian, Cononov Paul, Cimpeanu Nicolae, Bectemir Hermina si Barbu Ionut.

Documentul este semnat de directorul general al OIL Terminal, Sorin Ciutureanu.

http://www.bvb.ro/FinancialInstruments/SelectedData/NewsItem/OIL-Litigiu-cerere-interventie-impotriva-hotararii-AGOA-nr-17-18-10-2017/9CAA6

De asemenea, bvb.ro notează și o altă acțiune a OIL Terminal. Consiliul de Administratie al Societatii OIL TERMINAL S.A., societate comerciala administrata in sistem unitar, infiintata si functionand in conformitate cu legislatia romana, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Constanta sub nr. J/13/512/1991, cod de identificare fiscala 2410163, cu sediul in Constanta, str. Caraiman, nr. 2, avand capitalul social subscris si varsat in cuantum de 58.243.025,30 lei, intrunit in sedinta CA din data de 24.10.2017, întâlnire care va avea următoarea ordine de zi:

  • Aprobarea prelungirii mandatului administratorilor provizorii in functie, cu o perioada de 2 luni.
  • Aprobarea incheierii actelor aditionale la contractele de mandat aprobate prin HAGOA nr. 10/19.06.2017, prin care se prelungeste durata mandatelor cu 2 luni, celelalte prevederi ale contractelor raman nemodificate.
  • Imputernicirea reprezentantului Ministerului Energiei in Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor pentru semnarea actelor aditionale.
  • Aprobarea declansarii procedurii de selectie a administratorilor societatii conform prevederilor OUG nr. 109/2011, aprobata cu completari si modificari prin Legea nr. 111/2016. Procedura va fi derulata de catre Consiliul de Administratie al Societatii Oil Terminal SA.

Convocatorul sedintei din 8 noiembrie, aici:

http://www.bvb.ro/FinancialInstruments/SelectedData/NewsItem/OIL-Completatare-Convocare-AGAO-08-11-2017/1D445

Este important de amintit și faptul că mandatele celor doi administratori provizorii revocați, în ședința din 18 octombrie, Hermina Bectemir și Ionuț Barbu, expirau, conform documentelor companiei, pe 11 noiembrie. În cadrul ședinței AGA din 18 octombrie, Bectemir și Barbu au fost înlocuiți cu Nicolae Cristinel Dragomir și Cătălin Mihai Caracostea, ambii din partea PSD, aceștia primind voturi pentru a face parte din CA-ul de la OIL Terminal. Astfel, PSD își consolidează poziția în cadrul forului de conducere al societății de interes național.

cititi și:

Este OFICIAL! Dragomir și Caracostea, administratori provizorii în Consiliul de Administrație al OIL Terminal

Comments

comments

Actual

Zeci de cai au fost abandonați pe câmp, în apropiere de Techirghiol

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În jur de 40 de cai abandonați, nemâncați, slabi și bolnavi – unii morți deja – au fost descoperiți pe un câmp din apropierea lacului Zarguzon, lângă Techirghiol.
Descoperirea acestor animale a fost făcută publică pe pagina oficială de Facebook a rapper-ului Puya, care a scris:
”Am primit clipul ăsta de la o persoană care m-a rugat să o ajut să facă situația cât mai cunoscută. În Techirghiol, pe marginea lacului Zarguzon, peste 40 de cai sunt ținuți legați în frig și în mizerie, fără mâncare și mulți dintre ei se îmbolnăvesc și mor. Autoritățile n-au făcut nimic până acum, dar poate dacă distribuim cât mai mulți o să se sesizeze cineva și o să-i ia de acolo, de unde sunt condamnați la moarte sigură.”
Și voluntarii organizației Kola Kariola s-au implicat:
„Cu siguranță, imaginile cu cei 40 de cai abandonați, nemâncați, legați, unii morți în râpe, v-au șocat pe toți. Nu o dată v-am spus că aceste animale au un înger păzitor care dorește să rămână anonim. La această oră, la fața locului este Poliția și reprezentați ai DSV. Tot îngerul păzitor anonim încearcă relocarea tuturor cailor într-un loc sigur după care noi, ong-urile va trebui să intervenim și să preluăm câți se poate dintre ei”.
Autoritățile s-au autosesizat și au intervenit.  La această oră, în zonă se află reprezentanți ai IPJ  Constanța și DSVSA Constanța.
”La această oră, polițiștii constănțeni se află la fața locului și efectuează verificări în vederea stabilirii situației de fapt. Starea fiecărei cabaline este evaluată împreună cu reprezentanți ai DSVSA Constanța. Urmează ca la finalizarea verificărilor sa fie luate măsurile legale care se impun.”, a precizat Andreea Iliescu, purtător de cuvînt al IPJ Constanța.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Cod galben de vânt puternic. Manevrele în portul Midia, oprite

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Județul Constanța se află sub cod galben de vânt puternic cel puțin până la ora 11.00. Potrivit meteorologiolor, sunt intensificări ale vântului, cu rafale de 55-65 km/h.

De asemenea, centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza vântului puternic, au fost oprite manevrele în portul Midia.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Unirea Principatelor Române, celebrată la Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cu prilejul împlinirii a 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, militarii din Forţele Navale Române participă duminică, 24 ianuarie, la ceremoniile organizate în garnizoanele Constanța, Brăila și Tulcea. La Constanța, marinarii militari vor fi prezenți la ceremonia care va avea loc în Piața Ovidiu, începând cu ora 11.00. La ceremonii vor participa, printre alții, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, viceprimarii Ionuț Rusu și Florin Cocargeanu, precum și consilierii personali ai primarului.

„Actul istoric, realizat la 24 ianuarie 1859 prin dubla alegere a colonelului Alexandru Ioan Cuza la conducerea celor două Principate Române, a marcat începutul evoluției României moderne, iar armata era considerată de autoritățile Moldovei și Valahiei instituția menită să contribuie la dobândirea independenței și să garanteze existența viitoare a noului stat. Pentru Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, apărarea națională a reprezentat o preocupare cardinală și, în scurt timp, a inițiat procesul de unificare organizatorică a armatelor celor două Principate, acest lucru reprezentând primul pas către unirea definitivă a țărilor surori.“, notează Statul Major al Forțelor Navale.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: