Connect with us

Actual

SCANDAL la OIL TERMINAL. Un acționar a contestat numirea administratorilor Dragomir și Caracostea!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Revocarea administratorilor provizorii Hermina Bectemir și Ionuț Barbu a iscat în interiorul companiei OIL Terminal un scandal monstru. S-a ajuns la litigiu în instanță, un acționar al scoietății a contestat numirea administratorilor Cristinel Dragomir și Cătălin Caracostea, soluționarea urmând să fie dată de Tribunalul Constanța. Astfel, un acționar al societății a formulat cerere de intervenție împotriva înregistrării hotărârii privind revocarea celor doi administratori provizorii.

Societatea OIL TERMINAL S.A informeaza actionarii cu privire la faptul ca hotararea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor nr. 17 adoptata in data de 18.10.2017  nu a fost inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Constanta intrucat un actionar a formulat cerere de interventie impotriva inregistrarii acesteia, dosarul fiind trimis spre competenta solutionare catre Tribunalul Constanta.

Mentionam ca, informatiile sunt preluate de pe adresa de web a Oficiului Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Constanta.

Reamintim ca prin hotararea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor nr. 17/18.10.2017 au fost revocati din calitatea de administratori doamna Bectemir Hermina si domnul Barbu Ionut, in locul acestora fiind alesi domnii Caracostea Catalin Mihail si Dragomir Cristinel Nicolae.

Prin urmare, pana la solutionarea litigiului de catre instanta de judecata, administratorii ramasi inregistrati la ORC, a caror semnatura este opozabila fata de terti ( art. 7 din legea 359/2004 ) sunt: Gheorghe Cristian-Florin ( presedinte CA), Costreie Toma-Bogdan, Andrei Ovidiu-Aurelian, Cononov Paul, Cimpeanu Nicolae, Bectemir Hermina si Barbu Ionut.

Documentul este semnat de directorul general al OIL Terminal, Sorin Ciutureanu.

http://www.bvb.ro/FinancialInstruments/SelectedData/NewsItem/OIL-Litigiu-cerere-interventie-impotriva-hotararii-AGOA-nr-17-18-10-2017/9CAA6

De asemenea, bvb.ro notează și o altă acțiune a OIL Terminal. Consiliul de Administratie al Societatii OIL TERMINAL S.A., societate comerciala administrata in sistem unitar, infiintata si functionand in conformitate cu legislatia romana, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Constanta sub nr. J/13/512/1991, cod de identificare fiscala 2410163, cu sediul in Constanta, str. Caraiman, nr. 2, avand capitalul social subscris si varsat in cuantum de 58.243.025,30 lei, intrunit in sedinta CA din data de 24.10.2017, întâlnire care va avea următoarea ordine de zi:

  • Aprobarea prelungirii mandatului administratorilor provizorii in functie, cu o perioada de 2 luni.
  • Aprobarea incheierii actelor aditionale la contractele de mandat aprobate prin HAGOA nr. 10/19.06.2017, prin care se prelungeste durata mandatelor cu 2 luni, celelalte prevederi ale contractelor raman nemodificate.
  • Imputernicirea reprezentantului Ministerului Energiei in Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor pentru semnarea actelor aditionale.
  • Aprobarea declansarii procedurii de selectie a administratorilor societatii conform prevederilor OUG nr. 109/2011, aprobata cu completari si modificari prin Legea nr. 111/2016. Procedura va fi derulata de catre Consiliul de Administratie al Societatii Oil Terminal SA.

Convocatorul sedintei din 8 noiembrie, aici:

http://www.bvb.ro/FinancialInstruments/SelectedData/NewsItem/OIL-Completatare-Convocare-AGAO-08-11-2017/1D445

Este important de amintit și faptul că mandatele celor doi administratori provizorii revocați, în ședința din 18 octombrie, Hermina Bectemir și Ionuț Barbu, expirau, conform documentelor companiei, pe 11 noiembrie. În cadrul ședinței AGA din 18 octombrie, Bectemir și Barbu au fost înlocuiți cu Nicolae Cristinel Dragomir și Cătălin Mihai Caracostea, ambii din partea PSD, aceștia primind voturi pentru a face parte din CA-ul de la OIL Terminal. Astfel, PSD își consolidează poziția în cadrul forului de conducere al societății de interes național.

cititi și:

Este OFICIAL! Dragomir și Caracostea, administratori provizorii în Consiliul de Administrație al OIL Terminal

Comments

comments

Actual

În timpul uraganului Sally, un comandant de navă român a salvat 4 marinari

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Duminică, 13 septembrie 2020, nava “COSCO Malaysia” la comanda căreia se afla comandantul de cursă lungă român Bogdan Rusu, a salvat 4 marinari aflați pe un velier în Golful Mexic.
Evenimentul a avut loc la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, în jurul orei 11 dimineața (local GMT),
în timpul furtunii tropicale Sally.
Cei 4 marinari ai velierului „Yes Dear” erau în mare pericol după ce nava lor a luat apă, iar US Coast Guard a abandonat salvarea cu un elicopter HH – 60 Jayhawk din cauza vremii nefavorabile.
Nava „COSCO Malaysia”, înregistrată în Hong Kong, sub conducerea comandantului Bogdan Rusu, a înfruntat uraganul și a lansat o acțiune de salvare a celor 4 marinari, debarcându-i apoi în siguranță în portul Tampa Bay.
US Coast Guard a mulțumit comandantului navei pentru curajul și efortul echipajului, prin președintele Grupului de Căutare și Salvare, Benjamin Strong, afirmând că “salvarea unei vieți pe mare este o provocare, salvarea a patru vieți într-o furtună tropicală este un lucru extraordinar”.
Bogdan Rusu, comandantul care și-a asumat riscul de a înfunta marea, pentru a-și salva semenii, merită propus pentru premiul “Bravery at Sea”, conferit de Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale ( IMO), pentru acte de bravură pe mare. Propunerile pentru acest premiu se fac anual către Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale ( IMO) până în luna aprilie a anului următor.
”Bogdan Rusu este membru al Asociației Comandanților de Navă din România, potrivit declarației
comanadantului Marius Țuțuianu, președinte al acesteia.”, a precizat Ovidiu Sorin Cupșa, Ambasador maritim IMO. 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Portul Midia. Tigări de contrabandă ascunse în saci din plastic

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au descoperit în Portul Midia, într-un autoturism condus de un cetăţean sirian, 500 pachete țigări de contrabandă.

În data de 18.09.2020, în jurul orei 02.00, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în zona Porții de acces nr. 2 a Portului Midia, un autoturism înmatriculat în România, la volanul căruia se afla un cetățean sirian, în vârstă de 61 ani.

În urma controlului efectuat în portbagajul autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit doi saci din plastic de culoare neagră, ce conţineau 500 pachete ţigări de contrabandă, diferite mărci, care aveau aplicate timbrul pentru produse accizabile.

Cantitatea de țigări  fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

”În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Gărzii de Coastă Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânăr din Năvodari urmărit internațional pentru furt calificat comis în Olanda

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţişti de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Constanța au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracțiuni ce ar fi fost comise pe teritoriul Olandei. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La data de 17 septembrie a.c., poliţişti de investigații criminale au depistat un bărbat, de 24 de ani, din Năvodari, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile olandeze.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă comisă în orașul Leidschendam din Olanda.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța, urmând a fi predat autorităţilor olandeze în vederea executării pedepsei cu închisoarea.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: