Connect with us

Actual

SCANDAL la OIL TERMINAL. Un acționar a contestat numirea administratorilor Dragomir și Caracostea!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Revocarea administratorilor provizorii Hermina Bectemir și Ionuț Barbu a iscat în interiorul companiei OIL Terminal un scandal monstru. S-a ajuns la litigiu în instanță, un acționar al scoietății a contestat numirea administratorilor Cristinel Dragomir și Cătălin Caracostea, soluționarea urmând să fie dată de Tribunalul Constanța. Astfel, un acționar al societății a formulat cerere de intervenție împotriva înregistrării hotărârii privind revocarea celor doi administratori provizorii.

Societatea OIL TERMINAL S.A informeaza actionarii cu privire la faptul ca hotararea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor nr. 17 adoptata in data de 18.10.2017  nu a fost inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Constanta intrucat un actionar a formulat cerere de interventie impotriva inregistrarii acesteia, dosarul fiind trimis spre competenta solutionare catre Tribunalul Constanta.

Mentionam ca, informatiile sunt preluate de pe adresa de web a Oficiului Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Constanta.

Reamintim ca prin hotararea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor nr. 17/18.10.2017 au fost revocati din calitatea de administratori doamna Bectemir Hermina si domnul Barbu Ionut, in locul acestora fiind alesi domnii Caracostea Catalin Mihail si Dragomir Cristinel Nicolae.

Prin urmare, pana la solutionarea litigiului de catre instanta de judecata, administratorii ramasi inregistrati la ORC, a caror semnatura este opozabila fata de terti ( art. 7 din legea 359/2004 ) sunt: Gheorghe Cristian-Florin ( presedinte CA), Costreie Toma-Bogdan, Andrei Ovidiu-Aurelian, Cononov Paul, Cimpeanu Nicolae, Bectemir Hermina si Barbu Ionut.

Documentul este semnat de directorul general al OIL Terminal, Sorin Ciutureanu.

http://www.bvb.ro/FinancialInstruments/SelectedData/NewsItem/OIL-Litigiu-cerere-interventie-impotriva-hotararii-AGOA-nr-17-18-10-2017/9CAA6

De asemenea, bvb.ro notează și o altă acțiune a OIL Terminal. Consiliul de Administratie al Societatii OIL TERMINAL S.A., societate comerciala administrata in sistem unitar, infiintata si functionand in conformitate cu legislatia romana, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Constanta sub nr. J/13/512/1991, cod de identificare fiscala 2410163, cu sediul in Constanta, str. Caraiman, nr. 2, avand capitalul social subscris si varsat in cuantum de 58.243.025,30 lei, intrunit in sedinta CA din data de 24.10.2017, întâlnire care va avea următoarea ordine de zi:

  • Aprobarea prelungirii mandatului administratorilor provizorii in functie, cu o perioada de 2 luni.
  • Aprobarea incheierii actelor aditionale la contractele de mandat aprobate prin HAGOA nr. 10/19.06.2017, prin care se prelungeste durata mandatelor cu 2 luni, celelalte prevederi ale contractelor raman nemodificate.
  • Imputernicirea reprezentantului Ministerului Energiei in Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor pentru semnarea actelor aditionale.
  • Aprobarea declansarii procedurii de selectie a administratorilor societatii conform prevederilor OUG nr. 109/2011, aprobata cu completari si modificari prin Legea nr. 111/2016. Procedura va fi derulata de catre Consiliul de Administratie al Societatii Oil Terminal SA.

Convocatorul sedintei din 8 noiembrie, aici:

http://www.bvb.ro/FinancialInstruments/SelectedData/NewsItem/OIL-Completatare-Convocare-AGAO-08-11-2017/1D445

Este important de amintit și faptul că mandatele celor doi administratori provizorii revocați, în ședința din 18 octombrie, Hermina Bectemir și Ionuț Barbu, expirau, conform documentelor companiei, pe 11 noiembrie. În cadrul ședinței AGA din 18 octombrie, Bectemir și Barbu au fost înlocuiți cu Nicolae Cristinel Dragomir și Cătălin Mihai Caracostea, ambii din partea PSD, aceștia primind voturi pentru a face parte din CA-ul de la OIL Terminal. Astfel, PSD își consolidează poziția în cadrul forului de conducere al societății de interes național.

cititi și:

Este OFICIAL! Dragomir și Caracostea, administratori provizorii în Consiliul de Administrație al OIL Terminal

Comments

comments

Actual

A fost cutremur în România. Vezi ce magnitudine a avut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 18 aprilie, la ora 13:03:16, ora locală a României,  s-a produs în Zona Seismică Vrancea, județul Buzău un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.8, la adâncimea de 134 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 56 km E de Brașov, 64 km N de Ploiești, 119 km N de București, 128 km S de Bacău, 133 km NE de Pitești, 134 km V de Brăila, 136 km V de Galați, 171 km E de Sibiu, 184 km N de Ruse, 210 km SV de Iași.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mâine, Piața Griviței din Constanța va fi închisă

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Continuă acțiunile de curățenie generală în piețele administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța. Astfel, mâine, Piața agroalimentară Grivița va fi închisă pentru igienizare, astfel încât producătorii și comercianții să își vândă marfa în condiții de siguranță sanitară. Activitatea comercială va fi reluată marți, 20.04.202, începând cu ora 07:00. Totodată, pe toată perioada stării de alertă se mențin măsurile pentru siguranța cetățenilor: marcaje inscripționate pe asfalt, dezinfectant pentru mâini, măsurarea temperaturii de la distanță, precum și purtarea măștii. Clienții piețelor sunt rugați să păstreze distanţa socială recomandată de 1,5 – 2 metri.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(VIDEO) Accident rutier cu 3 victime pe DN 22, în apropiere de Oituz. Intervine elicopterul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în jurul orei 13.00, a avut loc un grav accident rutier pe DN 22, în apropierea intersecției spre satul Oituz, în care au fost implicate trei autoturisme.

Potrivit primelor informații, la fața locului au fost trimise de urgență elicopterul SMURD, două echipaje SAJ B2 și Smurd B.

Trei persoane rănite au fost transportate la Spitalul județean Constanța.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a informat că traficul rutier este oprit pe ambele sensuri pentru a permite intervenția echipajelor specializate.

Se estimează reluarea normală a circulației în 45 de minute.

Știre în curs de actualizare.

Update: Oficial, din partea Biroului de presă al IPJ Constanța.

Astăzi, în jurul orei 13.40, polițiștii constănțeni au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe DN 22, în afara localității Lumina – zona intersecției cu localitatea Oituz.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între trei autoturisme și o autoutilitară.

În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală ușoară a doi dintre conducătorii auto (o femeie, de 22 de ani, respectiv un bărbat, de 70 de ani) și a pasagerului din autoutilitară, bărbat, în vârstă de 82 de ani.

În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: