Connect with us

Administratie

Scandal monstru în Primăria Medgidia. Vrabie a bruscat-o pe Vlădescu. Primarul neagă violența, dar nu și conflictul

Published

on

Scene halucinante s-au petrecut în această dimineață la sediul Primăriei Medgidia. În centrul atenției au fost primarul Valentin Vrabie, viceprimarul Luminița Vlădescu, recent repusă în funcție după o acțiune în justiție, și șefa Departamentului Juridic, Oana Buzoianu.

Luminița Vlădescu spune că Valentin Vrabie a avut o ceartă cu Oana Buzoianu, pe care a numit-o pur și simplu ”javră ordinară”. Încins după cearta cu această funcționară, Vrabie s-ar fi repezit și la Vlădescu, urlând la ea și bruscând-o fizic. Incidentul din urmă s-ar fi consumat chiar în biroul primarului, unde Luminița Vlădescu s-ar fi dus ca să anunțe lipsa unor materiale de protecție – măști, mănuși și dezinfectanți – la Departamentul de Asistență Comunitară.

„M-a luat și m-a împins foarte tare și mi-am pierdut echilibru. Sunt bulversată de ceea ce mi s-a întâmplat. Mi-a spus să nu ies din birou pentru că el șeful. Evident, m-a jignit foarte tare și m-a pus să jur cu mâna pe Biblie că nu eu i-am făcut plângeri la DNA. Eu doar am vrut să îi spun că la Asistență Socială nu mai sunt materiale de protecție sanitară, iar oamenii de acolo sunt în pericol. În loc să discutăm ca doi oameni normali, Vrabie s-a repezit la mine și a început să urle la mine, făcându-mă javră ordinară și escroacă. La final m-a bruscat și m-a împins afară din birou. Din păcate, nu e singura dată când primarul Vrabie este agresiv cu mine. Nu o să las lucrurile așa și o să îi fac plângere penală pentru agresiune. După Vrabie, eu nu am voie să părăsesc biroul. M-a amenințat că dacă părăsesc biroul îmi taie ziua de muncă“, a spus Luminița Vlădescu.

De partea cealaltă, primarul Medgidiei, Valentin Vrabie, a recunoscut pentru Ordinea.ro scandalul cu cele două angajate ale Primăriei, mai puțin faptul că a bruscat-o pe Luminița Vlădescu. Vrabie a declarat pentru Ordinea.ro că, după ce a fost repusă în funcție de justiție, Luminița Vlădescu ar fi trebuit să se prezinte la primar pentru delegarea atribuțiilor, ceea ce nu s-a întâmplat, spune Vrabie.

„S-a dus prin diferite birouri și a început să bulverseze activitatea Primăriei. Discuția cu Luminița Vlădescu s-a purtat în birou la mine, unde am invitat-o să îi dau atribuții. Ea a început să spună că nu sunt stăpânul ei și nu sunt pe moșia lu’ mama. De aici spiritele s-au aprins, dar nici vorbă că am îmbrâncit-o. Vlădescu poate să pună orice“, a declarat Vrabie.

Acesta a recunoscut faptul că în conflictul cu Luminița Vlădescu a pus-o pe aceasta să jure cu mâna pe Biblie că nu i-a făcut plângere penală, ceea ce Vlădescu a refuzat să facă.

Precizăm că săptămâna trecută, la Primăria din Medgidia a avut loc o descindere a procurilor DNA. Unitatea de Parchet nu a comunicat date despre obiectul acțiunii. De asemenea, precizăm că Luminița Vlădescu a fost demisă din funcția de consilier local și, pe cale de consecință, din aceea de viceprimar al municipiului Medgidia, printr-un ordin al prefectului George Niculescu, din luna martie. Vlădescu a contestat ordinul prefectului la instanța de contencios administrativ. De asemenea, aceasta a solicitat pe cale separată suspendarea aplicării ordinului până la finalizarea procesului. Cererea de suspendare a fost admisă de magistrați, printr-o hotărâre executorie cu fondul. Prin urmare, Luminița Vlădescu a revenit în funcția de viceprimar, situația care – se pare – nu este pe placul primarului Valentin Vrabie.

De-a lungul timpului, între Valentin Vrabie și Luminița Vlădescu s-au consumat numeroase momente tensionate, cu acuzații reciproce. La un moment dat, Luminița Vlădescu a reclamat că i s-a luat mașina de serviciu, iar biroul pe care îl ocupa a fost repartizat unui funcționar care se ocupa de problemele romilor. De asemenea, a reclamat că nu i s-a virat indemnizația de viceprimar, din dispoziția verbală a primarului Vrabie. Cel mai probabil, tensiunile vor continua și în perioada următoare, având în vedere că urmează alegerile locale, iar cei doi politicieni ocupă primele două locuri în preferințele electoratului.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta