Connect with us

Administratie

Scandal monstru în Primăria Medgidia. Vrabie a bruscat-o pe Vlădescu. Primarul neagă violența, dar nu și conflictul

Publicat

la

Scene halucinante s-au petrecut în această dimineață la sediul Primăriei Medgidia. În centrul atenției au fost primarul Valentin Vrabie, viceprimarul Luminița Vlădescu, recent repusă în funcție după o acțiune în justiție, și șefa Departamentului Juridic, Oana Buzoianu.

Luminița Vlădescu spune că Valentin Vrabie a avut o ceartă cu Oana Buzoianu, pe care a numit-o pur și simplu ”javră ordinară”. Încins după cearta cu această funcționară, Vrabie s-ar fi repezit și la Vlădescu, urlând la ea și bruscând-o fizic. Incidentul din urmă s-ar fi consumat chiar în biroul primarului, unde Luminița Vlădescu s-ar fi dus ca să anunțe lipsa unor materiale de protecție – măști, mănuși și dezinfectanți – la Departamentul de Asistență Comunitară.

„M-a luat și m-a împins foarte tare și mi-am pierdut echilibru. Sunt bulversată de ceea ce mi s-a întâmplat. Mi-a spus să nu ies din birou pentru că el șeful. Evident, m-a jignit foarte tare și m-a pus să jur cu mâna pe Biblie că nu eu i-am făcut plângeri la DNA. Eu doar am vrut să îi spun că la Asistență Socială nu mai sunt materiale de protecție sanitară, iar oamenii de acolo sunt în pericol. În loc să discutăm ca doi oameni normali, Vrabie s-a repezit la mine și a început să urle la mine, făcându-mă javră ordinară și escroacă. La final m-a bruscat și m-a împins afară din birou. Din păcate, nu e singura dată când primarul Vrabie este agresiv cu mine. Nu o să las lucrurile așa și o să îi fac plângere penală pentru agresiune. După Vrabie, eu nu am voie să părăsesc biroul. M-a amenințat că dacă părăsesc biroul îmi taie ziua de muncă“, a spus Luminița Vlădescu.

De partea cealaltă, primarul Medgidiei, Valentin Vrabie, a recunoscut pentru Ordinea.ro scandalul cu cele două angajate ale Primăriei, mai puțin faptul că a bruscat-o pe Luminița Vlădescu. Vrabie a declarat pentru Ordinea.ro că, după ce a fost repusă în funcție de justiție, Luminița Vlădescu ar fi trebuit să se prezinte la primar pentru delegarea atribuțiilor, ceea ce nu s-a întâmplat, spune Vrabie.

„S-a dus prin diferite birouri și a început să bulverseze activitatea Primăriei. Discuția cu Luminița Vlădescu s-a purtat în birou la mine, unde am invitat-o să îi dau atribuții. Ea a început să spună că nu sunt stăpânul ei și nu sunt pe moșia lu’ mama. De aici spiritele s-au aprins, dar nici vorbă că am îmbrâncit-o. Vlădescu poate să pună orice“, a declarat Vrabie.

Acesta a recunoscut faptul că în conflictul cu Luminița Vlădescu a pus-o pe aceasta să jure cu mâna pe Biblie că nu i-a făcut plângere penală, ceea ce Vlădescu a refuzat să facă.

Precizăm că săptămâna trecută, la Primăria din Medgidia a avut loc o descindere a procurilor DNA. Unitatea de Parchet nu a comunicat date despre obiectul acțiunii. De asemenea, precizăm că Luminița Vlădescu a fost demisă din funcția de consilier local și, pe cale de consecință, din aceea de viceprimar al municipiului Medgidia, printr-un ordin al prefectului George Niculescu, din luna martie. Vlădescu a contestat ordinul prefectului la instanța de contencios administrativ. De asemenea, aceasta a solicitat pe cale separată suspendarea aplicării ordinului până la finalizarea procesului. Cererea de suspendare a fost admisă de magistrați, printr-o hotărâre executorie cu fondul. Prin urmare, Luminița Vlădescu a revenit în funcția de viceprimar, situația care – se pare – nu este pe placul primarului Valentin Vrabie.

De-a lungul timpului, între Valentin Vrabie și Luminița Vlădescu s-au consumat numeroase momente tensionate, cu acuzații reciproce. La un moment dat, Luminița Vlădescu a reclamat că i s-a luat mașina de serviciu, iar biroul pe care îl ocupa a fost repartizat unui funcționar care se ocupa de problemele romilor. De asemenea, a reclamat că nu i s-a virat indemnizația de viceprimar, din dispoziția verbală a primarului Vrabie. Cel mai probabil, tensiunile vor continua și în perioada următoare, având în vedere că urmează alegerile locale, iar cei doi politicieni ocupă primele două locuri în preferințele electoratului.

Comments

comments

Administratie

Chițac vrea achiziționarea a încă 22 de autobuze electrice. O parte din primul lot zace în garajul CT Bus

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chișac, a anunțat, în urmă cu câteva minute, că a depus cererea de finanțare pentru achiziția a încă 22 de autobuze electrice pentru oraș.

„Este vorba despre un proiect în valoare de 12,1 milioane de euro, eligibil 100% pentru bugetare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (ceea ce înseamnă că nu va presupune cofinanțare din partea Primăriei). Pe lângă achiziția celor 22 de autobuze, contractul prevede și achiziția a 22 de stații de reîncărcare lentă, pentru garajul CT Bus, și achiziția a 7 stații de reîncărcare rapidă, ce se vor monta pe traseu.

Este un nou pas important pe care Constanța îl face în vederea îmbunătățirii calității aerului pe care îl respirăm, orașul nostru urmând să aibă una dintre cele mai dezvoltate infrastructuri de transport în comun prietenos cu mediul din România. Să nu uităm că, vreme de mulți ani, la Constanța parcul auto pentru transportul public a fost unul învechit și deloc prietenos cu călătorii și cu mediul înconjurător.

Noul proiect vine în completarea inițiativelor pe care le-am avut anul trecut: achiziționarea a 125 de stații de autobuz și a altor 41 de autobuze electrice, de 10 și 12 m lungime. O mare parte dintre aceste autobuze se află deja în garajul CT Bus, iar pe parcursul sezonului estival ne așteptăm să le vedem pe traseu.

Transportul public reprezintă cartea de vizită a unui oraș civilizat. Odată cu aceste investiții și cu îmbunătățirea sistemului public de transport în comun, Constanța face mulți pași înainte în lupta cu poluarea și cu aglomerația.“, a spus Chițac.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

„Ziua Constanței“. Vezi care este programul manifestărilor din weekend

Publicat

la data de

Scris de

Ziua Constanței cuprinde zeci de evenimente, sute de artiști și mii de constănțeni.

Programul manifestărilor este următorul:

VINERI – 20.05.2022.

 1. ”SCENE DIN VIAȚA LUI CONSTANTIN CEL MARE”, ora 20:30, situl arheologic de pe strada Arhiepiscopiei – o valoroasă și emoționantă întoarcere la istorie, dar și la credință, o poveste cu mesaj existențial, un omagiu adus patronilor spirituali și ocrotitorilor orașului Constanța, la ceas aniversar, întru cinstire.

Distribuție: Marius Bodochi, Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Liliana Hodorogea, Tomi Cristin, Silviu Mircescu și altii. Adaptare dupa Cristina Tamas.

SÂMBĂTĂ– 21.05.2022.

 1. MARATONUL NISIPURILOR : eveniment sportiv internațional, interval orar 07:00 – 19:00 (PLAJA NEVERSEA)
 2. EXPOZITIE ÎN AER LIBER – PIAȚA OVIDIU : CONSTANȚA NOASTRĂ – O POVESTE BIMILENARĂ.
 3. SPORT ÎN PARC – eveniment sportiv în cinci etape care se vor desfășura în centrul orașului, pe bulevardul Tomis, în perioada 21 mai – 22 mai 2022.

Evenimentul este structurat sub forma unui triatlon sportiv: baschet, minifotbal si tenis cu piciorul. De asemenea, tot pe bulevardul Tomis se vor organiza și alte competiții și concursuri pentru iubitorii de mișcare.

4.SIMBOLURI DE ZIUA CONSTANȚEI, PIAȚA OVIDIU, între orele 11:00-13:00. Vor fi dezvelite încă două plăci din granit, pe care sunt gravate monumente de patrimoniu. În cadrul acestei manifestări, ansamblurile minorităților vor susține un spectacol de dansuri tradiționale și va fi organizată o tombolă cu premii    atractive.

 1. OVIDIO RUNNING – începând cu ora 17.00 va debuta prima ediție a „Ovidio Running”, o cursă de alergare pe distanța de 3 km, care se va desfășura în Constanța, pe traseul Cazino Constanța – faleza – portul Tomis – Str. Lebedei – Str. Remus Opreanu – Str. Revoluției din 22 Decembrie 1989 – Str. Marcus Aurelius – Str. Sulmona – Str. Vasile Canarache – Piața Ovidiu.

„Ovidio Running” face parte din manifestările dedicate consolidării brandului identitar al lui Publius Ovidius Naso, poetul născut la Sulmona și exilat în bătrânul Tomis.

 1. MUZICĂ DE FANFARĂ – FALEZA CAZINOULUI, ORA 17:30. Fanfara „Muzica apelor” îi va bucura pe toți cei care se vor afla pe faleza Cazinoului
 2. ”SCENE DIN VIAȚA LUI CONSTANTIN CEL MARE” – ora 20:30, situl arheologic de pe strada Arhiepiscopiei

8.MUZICIENI CONSTĂNȚENI DE ZIUA CONSTANȚEI – spectacol în aer liber susținut de artiștii Teatrului National de Opera si Balet Oleg Danovski în Parcul Teatrului National de Opera si Balet Oleg Danovski, începând cu ora 20:30.

 1. CONCERT INCENDIAR ÎN PIAȚA OVIDIU – ORA 21:30:

BARBAROSSA SAMBA GROUP

CARLA’S DREAMS

VIDEO MAPPING

SHOW MULTIMEDIA – FOC DE ARTIFICII

DJ MANUEL RIVA

ALEXANDRA STAN

De asemenea, începând cu ora 21:00, timp de 30 de zile, 4 cladiri emblematice ale Constanței vor fi iluminate arhitectural: Comandamentul Marinei Militare Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța , Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța ,Muzeul de Artă Populară Constanța.

DUMINICA – 22.05.2022

 1. SPORT IN PARC – Activități sportive pe bulevardul Tomis, în fața Primăriei Constanța: tenis de picior, fotbal, baschet, concursuri etc.
 2. MUZICĂ FOLK PE FALEZA CAZINOULUI – ora 17:00, Walter Ghicolescu va susține un recital de muzică folk pe faleza Cazinoului, langa statuia lui Mihai Eminescu.
 3. INVITAȚIE LA REVERIE MUZICALĂ – ora 20:30- spectacol în aer liber susținut de artiștii Teatrului National de Opera si Balet Oleg Danovski în Parcul Teatrului National de Opera si Balet Oleg Danovski.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Chițac îi bagă pe consilierii locali în ședință extraordinară

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii locali din Constanța au fost chemați de primarul Vergil Chițac, vineri, 20 mai, în ședință extraordinară pentru a dezbate trei proiecte de hotărâre:

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local pe anul 2022;

iniţiator: primar Vergil Chițac

– aviz Comisia de specialitate nr. 1

 1. Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 490/2021 privind înfiinţarea Clubului Sportiv Municipal Constanţa;

iniţiator: primar Vergil Chițac

– avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 4 şi nr. 5

 1. Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 402/2021 privind aprobarea cererii de finanţare şi a devizului generat aferent proiectului „Bulevardul Madrid”;

iniţiator: primar Vergil Chițac

– avize Comisiile de specialitate nr. 1 şi 5

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: