Connect with us

Administratie

Scandal pe seama repartizării banilor către primării. PMP Constanța aduce acuzații grave conducerii CJC

Publicat

la

Președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a criticat modul în care s-a decis repartizarea banilor către primării, fonduri provenite din cote defalcate din impozitul pe venit. Palaz spune că HCJ nr 131/ 26.05.2021 duce o politică de exterminare financiară a primăriilor care nu au aceeași culoare politică precum a celor din conducerea CJC.

„Este inadmisibil ca actuala administrație județeană PNL-USR să ducă o politică de exterminare financiară a primăriilor care nu au aceeași culoare politică precum a celor din conducerea CJC. În cadrul ședinței de ieri, Mihai Lupu, președintele CJC, a dat vot și a aprobat, împreună cu cei de la USR, o Hotărâre de Consiliu total dezechilibrată în ceea ce privește repartizarea banilor din județul Constanța.

Intenția acestora de a extermina financiar celelalte primării care nu au aceeași culoare politică precum a lor este foarte clară, iar când președintele CJC a fost scos la tablă de către consilierii județeni pentru a explica algoritmul prin care au fost repartizați banii, acesta s-a bâlbâit și a bătut câmpii.

Domnule Mihai Lupu, nu ați înțeles nimic din modul în care, datorită experienței personale, împreună cu consilierii PMP, am reușit o repartizare echilibrată a banilor pentru toate primăriile din județ, indiferent de culoarea politică.

Oare localitățile pe care le-ați exterminat financiar nu au și votanți PNL sau USR? Oare aceștia nu au și ei dreptul de a beneficia financiar de banii dați de dvs?

Domnule Lupu, alias Nicușor Constantinescu, vă dați seama că ați început aceste repartizări cu stângul, crezându-vă jupân de județ, doar din interesul de a obține o susținere politică internă în cadrul organizației județene PNL Constanța, pentru că vă doriți funcția de președinte al acestei organizații?! Nu doriți decât cumpărarea de influență a organizațiilor PNL din județ, pentru a vă da un vot politic intern!

Prin votul pe care l-ați dat ieri împreună cu colegii dumneavoastră de la USR nu ați făcut nimic altceva decât să copiați comportamentul fostului dumneavoastră coleg de la USL, Nicușor Constantinescu. Nu sunteți cu nimic mai presus decât el! Aveți aceeași meteahnă: combinator pentru interesele personale în partid!

Semnalul pe care l-ați dat este foarte clar: toți cei care nu sunt PNL-iști trebuie să se pregătească de exterminare politico-financiară.

Mă voi implica și voi sprijini pentru a se adresa justiției primăriile care se consideră nedreptățite ca urmare a efectelor HCJ nr 131/26.05.2021, promovat fără argumente de către dumneavoastră!

Domnule Lupu, ați eșuat lamentabil în îndeplinirea rolului de a fi președintele tuturor constănțenilor!

Să vă fie rușine, domnule Mihai Lupu, alias Nicușor Constantinescu!“, spune claudiu Palaz.

Amintim că CJC a repartizat, ieri, pe unități administrativ-teritoriale sume de bani din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2021 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, a celor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuieli de funcționare pe care unitățile administrativ teritoriale nu le pot finanța din venituri proprii. Suma totală care s-a repartizat unui număr de 69 de UAT-uri este de 27.134.000 lei. Cei mai mulți bani i-a primit Ciocârlia (905.000 de lei), Aliman (980.000 de lei), Eforie (980.000 de lei), Ion Corvin (905.000 de lei), 23 August (980.000 de lei), Mihail Kogălniceanu (980.000 de lei), Mangalia și Medgidia cu câte 900.000 de lei, Techirghiol (980.000 de lei) și Valu lui Traian (950.000 de lei).

Mai multe detalii aici:

Consiliul Județean repartizează primăriilor zeci de milioane de lei. Administrația lui Chițac nu primește nimic

Citește și:

Primarul Georgescu NU îl vrea pe premierul Cîțu în Vama Veche: “Să se reorienteze spre Ciocârlia sau Aliman”

Comments

comments

Administratie

Constanța. Încep lucrările de reamenajare a spațiilor exterioare la două școli

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că încep lucrările de reamenajare a spațiilor exterioare la Școala Gimnazială Nr.17 „Ion Minulescu” și la Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart”.

Primăria Constanța, prin SC Confort Urban SRL, demarează astăzi lucrările de reabilitare a suprafețelor exterioare ce aparțin Școlii Gimnaziale Nr.17 „Ion Minulescu” din cartierul Km 5 și Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” din cartierul Viile Noi.

„Investițiile în infrastructura rețelei de unități școlare sunt extrem de importante pentru dezvoltarea comunității locale. Era absolut necesar să realizăm aceste lucrări deoarece căile de acces în instituțiile de învățământ și terenurile de sport se prezentau într-o stare avansată de deteriorare. Copiii noștri au nevoie de spații adecvate desfășurării unui învățământ de calitate”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța Florin Cocargeanu.

Zonele de acces și terenurile de sport vor fi reabilitate prin așternerea unui nou covor asfaltic de tip BA8 destinat traficului pietonal. În etapa premergătoare asfaltării, se vor executa lucrări de decopertare a suprafețelor. Lucrările de reamenajare vor continua toată săptămâna. Până se vor relua cursurile școlare din toamnă, Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, va mai executa astfel de lucrări și în alte unități de învățământ din oraș.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța a PICAT concursul pentru postul de director la Direcția de Logistică

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul primarului Vergil Chițac și purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă, a picat proba scrisă a concursului  pentru postul de director executiv al Direcției de Logistică. El a obținut doar 68,58 de puncte și lui îi trebuiau 70 de puncte ca să fie declarat admis. Amintim că, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa și-a depus dosarul la concurs, alături de alte două persoane, pentru postul de director executiv, gradul II la Direcţia Logistică.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Încă o autoutilitară confiscată. Șoferul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru că arunca deșeuri provenite din construcții

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că polițiștii locali au confiscat încă o autoutilitară care transporta ilegal deșeuri. Sursa citată menționează că polițiștii locali au depistat pe strada Crișului din Constanța un bărbat în timp ce arunca dintr-o mașină deșeuri provenite din construcții. Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 92/2021. De asemenea, bărbatul a rămas și fără autoutilitara, care i-a fost confiscat de polițiștii locali din cadrul Direcției generale poliția locală. Primăria reamintește că depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor poate produce consecințe greu de remediat, iar recuperarea unui sol contaminat poate dura până la 30 de ani.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: