Connect with us

Administratie

Scandal pe seama repartizării banilor către primării. PMP Constanța aduce acuzații grave conducerii CJC

Publicat

la

Președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a criticat modul în care s-a decis repartizarea banilor către primării, fonduri provenite din cote defalcate din impozitul pe venit. Palaz spune că HCJ nr 131/ 26.05.2021 duce o politică de exterminare financiară a primăriilor care nu au aceeași culoare politică precum a celor din conducerea CJC.

„Este inadmisibil ca actuala administrație județeană PNL-USR să ducă o politică de exterminare financiară a primăriilor care nu au aceeași culoare politică precum a celor din conducerea CJC. În cadrul ședinței de ieri, Mihai Lupu, președintele CJC, a dat vot și a aprobat, împreună cu cei de la USR, o Hotărâre de Consiliu total dezechilibrată în ceea ce privește repartizarea banilor din județul Constanța.

Intenția acestora de a extermina financiar celelalte primării care nu au aceeași culoare politică precum a lor este foarte clară, iar când președintele CJC a fost scos la tablă de către consilierii județeni pentru a explica algoritmul prin care au fost repartizați banii, acesta s-a bâlbâit și a bătut câmpii.

Domnule Mihai Lupu, nu ați înțeles nimic din modul în care, datorită experienței personale, împreună cu consilierii PMP, am reușit o repartizare echilibrată a banilor pentru toate primăriile din județ, indiferent de culoarea politică.

Oare localitățile pe care le-ați exterminat financiar nu au și votanți PNL sau USR? Oare aceștia nu au și ei dreptul de a beneficia financiar de banii dați de dvs?

Domnule Lupu, alias Nicușor Constantinescu, vă dați seama că ați început aceste repartizări cu stângul, crezându-vă jupân de județ, doar din interesul de a obține o susținere politică internă în cadrul organizației județene PNL Constanța, pentru că vă doriți funcția de președinte al acestei organizații?! Nu doriți decât cumpărarea de influență a organizațiilor PNL din județ, pentru a vă da un vot politic intern!

Prin votul pe care l-ați dat ieri împreună cu colegii dumneavoastră de la USR nu ați făcut nimic altceva decât să copiați comportamentul fostului dumneavoastră coleg de la USL, Nicușor Constantinescu. Nu sunteți cu nimic mai presus decât el! Aveți aceeași meteahnă: combinator pentru interesele personale în partid!

Semnalul pe care l-ați dat este foarte clar: toți cei care nu sunt PNL-iști trebuie să se pregătească de exterminare politico-financiară.

Mă voi implica și voi sprijini pentru a se adresa justiției primăriile care se consideră nedreptățite ca urmare a efectelor HCJ nr 131/26.05.2021, promovat fără argumente de către dumneavoastră!

Domnule Lupu, ați eșuat lamentabil în îndeplinirea rolului de a fi președintele tuturor constănțenilor!

Să vă fie rușine, domnule Mihai Lupu, alias Nicușor Constantinescu!“, spune claudiu Palaz.

Amintim că CJC a repartizat, ieri, pe unități administrativ-teritoriale sume de bani din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2021 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, a celor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuieli de funcționare pe care unitățile administrativ teritoriale nu le pot finanța din venituri proprii. Suma totală care s-a repartizat unui număr de 69 de UAT-uri este de 27.134.000 lei. Cei mai mulți bani i-a primit Ciocârlia (905.000 de lei), Aliman (980.000 de lei), Eforie (980.000 de lei), Ion Corvin (905.000 de lei), 23 August (980.000 de lei), Mihail Kogălniceanu (980.000 de lei), Mangalia și Medgidia cu câte 900.000 de lei, Techirghiol (980.000 de lei) și Valu lui Traian (950.000 de lei).

Mai multe detalii aici:

Consiliul Județean repartizează primăriilor zeci de milioane de lei. Administrația lui Chițac nu primește nimic

Citește și:

Primarul Georgescu NU îl vrea pe premierul Cîțu în Vama Veche: “Să se reorienteze spre Ciocârlia sau Aliman”

Comments

comments

Administratie

Constanța. Asistență stomatologică GRATUITĂ pentru elevi, preșcolari și studenți

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că la cabinetele școlare stomatologice din municipiu se poate prezenta orice preșcolar, elev sau student care urmează cursurile unităților de învățământ preuniversitar și universitar de stat din municipiu. Pentru a beneficia de consultații și tratamente gratuite, singura condiție este să prezinte carnetul de elev sau student.

„Copiii pot opta pentru orice cabinet stomatologic, nu există o arondare a acestora pe unități de învățământ. În ceea ce privește siguranța pacienților în timpul consultațiilor și tratamentelor stomatologice, precizăm că au fost luate toate măsurile necesare pentru protejarea sănătății copiilor şi a cadrelor medicale, în contextul pandemiei de COVID-19. Cabinetele medicale școlare stomatologice se află în următoarele unități de învățământ:

Colegiul Național „Mihai Eminescu”

Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”

Liceul Teoretic „Decebal”

Liceul Teoretic „George Călinescu”

Școala Gimnazială nr.7 „Remus Opreanu”

Colegiul Tehnic „Tomis”

Școala Gimnazială nr.12 „B.P. Hasdeu”

Școala Gimnazială nr.10

Liceul Teoretic „Ovidius”

Liceul Teoretic „Lucian Blaga”

Grupul Școlar „Miron Costin”

Universitatea „Ovidius”

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Bun în toate, vicele Rusu inaugurează și Clubul Sportiv Municipal din Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul Ionuț Rusu anunțat, în urmă cu câteva momente, inaugurarea Clubului Sportiv Municipal Constanța.

„Emoția de a-i revedea pe marii noștri campioni care vor să ni se alăture într-un nou drum spre performanță a fost incredibilă.  La inițiativa domnului primar Vergil Chițac, a fost inaugurat Clubul Sportiv Municipal Constanța, prilej cu care am avut o primă întrevedere  pentru a stabili direcțiile strategice de dezvoltare ale sportului constănțean. Investițiile în copii, infrastructura și promovarea sportului ca model pentru o viață sănătoasă și susținerea tinerilor antrenori reprezintă primele obiective identificate. Conducerea executivă a CSM, reprezentată de domnul președinte Andrei Talpeș, va avea o misiune grea, dar nobilă. Sunt multe comunități în lume care au reușit o dezvoltare exponențială atât din punct de vedere social, cât și economic prin direcționarea resurselor către sport. Exemplele de bună practică, precum și experiențele campionilor noștri ne vor ajuta ca performanțele sportive constănțene să reapară cât de curând. Competițiile sportive vor reapărea și ele. Turismul sportiv va fi stimulat prin crearea de evenimente la începutul și la sfârșitul sezonului estival. Vom promova programe care să încurajeze atât sportul de masă, cât și pe cel de performanță. Tendința spre adicție digitală poate fi estompată doar prin sport. Caracterele se clădesc prin sport. “A fi cel mai bun” se învață prin sport. Dincolo de bucuria victoriilor care vor urma în competițiile profesioniste, sprijinul acordat copiilor pentru a face sport organizat va fi esențial.“, a spus Ionuț Rusu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța își propune să crească gradul de încredere al cetățenilor în administrația publică locală

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a publicat pe site-ul său care sunt obiectivele generale ale administrației publice locale în acest an. Printre acestea se numără „Creșterea gradului de satisfacție al cetățenilor și a încrederii administrația publică locală“, „Creșterea calității vieții și a bunăstării cetățenilor din municipiul Constanța prin implementarea de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile“, „Digitalizarea relației cu cetățenii prin depunerea de solicitări electronic și eliberarea răspunsului semnat electronic“, „Modernizarea infrastructurii tehnico-edilitare de salubrizare și reamenajarea spațiilor verzi în vederea asigurării calității factorilor de mediu și sănătate a cetățenilor“, „Creșterea gradului de siguranță și de protecție a cetățenilor, în colaborare cu Poliția Națională, prin supravegherea inteligentă a orașului astfel încât să se reducă numărul incidente/abateri“.

Cu alte cuvinte, cei din Primăria Constanța ne promit că la finele acestui an vom duce o viață mai bună în oraș.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: