Connect with us

Administratie

Scandal pe seama repartizării banilor către primării. PMP Constanța aduce acuzații grave conducerii CJC

Publicat

la

Președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a criticat modul în care s-a decis repartizarea banilor către primării, fonduri provenite din cote defalcate din impozitul pe venit. Palaz spune că HCJ nr 131/ 26.05.2021 duce o politică de exterminare financiară a primăriilor care nu au aceeași culoare politică precum a celor din conducerea CJC.

„Este inadmisibil ca actuala administrație județeană PNL-USR să ducă o politică de exterminare financiară a primăriilor care nu au aceeași culoare politică precum a celor din conducerea CJC. În cadrul ședinței de ieri, Mihai Lupu, președintele CJC, a dat vot și a aprobat, împreună cu cei de la USR, o Hotărâre de Consiliu total dezechilibrată în ceea ce privește repartizarea banilor din județul Constanța.

Intenția acestora de a extermina financiar celelalte primării care nu au aceeași culoare politică precum a lor este foarte clară, iar când președintele CJC a fost scos la tablă de către consilierii județeni pentru a explica algoritmul prin care au fost repartizați banii, acesta s-a bâlbâit și a bătut câmpii.

Domnule Mihai Lupu, nu ați înțeles nimic din modul în care, datorită experienței personale, împreună cu consilierii PMP, am reușit o repartizare echilibrată a banilor pentru toate primăriile din județ, indiferent de culoarea politică.

Oare localitățile pe care le-ați exterminat financiar nu au și votanți PNL sau USR? Oare aceștia nu au și ei dreptul de a beneficia financiar de banii dați de dvs?

Domnule Lupu, alias Nicușor Constantinescu, vă dați seama că ați început aceste repartizări cu stângul, crezându-vă jupân de județ, doar din interesul de a obține o susținere politică internă în cadrul organizației județene PNL Constanța, pentru că vă doriți funcția de președinte al acestei organizații?! Nu doriți decât cumpărarea de influență a organizațiilor PNL din județ, pentru a vă da un vot politic intern!

Prin votul pe care l-ați dat ieri împreună cu colegii dumneavoastră de la USR nu ați făcut nimic altceva decât să copiați comportamentul fostului dumneavoastră coleg de la USL, Nicușor Constantinescu. Nu sunteți cu nimic mai presus decât el! Aveți aceeași meteahnă: combinator pentru interesele personale în partid!

Semnalul pe care l-ați dat este foarte clar: toți cei care nu sunt PNL-iști trebuie să se pregătească de exterminare politico-financiară.

Mă voi implica și voi sprijini pentru a se adresa justiției primăriile care se consideră nedreptățite ca urmare a efectelor HCJ nr 131/26.05.2021, promovat fără argumente de către dumneavoastră!

Domnule Lupu, ați eșuat lamentabil în îndeplinirea rolului de a fi președintele tuturor constănțenilor!

Să vă fie rușine, domnule Mihai Lupu, alias Nicușor Constantinescu!“, spune claudiu Palaz.

Amintim că CJC a repartizat, ieri, pe unități administrativ-teritoriale sume de bani din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2021 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, a celor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuieli de funcționare pe care unitățile administrativ teritoriale nu le pot finanța din venituri proprii. Suma totală care s-a repartizat unui număr de 69 de UAT-uri este de 27.134.000 lei. Cei mai mulți bani i-a primit Ciocârlia (905.000 de lei), Aliman (980.000 de lei), Eforie (980.000 de lei), Ion Corvin (905.000 de lei), 23 August (980.000 de lei), Mihail Kogălniceanu (980.000 de lei), Mangalia și Medgidia cu câte 900.000 de lei, Techirghiol (980.000 de lei) și Valu lui Traian (950.000 de lei).

Mai multe detalii aici:

Consiliul Județean repartizează primăriilor zeci de milioane de lei. Administrația lui Chițac nu primește nimic

Citește și:

Primarul Georgescu NU îl vrea pe premierul Cîțu în Vama Veche: “Să se reorienteze spre Ciocârlia sau Aliman”

Comments

comments

Administratie

Costin Răsăuțeanu: „Administrația Chițac dă dovadă de cinism și haos programat“

Publicat

la data de

Scris de

Cu toate că au fost retrase de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Constanța, aprobarea proiectelor ce vizează majorarea gigacaloriei pare să fie inevitabilă. În fața unui sezon rece care se anunță a fi greu din cauza majorărilor la energie, liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu, spune că șocul financiar pentru populație va fi uriaș. De aceea, spune social-democratul, stabilirea prețului local al energiei termice precum și prețul local pentru consumatorul casnic trebuie să se aprobe pe toata perioada sezonului rece, nu doar pe două luni din iarnă.

„Administrația Chițac dă dovadă de cinism și haos programat atunci când vine vorba de interesul constănțenilor. Prețurile la energie trebuie să fie plafonate, nu majorate. Aceasta este prioritatea PSD. Este inadmisibil ca în această perioadă în care prețurile la energie au luat-o razna, să propui majorări de prețuri la Gigacalorie. Constănțenii nu trebuie sa plătească efectele proastei guvernări de dreapta!

E important să gândim împreună soluții de sprijin real în astfel de momente critice. Într-adevăr, Constanța  are nevoie de un sistem modernizat de termoficare. Am început acest proces din 2019.  Însă, nu trebuie să acceptam ideea că incompetența sau lipsa de soluții trebuie să fie pusă pe umerii constănțenilor. Exclus așa ceva! Din păcate, această majorare nu cred că se va opri aici. Stabilirea prețului local al energiei termice precum și prețul local pentru consumatorul casnic trebuie să se aprobe pe toata perioada sezonului rece, nu doar pe două luni din iarnă.

Asta arată că actuala administrație ne pregătește surpriza ca în lunile ianuarie, februarie, martie 2022 constănțenii să plătească o Gigacalorie mai mare decât cea de 325 de lei propusă astăzi. Vor condamna peste 50.000 de familii la o iarnă cruntă. Grupul PSD va vota împotriva majorării prețului gigacaloriei și se va opune oricărei propuneri de majorare nejustificate temeinic.“, a declarat Răsăuțeanu pentru Ordinea.ro.

În ședința CLM era  prevăzut un proiect de hotărâre prin care prețul local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL a fost dublat. Prețul gigacaloriei a fost majorat de la 598 de lei la 1.034,78 de lei. Primăria spune că „prețul creste influențat de costul materiei prime și al pierderilor.“. Noul tarif este în vigoare începând cu data de 01.09.2021. Tot în ședința de azi, a fost majorat și prețul gigacaloriei pe care îl suportă populația. Este vorba de o crește de la 250 la 325 de lei. Diferența de la 350 de lei la 1.034 va fi subvenționată de Primărie, adică tot din banii cetățenilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Noua societate de termoficare a Constanței, împrumutată de Consiliul Local cu peste 14 milioane de lei

Publicat

la data de

Scris de

Aleșii locali au votat, astăzi, în ședința extraordinară a Consiliului Local, acordarea unui împrumut în valoare de 14.380.000 de lei pentru societatea Termoficare SRL. Banii sunt acordați fără dobândă, iar rambursarea lor se va face în tranșe în termen de un an de la data acordării. În situația nerambursării în termenul stabilit se vor aplica majorări de întârziere, se arată în hotărârea Consiliului Local. În raportul de specialitate se arată că societatea Termoficare Constanța SRL este nou înființată și nu are încă încasări. Suma va fi utilizată pentru efectuarea unor cheltuieli de funcționare.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Viceprimarul Costel Dumitrașcu, îndemn pentru locuitorii din Năvodari: ”Susțineți producătorii români”

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, viceprimarul Costel Dumitrașcu a adresat un îndemn locuitorilor din Năvodari. El le-a spus oamenilor să fie alături de producătorii români, dat fiind faptul că aceștia nu sunt sprijiniți de stat și duc o luptă dificilă cu lanțurile agro-alimentare.

Iată ce a postat viceprimarul Costel Dumitrașcu pe pagina sa de facebook:

”Susțineți producătorii români!

În perioada 17-19 septembrie, la inițiativa Asociației Oamenilor de Afaceri Constănțeni are loc la Năvodari Târgul de Toamnă al Producătorilor.

Producătorii români sunt într-o situație dificilă, nu sunt sprijiniți de stat și duc o luptă foarte grea cu lanțurile agro-alimentare. Vă invităm să cumpărați alimente proaspete, fără aditivi, conservanți și coloranți. Cumpărați de la producâtorii români, nu de la importatori.

Mâncați mai sănătos, susțineți producătorii români!”

Reamintim faptul că târgul de toamnă a fost deschis azi, la ora 10.00, și se desfășoară până duminică, 19 septembrie, pe platoul de lângă stadionul Flacăra.

Foto: Facebook Costel Dumitrașcu

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: