Connect with us

Politica

Scandal politic la Hârșova!

Maria Ionescu

Publicat

la

La Hârșova, alegerile pentru funcția de primar au stârnit mare caz. Nu atât prin prisma desemnării lui Viorel Ionescu ca și primar, care a fost ales cu o diferență destul de mare de voturi, cât prin numirea liberalului Ionel Dia în funcția de viceprimar. Ce-i drept, Dia a fost pe poziția a II-a după numărarea voturilor, așadar putem afirma că desemnarea sa ca și viceprimar era cât se poate de normală. Numai că de atunci este scandal permanent. Iar acest lucru nu face decât să blocheze activitatea primăriei, care are atât de multe lucruri de făcut! La ședința Biroului politic al PNL, care a avut loc luni seara, s-a decis excluderea lui Ionel Dia din cadrul partidului. Reamintim faptul că Dia era lider interimar, așadar nu avea un birou ales. Iată ce ne-a declarat președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir: ”Probabil dl. Dia a avut o înțelegere cu PSD. Iar el a făcut acest aranjament peste hotărârea noastră. I s-a cerut să renunțe la această înțelegere, iar el nu a renunțat. În aceste condiții, își va pierde funcția de viceprimar și calitatea de membru PNL”, ne-a declarat Dragomir. Tot președintele PNL ne-a sugerat să-l contactăm pe deputatul Mihai Lupu, care se ocupă de zona Hârșova și care are, cu siguranță, mai multe detalii vizavi de acest lucru. Și s-a dovedit că avea. Iată declarația lui Mihai Lupu: ”Îmi pare rău să spun acest lucru dar, uitându-mă la îndârjirea lui Dia nu cred că este vorba doar despre o bătălie cu dl. Dragomir. Trebuia să înțeleagă că am făcut o investiție în el știind că nu va câștiga primăria Hârșova. Nemulțumirea sa nu știu dacă are fundamente reale. Noi am fost acuzați că facem blat cu PSD. Și atunci, pentru a îndepărta aceste acuzații, la nivel central au fost ședințe și s-au luat decizii importante. S-a stabilit că astfel de înțelegeri cu PSD sunt interzise. Iar el și-a asigurat, pentru propriul său interes, o înțelegere cu PSD. Ca atare, i s-a ridicat sprijinul politic deoarece el a spus foarte clar că nu va face o altă majoritate. Ca atare, va fi exclus din PNL. Hotărârea biroului a fost luată deja luni seara. Conform statutului partidului, vom face o analiză. El a avut cu vreo 300 de voturi mai puțin decât a scos partidul. Îmi pare însă foarte rău, dat fiind faptul că am investit încredere în el. Am crezul foarte mult în el și în echipa sa și mi-aș fi dorit să aibă o altfel de reacție. Dar sper că deja este foarte clar pentru toată lumea: PNL trebuie să aibă o poziție verticală, indiferent cât va pierde din acest motiv.”, ne-a declarat deputatul Mihai Lupu.

Viceprimarul Dia atacă dur!

Iată însă ce spune viceprimarul Ionel Dia: ”Sunt membru PNL de 16 ani şi m-am dedicat în totalitate acestui partid. Am condus organizația PNL Hîrşova timp de 4 ani și am avut alături de mine în tot acest timp o echipă formată din oameni integri, oameni care au pus demnitatea mai presus de interesele personale şi nu au cedat şantajului exercitat asupra lor de către primarul ALDE – Viorel Ionescu, prin intermediul domnului preşedinte Gheorghe Dragomir, fiind amenințați cu “decapitarea” organizației locale a PNL-ului de la Hîrșova în cazul în care vor refuza să-i ofere un sprijin total şi necondiţionat primarului ALDE, lucru care presupunea și votarea unui viceprimar propus de ALDE. În schimb, domnul Ionescu ar fi urmat să răsplăteasca susținerea preşedintelui PNL Constanța cu voturi la alegerile parlamentare din toamnă. Se pare însă că negocierea voturilor din toamnă este împiedicată de faptul că am fost ales eu viceprimar, motiv pentru care cei doi au pus la cale un plan ticălos privind dizolvarea Biroului Politic Local PNL Hîrșova și excluderea mea din Partidul Național Liberal, urmând ca PNL-ul la Hîrșova să se afle sub controlul total al primarului ALDE. În acest sens, conducerea PNL Constanța a decis deja dizolvarea Biroul Politic Local PNL Hîrșova, fiind înlocuit de un birou interimar format din foști membri și susținători ALDE, care s-au înscris deodată în PNL pentru a prelua controlul asupra organizației. Acest birou este controlat în prezent de către actualul primar prin intermediul familiei Stancu, oameni care și-au regăsit vocația politică după eșecul din mandatele domnului Chiriță și care se pare ca s-au aflat tot timpul în spatele domnului Ionescu.”

În continuare, Dia face legătura dintre actualul primar, Viorel Ionescu, și președintele PNL Constanța, Gheorhe Dragomir. Ceea ce este, partial adevărat. După cum știe destul de multă lume, Viorel Ionescu a făcut parte din PNL Hârșova.

 Iată trecutul primarului și al viceprimarului (încă)

Ionel Dia are 36 de ani și este politician de peste 12 ani. Nu a făcut parte din alt partid politic decât din PNL. A fost consilier local timp de opt ani, iar de profesie este jurist. De-a lungul timpului a lucrat ca jurist la OCPI Medgidia, în intervalul 2006-2010. Ulterior a fost project manager la o firmă, apoi a deținut poziția de director administrativ la Telegondola din Mamaia (în intervalul 2013-2014). De doi ani era director administrativ la Silozul din Crucea.

Viorel Ionescu este căsătorit și tată a doi copii. A terminat studii de inginerie dar a lucrat la Căpitănie, unde era căpitan de port. El a candidat și în urmă cu patru ani, pe listele Partidului Conservator. Ionescu a fost și membru PNL, dar a preferat să candideze la primărie din partea ALDE.

Ce spune primarul ales: Nu sunt politician, sunt hârșovean

L-am contactat și pe Viorel Ionescu, primarul ales al orașului. Presupuneam că declarațiile sale nu se vor axa pe ceea ce se întâmplă la PNL și am avut dreptate. ”Este vorba despre bucătăria internă a PNL și eu nu pot intra în ea. Am mai spus foarte clar de atâtea ori: Nu negociez poziția de viceprimar. Eu nu pot face o echipă bună cu o persoană cu care nu mă înțeleg. Eu îmi doresc un viceprimar de la ALDE, cum am afirmat de multe ori, un om care să fie din echipa mea, cu care să-mi asum succesul dar și eșecul dacă este cazul. Eu  nu sunt politician, ci sunt hârșovean. Și doresc ca viceprimarul să fie din partea ALDE, respective doamna Dumitra Stan. De asemenea, vă rog să întrebați liderii PSD  de ce nu-și sancționează consilierii. Nu uitați că ALDE a bătut palma cu PSD încă din luna iunie. Iar negocierile începuseră de prin luna februarie. Iar dacă am aduna cei șase consilieri ALDE cu cei șase consilieri PSD nu ar fi nici o problemă. Dar iată că nu se poate. Eu am mari așteptări de la PSD și sper ca lucrurile să se regleze în cel mai scurt timp!”, ne-a declarat primarul ales al orașului Hârșova.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

George Scupra a câștigat cel de-al treilea mandat de primar al orașului Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

George Scupra (PNL), primarul în exercițiu al orașului Ovidiu, a câștigat detașat alegerile locale. Potrivit numărătorii parțiale, a obținut 69,65 % din sufragii.

Astfel, el va câștiga cel de-al treilea mandat de primar al orașului Ovidiu. Precizăm că participarea la vot a fost de aproximativ 50%. Rezultatele finale vor fi prezentate în cursul zilei de mâine.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Stelian Ion, USR-PLUS: ”Oraşul nostru trebuie să fie şi va fi în topul oraşelor din România”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Potrivit exit-poll-ului realizat de CURS/Avangarde, candidații USR-PLUS, Stelian Ion și cel al PNL, Vergil Chițac au obținut același procent de 29% pentru câștigarea alegerilor în municipiul Constanța. Decebal Făgădău, actualul primar, PSD, a ocupat poziția a treia, cu un procent de 23,5%.

În urma acestor rezultate, Stelian Ion a declarat că alegătorii au decis să scape orașul de mafii:

“În Constanţa scriem istorie, smulgem acest oraş din mâinile unor mafioţi care ne-au ţinut în subdezvoltare timp de 20 de ani. Ne-am luptat într-o campanie cu doi coloşi, care au încercat să ne strivească, dar constănţenii, în faţa cărora mă înclin şi cărora le mulţumesc din suflet, au decis să scape oraşul ăsta de mafii, de o mafie PSD-istă şi, veţi vedea mâine, după ce se vor număra voturile, şi de interesele dubioase ale unor moguli care au făcut tot posibilul ca să schimbe rezultatul alegerilor şi Constanţa să fie din nou un oraş sufocat”, a declarat Stelian Ion, după rezultatul exit-poll-ului.

El a mai spus că municipiul Constanţa va deveni un oraş european, îndreptat către tineri, către viitor, pentru că are forța de a schimba lucrurile în bine.

Stelian Ion a mai precizat că municipiul Constanţa trebuie să ajungă rapid în topul oraşelor dezvoltate din România.

“După ce ne vom bucura poate o zi, poate o seară, vom începe să muncim, suntem conştienţi că este o responsabilitate imensă, suntem conştienţi de aşteptările pe care toţi constănţenii le au de la noi şi vom arăta că se poate. (…) Orașul nostru nu trebuie să fie un oraș de mâna a doua. Oraşul nostru trebuie să fie şi va fi în topul oraşelor din România şi lucrul ăsta trebuie să se întâmple rapid, şi trebuie să se întâmple şi cu ajutorul Guvernului. Voi fi des la ministerele din Bucureşti, voi bate la toate aceste porţi ca să deblocăm fonduri, să deblocăm tot felul de proiecte şi să aducem investitori importanţi în oraşul nostru. Vă mulţumesc încă o dată, dragi constănţeni, că aţi redat demnitatea acestui oraş şi că ne faceţi din nou să fim mândri că suntem constănţeni. Este un sentiment pe care de foarte mult timp nu l-am mai trăit. Îi felicit pe ceilalţi colegi din ţară, alături de care vom face toată România să se schimbe în bine”, a declarat Stelian Ion.

🔵 Stelian Ion declarații în direct❗️

🔵 Stelian Ion declarații în direct❗️

Publicată de Stelian Ion pentru Constanța pe Duminică, 27 septembrie 2020

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Costel Dumitrașcu, candidatul PMP pentru Năvodari, la ieșirea de la urne: “Am votat pentru viitorul copiilor din acest oraș”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Costel Aurelian Dumitrașcu, candidatul PMP pentru funcția de primar al orașului Năvodari, și-a exercitat dreptul la vot și susține că năvodărenii vot alege o echipă bine intenționată. Mai mult, candidatul Mișcării Populare a spus, la ieșirea de la urne, că a votat pentru copilul lui, pentru copiii din Năvodaru și pentru viitorul lor. Iată declarația:

“Am votat pentru copilul meu, pentru toți copiii din Năvodari, pentru viitorul lor. Sunt convins că năvodărenii vor vota de data asta o echipă bine intenționată! Am încredere că odată cu votul de astăzi se termină epoca politicienilor în Năvodari și că a sosit momentul oamenilor, momentul oamenilor bine intenționați!”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: