Connect with us

Politica

Scandal politic la Hârșova!

Maria Ionescu

Publicat

la

La Hârșova, alegerile pentru funcția de primar au stârnit mare caz. Nu atât prin prisma desemnării lui Viorel Ionescu ca și primar, care a fost ales cu o diferență destul de mare de voturi, cât prin numirea liberalului Ionel Dia în funcția de viceprimar. Ce-i drept, Dia a fost pe poziția a II-a după numărarea voturilor, așadar putem afirma că desemnarea sa ca și viceprimar era cât se poate de normală. Numai că de atunci este scandal permanent. Iar acest lucru nu face decât să blocheze activitatea primăriei, care are atât de multe lucruri de făcut! La ședința Biroului politic al PNL, care a avut loc luni seara, s-a decis excluderea lui Ionel Dia din cadrul partidului. Reamintim faptul că Dia era lider interimar, așadar nu avea un birou ales. Iată ce ne-a declarat președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir: ”Probabil dl. Dia a avut o înțelegere cu PSD. Iar el a făcut acest aranjament peste hotărârea noastră. I s-a cerut să renunțe la această înțelegere, iar el nu a renunțat. În aceste condiții, își va pierde funcția de viceprimar și calitatea de membru PNL”, ne-a declarat Dragomir. Tot președintele PNL ne-a sugerat să-l contactăm pe deputatul Mihai Lupu, care se ocupă de zona Hârșova și care are, cu siguranță, mai multe detalii vizavi de acest lucru. Și s-a dovedit că avea. Iată declarația lui Mihai Lupu: ”Îmi pare rău să spun acest lucru dar, uitându-mă la îndârjirea lui Dia nu cred că este vorba doar despre o bătălie cu dl. Dragomir. Trebuia să înțeleagă că am făcut o investiție în el știind că nu va câștiga primăria Hârșova. Nemulțumirea sa nu știu dacă are fundamente reale. Noi am fost acuzați că facem blat cu PSD. Și atunci, pentru a îndepărta aceste acuzații, la nivel central au fost ședințe și s-au luat decizii importante. S-a stabilit că astfel de înțelegeri cu PSD sunt interzise. Iar el și-a asigurat, pentru propriul său interes, o înțelegere cu PSD. Ca atare, i s-a ridicat sprijinul politic deoarece el a spus foarte clar că nu va face o altă majoritate. Ca atare, va fi exclus din PNL. Hotărârea biroului a fost luată deja luni seara. Conform statutului partidului, vom face o analiză. El a avut cu vreo 300 de voturi mai puțin decât a scos partidul. Îmi pare însă foarte rău, dat fiind faptul că am investit încredere în el. Am crezul foarte mult în el și în echipa sa și mi-aș fi dorit să aibă o altfel de reacție. Dar sper că deja este foarte clar pentru toată lumea: PNL trebuie să aibă o poziție verticală, indiferent cât va pierde din acest motiv.”, ne-a declarat deputatul Mihai Lupu.

Viceprimarul Dia atacă dur!

Iată însă ce spune viceprimarul Ionel Dia: ”Sunt membru PNL de 16 ani şi m-am dedicat în totalitate acestui partid. Am condus organizația PNL Hîrşova timp de 4 ani și am avut alături de mine în tot acest timp o echipă formată din oameni integri, oameni care au pus demnitatea mai presus de interesele personale şi nu au cedat şantajului exercitat asupra lor de către primarul ALDE – Viorel Ionescu, prin intermediul domnului preşedinte Gheorghe Dragomir, fiind amenințați cu “decapitarea” organizației locale a PNL-ului de la Hîrșova în cazul în care vor refuza să-i ofere un sprijin total şi necondiţionat primarului ALDE, lucru care presupunea și votarea unui viceprimar propus de ALDE. În schimb, domnul Ionescu ar fi urmat să răsplăteasca susținerea preşedintelui PNL Constanța cu voturi la alegerile parlamentare din toamnă. Se pare însă că negocierea voturilor din toamnă este împiedicată de faptul că am fost ales eu viceprimar, motiv pentru care cei doi au pus la cale un plan ticălos privind dizolvarea Biroului Politic Local PNL Hîrșova și excluderea mea din Partidul Național Liberal, urmând ca PNL-ul la Hîrșova să se afle sub controlul total al primarului ALDE. În acest sens, conducerea PNL Constanța a decis deja dizolvarea Biroul Politic Local PNL Hîrșova, fiind înlocuit de un birou interimar format din foști membri și susținători ALDE, care s-au înscris deodată în PNL pentru a prelua controlul asupra organizației. Acest birou este controlat în prezent de către actualul primar prin intermediul familiei Stancu, oameni care și-au regăsit vocația politică după eșecul din mandatele domnului Chiriță și care se pare ca s-au aflat tot timpul în spatele domnului Ionescu.”

În continuare, Dia face legătura dintre actualul primar, Viorel Ionescu, și președintele PNL Constanța, Gheorhe Dragomir. Ceea ce este, partial adevărat. După cum știe destul de multă lume, Viorel Ionescu a făcut parte din PNL Hârșova.

 Iată trecutul primarului și al viceprimarului (încă)

Ionel Dia are 36 de ani și este politician de peste 12 ani. Nu a făcut parte din alt partid politic decât din PNL. A fost consilier local timp de opt ani, iar de profesie este jurist. De-a lungul timpului a lucrat ca jurist la OCPI Medgidia, în intervalul 2006-2010. Ulterior a fost project manager la o firmă, apoi a deținut poziția de director administrativ la Telegondola din Mamaia (în intervalul 2013-2014). De doi ani era director administrativ la Silozul din Crucea.

Viorel Ionescu este căsătorit și tată a doi copii. A terminat studii de inginerie dar a lucrat la Căpitănie, unde era căpitan de port. El a candidat și în urmă cu patru ani, pe listele Partidului Conservator. Ionescu a fost și membru PNL, dar a preferat să candideze la primărie din partea ALDE.

Ce spune primarul ales: Nu sunt politician, sunt hârșovean

L-am contactat și pe Viorel Ionescu, primarul ales al orașului. Presupuneam că declarațiile sale nu se vor axa pe ceea ce se întâmplă la PNL și am avut dreptate. ”Este vorba despre bucătăria internă a PNL și eu nu pot intra în ea. Am mai spus foarte clar de atâtea ori: Nu negociez poziția de viceprimar. Eu nu pot face o echipă bună cu o persoană cu care nu mă înțeleg. Eu îmi doresc un viceprimar de la ALDE, cum am afirmat de multe ori, un om care să fie din echipa mea, cu care să-mi asum succesul dar și eșecul dacă este cazul. Eu  nu sunt politician, ci sunt hârșovean. Și doresc ca viceprimarul să fie din partea ALDE, respective doamna Dumitra Stan. De asemenea, vă rog să întrebați liderii PSD  de ce nu-și sancționează consilierii. Nu uitați că ALDE a bătut palma cu PSD încă din luna iunie. Iar negocierile începuseră de prin luna februarie. Iar dacă am aduna cei șase consilieri ALDE cu cei șase consilieri PSD nu ar fi nici o problemă. Dar iată că nu se poate. Eu am mari așteptări de la PSD și sper ca lucrurile să se regleze în cel mai scurt timp!”, ne-a declarat primarul ales al orașului Hârșova.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Declarație controversată. Anca Dragu, președintele Senatului: „Cel mai performant guvern a fost cel condus de Năstase“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Senatului, Anca Dragu (PLUS), a făcut o declarație surprinzătoare, duminică dimineață. Șefa Senatului susține că cel mai performant guvern a fost cel condus de Adrian Năstase.

”Noi suntem aici să construim. Noi vrem să aplicăm programul de guvernare, în care credem foarte mult și sute de membrii USR au contribuit. Personal, am insistat pentru evitarea fragmentării în Guvern. Ministerele devin greoaie și reactive dacă miniștrii se schimb. Cel mai performant guvern a fost guvernul condus de Năstase. E vorba de continuitate, nu e un atlfel de exemplu. Fragmentarea nu face bine politicii, ne trezim că avem foarte multe decalaje în toate domeniile. Noi vrem să ne așezăm la masa discuțiilor. Cred că orice om politic responsabil ar face asta. Avem două declarații opuse din partea PNL și din partea USR PLUS. Nu e o situație anormală în lumea politică. Trebuie să restabilim niște reguli ale jocului. Trebuie să ne simțim confortabil în această coaliție. Vrem să fim respectați la guvernare. Eu nu vreau să fac niciun fel de speculație și afirmație înainte să încep dialogul. Nu cred că ne-am grăbit când am retras sprijinul lui Cîțu, a fost o reacție normală, la un gest brutal. Noi încercăm să discutăm. PNL e acela care își propune premierul. Propunerea trebuie să fie din partea liberalilor. Eu știu ce dorește USR PLUS și cu ce sentimente vine la acea masă. Partidul nostru își dorește responsabilitate, dar și respect. Nu cred că e cazul de alegeri anticipate și nici guvern minoritar.”, a declarat Anca Dragu.

România TV

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Spectacolele cu public, reluate în perioada următoare. Ministrul Culturii: „Participanții, testați anti-Covid”

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a confirmat informația potrivit căreia spectacolele cu public vor fi reluate în perioada următoare și că premierul Florin Cîțu susține acest lucru. Participanții vor fi testați anti-COVID-19, iar biletul va cuprinde prețul testului.

„Premierul mi-a cerut să îi punem la dispoziție un scenariu care să excludă oprirea totală a activității culturale”, a precizat ministrul de resort, ieri, în cadrul unui interviu pentru B1.

Autoritățile sunt de acord cu propunerea organizatorilor de concerte sau de alte evenimente culturale de a asigura testarea anti-COVID-19 a publicului.

„Punctul de testare e treaba organizatorului, iar el a spus ca își asumă fără problemă. Testarea, în cazul în care e nevoie de ea, va fi inclusă în prețul biletului”, a declarat Bogdan Gheorghiu.

Ministrul Culturii a precizat că trebuie dezvoltată o aplicație pentru telefonul mobil. „După 15 minute vine rezultatul, platforma trebuie să includă posibilitate de achiziție a biletului pe loc, iar prețul să includă și prețul testului pe care abia l-ai făcut. E valabil pentru cei care nu au test PCR în ultimel 48 de ore sau dovada de vaccinare sau imunizare că ai trecut prin boală și te-ai imunizat”, a afirmat Gheorghiu.

Ministrul Culturii a mai spus că există două scenarii: unul ce implică costuri mai mari și restricții mai puține, iar altul care implică costuri mai mici și mai multe restricții.

Sura: România TV

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Oficial! USR și PLUS au fuzionat. Decizia Curții de Apel București este definitivă

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

USR și PLUS au liber să la fuzionat. Curtea de Apel București a aprobat, astăzi, fuziunea dintre cele două formațiuni. Dan Barna susține că fuziunea este încă un pas important înainte pentru USR PLUS, în ceea ce privește proiectul care aduce reformă și schimbare în România.

„Decizia de astăzi (vineri – n.r.) a instanței ne așază în logica unui partid puternic, care a adunat împreună cele mai importante energii de schimbare și reformă din societatea românească. Le mulțumesc colegilor mei din USR și PLUS care au avut tăria și înțelepciunea de a trece peste toate dificultățile inerente pentru a construi o alternativă cu adevărat credibilă pentru ceea ce înseamnă acea Românie modernă și europeană pe care o așteptăm. Îi mulțumesc lui Dacian Cioloș pentru echilibrul și perseverența de a fi parteneri în acest proiect și de a construi împreună o forță politică credibilă“, spune Dan Barna, copreședinte USR PLUS.

La rândul său, Dacian Cioloș afirmă că, de doi ani, cele două partide, USR și PLUS, au fost „în logica unei singure echipe”.

„Aprobarea fuziunii de astăzi doar formalizează ceea ce noi simțeam deja natural. Suntem de azi un sigur partid, unul puternic, cu cea mai mare dorință de reformare a țării, un partid cu aleși locali, naționali, europeni și cu membri în Guvern. Fuziunea este, de astăzi, definitivă, în ciuda multora care au încercat să împiedice acest moment. Îi mulțumesc lui Dan Barna pentru că am reușit să aducem proiectul politic în acest punct“, adaugă Dacian Cioloș, copreședinte USR PLUS.

Delegaţii USR şi ai PLUS au adoptat pe 15 august 2020, într-un Congres desfăşurat online, protocolul de fuziune a celor două partide.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: