Connect with us

Actual

Situație indescriptibilă la Spitalul Județean. Dr. Grasa are termen-limită!

Maria Ionescu

Publicat

la

Astăzi a avut loc o întâlnire între conducerea CJC Constanța, reprezentată prin președintele Horia Țuțuianu și vicepreședintele Claudiu Palaz, și liderii din cadrul Spitalului Județean de Urgență. Ulterior acestei întâlniri, reprezentanții CJC împreună cu directorul Cătălin Grasa au susținut o conferință de presă. Pentru început, președintele Țuțuianu a precizat că, în opinia sa, Spitalul este punctul cel mai fierbinte din întreg județul și este și una dintre prioritățile sale. El a declarat jurnaliștilor că i-a cerut medicului Cătălin Grasa ca, până al 1 septembrie, să-și definitiveze echipa de lucru care să dea randament. El a mai spus că anumiți medici aflați în posturi de răspundere se folosesc de mass-media pentru a rămâne pe funcții. ”Lucrurile trebuie rezolvate. Dl. Grasa are 45 de zile să facă lucrurile să meargă. Trebuie să-și aleagă o echipă de lucru competritivă. Dacă nu, va pleca. Este adevărat că va fi un concurs pentru obținerea postului de manager al spitalului, dar dl. Grasa are susținerea mea.” A venit rândul lui Cătălin Grasa să își expună ideile. El a început prin a spune că activitatea din spital este foarte importantă și că agolomerația este greu de descris: ”Este cel mai utilizat spital. Avem chiar și 600 de prezentări pe zi, mai ales în week-end. În fiecară vară trecem prin aceste perioade de foc.”. El s-a referit și la lipsa de comunicare și a precizat că 95% dintre probleme care apar cu pacienții și cu aparținătorii se datorează lipsei de comunicare. El s-a referit și la secțiile unde personalul estre în vârstă. ”Sunt secții, cum este Neurochirurgia, unde personalul mai are puțin până să iasă la pensie”. Medicul Grasa s-a referit și la Directorul Medical al Spitalului, (dr. Mihnea Avram) și a declarat că ia în calcul posibilitatea schimbării acestuia. El a spus chiar că își dorește să fie numit în această poziție dr. Câmpineanu. ”Sper să reușim acest lucru. Avem ședința Consiliului de Administrație sptămâna viitoare și, chiar dacă participanții vor fi membrii supleanți, sperăm să reușim.”

Criză de miorelaxante

O altă problemă ridicată de dr. Cătălin Grasa se referă la criza de miorelaxante care durează de ceva vreme și este valabilă în toată țara. ”Trebuia să mi se aducă la cunoștință stocurile, relativ limitate. Intervențiile fără miorelaxante nu se pot desfășura. Săptămâna trecută, ne-am trezit că stocurile nu erau cele care le cunoștea directorul medical, atunci am făcut o ședință prin care, de joi, au fost anunțate secțiile și am trecut pe un regim de urgență. Între timp, în weekend, am primit o parte din miorelaxantele de care aveam nevoie, această săptămână o vom ține pentru urgențe, iar de luni vom trece pe un program normal, iar pacienții cronici să fie operați. Între timp, pacienții cronici internați nu au fost externați și au fost operați. Este o criză, dar e în toată țară. Cantitățile care vin nu sunt onorabile, vin parțial“, a explicat dr. Cătălin Grasa.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Document OFICIAL! Se prelungește CARANTINA în municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Este oficial, municipiul Constanța rămâne în carantină pentru încă 14 zile. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis pentru municipiul Constanța prelungirea carantinei începând cu data de 04.12.2020, ora 20:00. Măsura va fi valabilă pentru următoarele 14 zile.

Iată restricțiile:

Download (DOC, 104KB)

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Anunț. În jurul orei 1.00 revine căldura în zonele Soveja, Tomis Nord și Faleză Nord

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, RADET Constanța a anunțat că au fost finalizate lucrările de reparație a avariei care a afectat zeci de puncte termice din zonele Soveja, Tomis Nord și Faleză Nord ale municipiului Constanța.

Dispecerul de serviciu a precizat că în jurul orei 1.00 va fi reluată furnizarea energiei termice.

Iată anunțul RADET:

”Revenim cu informații noi referitoare la anunțul dat anterior cu privire la avaria care a afectat punctele termice PT 30, 31, 33, 35, 37, 38, 44, 45, 46, 48, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 101, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 138, 139, 140, 142, 145, 146, 147, 176, 177, 178, 214, 215 din zonele Soveja, Tomis Nord, Faleza Nord.

Au fost finalizate lucrările de reparare a avariei și estimăm începerea furnizării energiei termice in jurul orelor 01:00.

Pentru orice disfuncționalitate constatată la furnizarea acestui serviciu public, vă rugăm să ne solicitați intervenția la Dispeceratul R.A.D.E.T., la numărul de telefon 0241 616 792, in program NON-STOP.”, precizează dispecerul de serviciu.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu puternic în Agigea. Două case ard cu flacără deschisă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, a izbucnit un puternic incendiu la o casă din Agigea, situată pe strada Ion Bitzan. În scurt timp, acesta s-a extins la încă o locuință.

La ora actuală, intervin 12 pompieri cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

”În momentul de față ard cu flacără deschisă două case. Din primele informații, nu sunt victime. Se lucrează pentru localizare.”, a precizat Anca Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urma acestui incendiu au ars în totalitate 2 case cu suprafețe de 50, respectiv 80 mp. De asemenea, a fost afectat acoperișul unei a treia case, pe o suprafață de aproximativ 10 mp. Pentru lichidare au acționat mai bine de 2 ore, cauza probabilă fiind scurt circuit la instalația electrică.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: