Connect with us

Actual

Situație indescriptibilă la Spitalul Județean. Dr. Grasa are termen-limită!

Maria Ionescu

Publicat

la

Astăzi a avut loc o întâlnire între conducerea CJC Constanța, reprezentată prin președintele Horia Țuțuianu și vicepreședintele Claudiu Palaz, și liderii din cadrul Spitalului Județean de Urgență. Ulterior acestei întâlniri, reprezentanții CJC împreună cu directorul Cătălin Grasa au susținut o conferință de presă. Pentru început, președintele Țuțuianu a precizat că, în opinia sa, Spitalul este punctul cel mai fierbinte din întreg județul și este și una dintre prioritățile sale. El a declarat jurnaliștilor că i-a cerut medicului Cătălin Grasa ca, până al 1 septembrie, să-și definitiveze echipa de lucru care să dea randament. El a mai spus că anumiți medici aflați în posturi de răspundere se folosesc de mass-media pentru a rămâne pe funcții. ”Lucrurile trebuie rezolvate. Dl. Grasa are 45 de zile să facă lucrurile să meargă. Trebuie să-și aleagă o echipă de lucru competritivă. Dacă nu, va pleca. Este adevărat că va fi un concurs pentru obținerea postului de manager al spitalului, dar dl. Grasa are susținerea mea.” A venit rândul lui Cătălin Grasa să își expună ideile. El a început prin a spune că activitatea din spital este foarte importantă și că agolomerația este greu de descris: ”Este cel mai utilizat spital. Avem chiar și 600 de prezentări pe zi, mai ales în week-end. În fiecară vară trecem prin aceste perioade de foc.”. El s-a referit și la lipsa de comunicare și a precizat că 95% dintre probleme care apar cu pacienții și cu aparținătorii se datorează lipsei de comunicare. El s-a referit și la secțiile unde personalul estre în vârstă. ”Sunt secții, cum este Neurochirurgia, unde personalul mai are puțin până să iasă la pensie”. Medicul Grasa s-a referit și la Directorul Medical al Spitalului, (dr. Mihnea Avram) și a declarat că ia în calcul posibilitatea schimbării acestuia. El a spus chiar că își dorește să fie numit în această poziție dr. Câmpineanu. ”Sper să reușim acest lucru. Avem ședința Consiliului de Administrație sptămâna viitoare și, chiar dacă participanții vor fi membrii supleanți, sperăm să reușim.”

Criză de miorelaxante

O altă problemă ridicată de dr. Cătălin Grasa se referă la criza de miorelaxante care durează de ceva vreme și este valabilă în toată țara. ”Trebuia să mi se aducă la cunoștință stocurile, relativ limitate. Intervențiile fără miorelaxante nu se pot desfășura. Săptămâna trecută, ne-am trezit că stocurile nu erau cele care le cunoștea directorul medical, atunci am făcut o ședință prin care, de joi, au fost anunțate secțiile și am trecut pe un regim de urgență. Între timp, în weekend, am primit o parte din miorelaxantele de care aveam nevoie, această săptămână o vom ține pentru urgențe, iar de luni vom trece pe un program normal, iar pacienții cronici să fie operați. Între timp, pacienții cronici internați nu au fost externați și au fost operați. Este o criză, dar e în toată țară. Cantitățile care vin nu sunt onorabile, vin parțial“, a explicat dr. Cătălin Grasa.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Trei persoane au ajuns ieri în spatele gratiilor de la Poarta Albă. Vezi ce infracțiuni au comis

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri,  2 martie, polițiștii constănțeni au pus în executare trei mandate. Trei persoane au fost escortate și încarcerate în penitenciarul Poarta Albă. Este vorba despre doi bărbați și o femeie. Unul dintre bărbați a fost arestat și condamnat la închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, altul pentru infracțiuni la regimul circulației. În ceea ce o privește pe femeie, aceasta a ajuns în spatele gratiilor pentru mărturie mincinoasă.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 2 martie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 47 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 424 de zile de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

În aceeași zi, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 38 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 5 luni de închisoare, sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Tot ieri, polițiști din cadrul Poliției orașului Ovidiu au identificat o femeie, de 65 de ani, pe numele căreia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 6 luni de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de mărturie mincinoasă.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mărfuri contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră de la Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În ultimele 24 de ore  poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit bunuri susceptibile a fi contrafăcute,  în valoare totală de peste 81.900 lei, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute.

În cursul zilei de ieri, 2 februarie a.c., la ora  19.40, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism înmatriculat în România, un cetățean român, în vârstă de 38 de ani.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în bagajele bărbatului, 264 articole vestimentare. Toate bunurile purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Persoana în cauză a declarat că a achiziționat bunurile din Turcia în scopul comercializării acestora.

De asemenea, în aceiaşi dată, poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit în cala destinată bagajelelor dintr-un autocar ce efectua transport regulat de persoane pe ruta Turcia – România, patru saci de culoare gri ce conţineau 441 articole vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute.

Acestea aparțineau unui cetăţean turc, în vârstă de 22 de ani, care a declarat că a achiziţionat articolele din Turcia, însă nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru bunurile transportate.

În data de 03.03.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific pasagerilor dintr-un autocar ce efectua transport regulat pe ruta Turcia – România.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în cala destinată bagajelelor 65 articole de îmbrăcăminte, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.  Acestea  aparțineau unui cetăţean turc, în vârstă de 21 de ani care a declarat că a achiziţionat articolele din Turcia, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate.

”Toate produsele, în valoare de peste 81.900 lei , au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.”, au precizat reprezentații Compartimentului Purtător de cuvânt din cadrul Gărzii de Coastă.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Au apărut dovezi că există vestigii arheologice și în zona submersă de la Cazino

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Mult așteptata lucrare de restaurare și reabilitare a clădirii Cazinoului din municipiul Constanța aduce în prim plan niste situații extrem de importante pentru istoria vechii cetăți Tomis. Spre exemplu, după informațiile apărute și cercetate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în cadrul proiectului privind lucrările de înnisipare a plajelor din Constanța și stațiunea Mamaia, un alt subiect trezește interesul opiniei publice. Este vorba despre vestigiile arheologice din mare. Au apărut dovezi că există vestigii arheologice și în zona submersa de la Cazino, există voci care spun că există și alte vestigii pe fundul mării, care nu ar fi fost cercetat în mod corect, după cum reiese într-un articol scris în exclusivitate de jurnalistul Alexandru Căutiș.

Cum s-a ajuns în situația asta, ce spune Ministerul Culturii, cum s-a organizat, dar și care sunt concluziile jurnalistului le găsiți AICI .

De asemenea, vă punem la dispoziție și punctul de vedere al procurorilor DNA în ceea ce privește proiectul de înnisipare de pe litoralul românesc.

Ce spun procurorii DNA despre proiectul privind lărgirea plajelor din Mamaia

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: