Connect with us

Politica

Scandalul din UDTTMR continuă. Se cere implicarea președintelui Iohannis!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

La data de 22 aprilie a avut loc o noua întâlnire a Grupului de initiativă pentru Dialog și Reorganizare a UDTTMR – Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România. După cum se cunoaște, grupul reprezintă o inițiativă cetățenească ad-hoc cu scopul de a lansa un dialog amplu în cadrul comunității tătarilor din țara noastră pentru a se identifica, a evalua și eventual a conveni asupra unor soluții la actuala situație de blocaj la care a ajuns UDTTMR. Și de data aceasta, ședința s-a desfășurat la poarta sediului UDTTMR deoarece nici de data aceasta nu s-a permis accesul în sediul uniunii. Partipanții la întâlnire și-au exprimat indignarea față de modul în care un grup de indivizi au acaparat bunurile Uniunii prin uzurpare de calități oficiale și dispun de acestea după bunul lor plac. La întâlnire, s-a efectuat o informare din partea reprezentanților desemnați ai grupului cu privire la acțiunile care au fost întreprinse, respectiv asupra sesizărilor care au fost transmise către Președintele României, Președintele Camerei Deputaților, Prim-Ministrul și către Procurorul General. Motivația pe baza căreia au fost formulate sesizările constă în faptul că în prezent, comunitatea tătară, contrar drepturilor sale garantate prin Constituția României, nu are reprezentant în Parlamentul României iar în conformitate cu regulamentul Consiliului minorităților naționale, pentru anul bugetar 2017 nu s-a alocat nici un leu pentru comunitatea tătară din bugetul Secretariatului Guvernului pentru sprijinirea activităților minorităților naționale. Subliniind gravitatea acestei situații, semnatarii petițiilor solicită implicarea instituțiilor statului pentru a ancheta cauzele care au dus la această situație, stabilirea responsabilităților, tragerea la răspundere a celor care se vor dovedi vinovați și identificarea soluțiilor pentru a remedia situația de fapt. Membrii Grupului au constatat că acțiunile care se derulează în prezent de către conducerea interimară a uniunii agravează și mai mult situația deosebit de dificilă la care a ajuns UDTTMR și pot conduce la formarea unei opinii generale de revoltă și indignare în rândul comunității. Prin urmare, membrii Grupului de initiativă pentru Dialog și Reorganizare a UDTTMR lansează un apel către toate fracțiunile, grupurile și persoanele din cadrul etniei să se alăture procesului de consultare și dialog pentru adoptarea unui plan de măsuri de reorganizare a UDTTMR și a unui calendar care să fie asumat de către o largă majoritate a membrilor comunității. Pentru perioada următoare au fost convenite mai multe acțiuni de informare a membrilor comunității utilizând mijloacele media și rețelele sociale. Astfel, se va realiza pagina de internet a Grupului la adresa fb.me/DialogUDTTMR prin intermediul căreia vor fi moderate dezbateri și schimburi de opinii.

Documentul de presă este semnat de către reprezentanții Grupului de initiativă pentru Dialog și Reorganizare a UDTTMR, respectiv de: Ozghiun Menabit, Negiat Sali, Gevat Cherim, Șefcati Abduraim, Ș.L.Dr. Sezghin Osman și Prof. univ. dr. ing. Eden Mamut.

sursa foto: Cuget Liber

Comments

comments

Politica

Mai mulți membri ai Biroului Politic al ALDE Constanța, maziliți!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urma analize efectuate de către Biroul Politic Central al ALDE în baza rezultatelor obţinute la alegerile europarlamentare din luna mai 2019 de către unele filiale ALDE din România, s-a luat decizia conform statutului ALDE de desfiinţare sau reorganizare a unor structuri teritoriale de conducere – Birouri Politice Teritoriale ALDE din anumite filiale, printre care şi Filiala ALDE Constanţa. Preşedintele filialei ALDE Constanţa, senatorul Ion Popa, în urma analizei efectuate asupra Organizaţiilor Locale ALDE din judeţul Constanţa, analiză care a avut la bază principii fundamentale pentru consolidarea filialei ALDE, acestea fiind: rezultatul obţinut, performanţa, profesionalismul, meritocraţia şi implicarea, a luat decizia reorganizării filialei prin remanierea din birou a unor membri, care au obţinut rezultate modeste sau nu s-au implicat corespunzător în toată această perioadă în activitatea politică la nivel judeţean şi cooptarea membrilor care au obţinut rezultate şi doresc să-şi asume mai departe candidatura la nivel local ori teritorial sub egida ALDE.

Senatorul Ion Popa a propus către Biroului Politic Central – BPC validarea noii structuri teritoriale de conducere, dar şi o nouă organigramă pentru pregătirea şi desfăşurarea campaniei electorale la nivelul judeţului Constanţa pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie a candidatului ALDE, Călin Popescu-Tariceanu, preşedintele ALDE România.

Contactat telefonic de Ordinea, președintele Organizației Municipale Constanța a ALDE, Gabriel Daraban, a declarat că printre cei remaniați nu se numără niciun ales local al partidului, ci doar simpli membri.

Amintim că, la nivelul județului Constanța, ALDE a obținut 11.596 voturi, adică 3,70%. În urma acestor rezultate, în prima ședință de analiză a alegerilor, Călin Popescu Tăriceanu a tăiat în carne vie. Nu mai puțin de 37 de filiale județene și birourile de conducere au fost desființate. Deși Constanța a obținut doar 3,70% din voturi, adică mult sub pragul electoral de 5%, se vede că la nivelul filialei din Constanța nu s-a operat prea mari schimbări.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Barna, candidatul Alianței 2020 USR PLUS la prezidențiale. Cioloș – prim-ministru

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Negocierile dintre USR și PLUS pentru desemnarea candidatului comun la alegerile prezidențiale s-au încheiat. Potrivit unor surse din USR citate de g4media.ro, președintele USR, Dan Barna, a fost desemnat astăzi candidatul comun al Alianței 2020 la alegerile prezidențiale din această toamnă. Pe de altă parte, liderul PLUS, Dacian Cioloș, a fost desemnat candidatul Alianței la funcția de prim-ministru. Informațiile au fost confirmate de reprezentanți ai USR pentru Ordinea.ro.

Recent, Congresul USR a decis ca Dan Barna să fie candidatul la prezidențiale. Liderul formațiunii a primit 324 de voturi din totalul de 492 de voturi exprimate, Mihai Goțiu a primit 134 de voturi, Dumitru Stanca – 5 voturi, iar Dragoș Dinulescu 3 voturi, potrivit anunțului făcut de Cătălin Drulă. Din totalul de 492 de voturi exprimate, 26 au fost nule.

“Este funcție în statul român care este mai importantă decât toate celelalte. Președinția României. Și dacă este o funcție care are mai mare nevoie de o parte din ADN-ul USR, de curajul, puterea de acțiune și elanul USR, aceasta este funcția de Președinte al României. Suntem singura forța politică din România care are o viziune și care a arătat că este dispusă să meargă mai departe. Vă cer doar să aveți încredere în mine că vă pot reprezenta cu succes și în calitate de candidat la Președinția României. Mulțumesc USR!”, a declarat Barna.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PSD, proiect BOMBĂ: Pensiile de peste 10.000 de lei, IMPOZITATE CU 90%

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul PSD Liviu Marian Pop, fost ministru al Educaţiei, a depus un proiect de lege prin care propune impozitarea cu 90% a pensiilor de peste 10.000 de lei

„Având în vedere faptul că în România există o discrepanţă foarte mare între pensiile din sistemul public de pensii, care sunt în medie la un nivel de 1.150 de lei, comunicat pentru luna martie 2019 şi alte categorii de pensii, în special pensiile de serviciu, care depăşesc praguri de bun simţ ale veniturilor, ajungând la cuantumuri astronomice de câteva zeci de mii de lei sau chiar mai mult, până la suma de 73.890 de lei, bani pe care îi primeşte, conform informaţiilor publice, un fost magistrat, suma din care impozitul reţinut este de doar 7.189 lei, considerăm necesar să aplicăm o supraimpozitare a pensiilor mari”, arată Liviu Marian Pop, în expunerea de motive a proiectului.

Invitat într-o emisiune la România TV, senatorul Pop a explicat că deciziile CCR au creat haos în zona pensiilor… nesimțite, după cum numește fostul ministru al Educației pensiile de peste 10.000 de lei. Din calculele sale, impozitând aceste pensii cu 90% se va face o economie la bugetul de stat de două miliarde de lei anual.

“Vedeți ceea ce s-a întâmpla în ultimii ani cu deciziile CCR care au creat haos pe zona pensiilor nesimțite. Pentru acel prag de 10.000 de lei, se păstrează impozitul de 10%. Pentru pensiile de serviciu sunt vreo 9.000 din care vreo 3.000 depășesc suma de 10.000 de lei. Am luat practica europeană. Pe pensiile speciale se va face o economie de două miliarde anual”, a declarat Liviu Pop la România TV.

El mai vine cu încă o propunere în acest sens. Astfel, Liviu Pop vrea introducerea unui al doilea prag de impozitare, anume cel de 10.000 de lei. Cuantumul din pensie care trece de acest prag va fi impozitat cu nu mai puțin de 90%. El a susținut că banii obținuți ar putea fi folosiți pentru măsuri de protecție socială care să se adreseze comunităților vulnerabile. Practic, pensiile speciale nu vor putea depăși decât cu puțin pragul de 10.000 de lei.

Proiectul de lege a fost depus la Senat și este în perioada de dezbatere publică, înainte de a parcurge procedurile legislative.

Potrivit Codului Fiscal, pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate. În cazul celor care depășesc acest prag, se aplică un impozit de 10% însă numai pentru suma care trece de 2.000 de lei.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: