Connect with us

Politica

Scandalul microbuzelor. Dumitrașcu de la Năvodari cere audiență publică la Learciu!

Published

on

Consilierul local din cadrul Consiliului Local al orașului Năvodari, Costel Aurelian Dumitrașcu, solicită vicepreședintelui Consiliului Județean Constanța, Daniel Learciu, audiență publică în momentul mitingului pe care îl organizează în data de 30 iulie a.c.

“Cer public, domnului vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, Daniel Learciu, audiență publică la momentul mitingului de protest din data de 30 iulie 2017. Domnia sa a dat tonul voturilor împotriva proiectului de înființare a traseului Constanța-Mamaia-Năvodari-Lumina. A afirmat în cadrul ședinței că nu poate Consiliul Județean Constanța să înființeze acest traseu, doar așa pentru că traficul este aglomerat pe ruta Năvodari-Constanța la orele de vărf. Poate, după ce aude nemulțumirile oamenilor din Lumina și Năvodari prezenți la miting, se va convinge de necesitatea acestui nou traseu și va da tonul voturilor în favoarea înfiintării traseului! Doamne ajută!”, transmite consilierul local Costel Dumitrașcu.

Amintim faptul că alesul local din Năvodari a lansat, pe Facebook, evenimentul Merităm un transport în comun decent!, mobilizare pe care Dumitrașcu o propune pentru data de 30 iulie, în fața Consiliului Județean Constanța.

Acțiunea consilierului Dumitrașcu vine ca un răspuns al refuzului consilierilor județeni de a vota proiectul de hotărâre propus de un coleg de-al său și care presupunea actualizarea Programului de transport public de persoane rin curse regulate în trafic județean, valabil în perioada 2014 – 2019, aprobat prin HCL nr. 400/2013.

Proiect pentru suplimentarea cu un număr de 20 de mașini pentru transportul în comun pe ruta Constanța – Năvodari

Totodată, astăzi,  Partidul Mișcarea Populară, prin președintele, Claudiu-Iorga Palaz, a depus la Consiliul Județean Constanța, două proiecte de hotărâre, care privesc suplimentarea cu un numar de 20 de masini pentru transportul în comun pentru cele două firme care efectuează transportul Constanța-Năvodari.

“Am inițiat cele două proiecte de hotărâre, că urmare a solicitărilor venite din partea cetățenilor Constanței, dând curs totodată și doleanțelor celor doi primari, din orașul Năvodari(PSD) și din comuna Lumina(PNL) care doresc de asemenea să rezolve problema transportului de persoane care fac naveta din cele două localități. Mentionez că cele două proiecte de hotărâre, inițiate de subsemnatul nu exclud propunerea d-lui consilier județean, Daniel Turcu, de a înființa o nouă linie de transport pe ruta Lumina-Năvodari-Constanța și retur, acesta urmând să-l depună cu anumite completări într-un termen cât mai scurt. Fac precizarea că voi face demersuri pentru convocarea de urgență a unei ședințe de Consiliu Judeten, în vederea aprobarii proiectelor de hotărâre amintite, și pentru detensionarea situației create ca urmare a unui transport de călători necivilizat. Sunt convins că de această data consilieri județeni indiferent de culoarea politică vor înțelege necesitatea rezolvării acestei probleme privind transportul de călători, și vor vota pentru constănțeni. Asigur cetățenii Constanței că voturile consilierilor PMP, vor fi ca întotdeauna doar pentru ei și nici decum pentru interesele economice ale diverselor firme.” a declarat Claudiu-Iorga Palaz.

 

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!