Connect with us

Actual

Scandalul microbuzelor, un nou episod: “Interesul nostru nu este să scoatem firmele GMS și JTA de pe Năvodari”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Acuzat că intenționează să elimine de pe piața transportului de călători firmele GMS și JTA, consilierul local din cadrul Consiliului Local al orașului Năvodari, Costel Aurelian Dumitrașcu, a postat pe pagina sa de Facebook un anunț important pentru toți cei care nu au înțeles care este motivul demersului consilierilor Partidului Mișcarea Populară, respectiv a sa și a consilierului județean Daniel Turcu.

Iată mesajul:

“Interesul nostru nu este sa scoatem firmele GMS si JTA de pe Navodari. Nu vrem sa le facem rau firmelor si nici angajatilor acestora. Este vorba despre niste locuri de munca si familii care se intretin cu aceste salarii. Din partea noastra, aceste firme pot ramane pe traseu inca 100 de ani, nu ne deranjeaza cu nimic asta!

Pe noi ne deranjeaza conditiile de transport ale acestor firme. Ne deranejaza faptul ca la orele de varf ambele firme baga calatori pana la refuz iar astfel le este pusa viata in pericol, Doamne fereste de vreun accident! Ne deranjeaza faptul ca soferii nu au respect pentru calatori, mai ales pentru cei care au abonamente. Iar lucrurile astea nu sunt de azi-ieri, sunt de ani de zile. Ani de zile in care firmele puteau sa ia masuri, dar n-au facut-o! S-au bazat pe faptul ca au “spatele acoperit” si au mers mai departe. De ce in alte orase din tara exista firme care isi respecta clientii iar la noi nu? Cu ce suntem noi mai prejos? Va spun eu, pentru ca am rabdat si am permis prea multe!

Un nou traseu pe ruta Lumina-Navodari-Mamaia-Constanta are mai multe avantaje. In primul rand, locuitorii din Lumina care lucreaza in statiunea Mamaia n-ar mai fi nevoiti sa schimbe doua mijloace de transport in comun. In al doilea rand, avand inca o firma de transport pe traseu, s-ar mai decongestiona traficul de calatori din ambele localitati, atat din Navodari cat si din Lumina. In ultimul rand, avand inca o firma de transport in comun pe traseu, concurenta ar fi mai acerba. Toate celelalte firme de transport in comun vor fi obligate sa ofere si ele conditii mai bune de transport pentru a nu-si pierde calatorii.

Nu se stie care va fi operatorul care ar fi urmat sa preia noua ruta Lumina-Navodari-Mamaia-Constanta. Asta pentru ca intai trebuie sa vina CJC cu anumite cerinte (de exemplu: autovehiculele sa aiba minim 35 de locuri, o limita de vechime a acestora, etc). Iar de licitatie nu se ocupa CJC, ci ARR. Din partea mea, poate sa castige aceasta licitatie si JTA-ul daca se incadreaza in cerinte, chiar si firma GMS o poate castiga daca investeste in autocare. Putin imi pasa numele firmei care ar urma sa opereze pe traseu, atata timp cat respecta cerintele si ofera cel putin conditii decente de transport in comun!”

Citește și:

Scandalul microbuzelor. Dumitrașcu de la Năvodari cere audiență publică la Learciu!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Istria: Un bărbat și-a pierdut viața! S-a răsturnat cu tractorul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, serviciul de urgență 112 a fost sunat pentru a fi solicitate forțe de intervenție la Istria. Acolo, un bărbat în vârstă de 44 de ani, care efectua lucrări agricole cu tractorul s-a răsturnat și părea a fi în stare foarte gravă.

Omul a rămas prins sub tractor și a fost scos de fratele lui, până la sosirea echipelor de salvare.

La fața locului au fost trimise de urgență elicopterul și un echipaj Saj B2 pentru a acorda o mână de ajutor.

Echipajele de salvare au încercat să îl resusciteze pe bărbat dar, din nefericire nu a răspuns manevrelor. În aceste condiții, au fost nevoiți să declare decesul tractoristului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi constănțeni, prinși cu 100 kg de pește în zona lacului Sinoe

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au depistat în zona de competență doi cetăţeni români care transportau cu un autoturism, aproximativ 100 kilograme de pește și 11  plase monofilament, fără documente legale.

În data de 19.10.2018, poliţiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța,  în cadrul unor activităţi informativ-operative desfăşurate în zona de competenţă, au oprit în zona Lacului Sinoe, județul Constanța, un autoturism înmatriculat în România, în care se aflau doi cetățeni români, C.R. și L.B., în vârstă de 47, respectiv 31 de ani, domiciliați pe raza judeţului Constanta.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia, 11 plase de tip monofilament în care se aflau  99.80 kilograme de peşte din specia caras, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar plasele monofilament, în lungime de aproximativ 1.000 metri au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, “producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” și „pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Acțiune de control în zona aeroporturilor din țară! A fost și la Kogălniceanu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La data de 18 octombrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi și a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Suceava, Constanța, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal taximetria, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.

De asemenea, polițiștii au verificat funcționarea corectă a aparatelor de taxat, precum și starea tehnică a autovehiculelor care efectuau activități de taximetrie.

În doar două ore, în funcție de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii au verificat 273 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 30.000 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 98 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 18 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar o sancțiune a fost aplicată pentru alte abateri.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere.

În acțiune au fost angrenați și lucrători ai Registrului Auto Român și jandarmi. Astfel de controale, pentru siguranța transportului public de persoane, continuă şi în perioada următoare.

Foto: Adevărul

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: