Conecteaza-te cu noi

Administratie

Scandalul transportului în comun de la Năvodari. Faza: scumpirea biletelor!

Published

on

Scandalul condițiilor de transport în comun pentru cei care fac naveta între Năvodari și Constanța, fie pe ruta care cuprinde Mamaia, fie pe Lumina-Ovidiu, pare să nu se mai sfârșească. Deși sunt patru operatori, doi pe ruta care cuprinde Mamaia, doi pe Lumina-Ovidiu, care deservesc transportul de persoane între Constanța și Năvodari, condițiile sunt departe de a fi considerare civilizate. Mulți cetățeni, în special locuitori ai orașului Năvodari, s-au plâns de faptul că s-au săturat să circule precum sardelele. Oamenii au solicitat în repetate rânduri autorităților județene găsirea unor soluții pentru a face față numărului mare de călători. Din păcate, până în prezent s-a făcut mult prea puțin în acest sens.

O întâlnire pentru…Facebook?

La presiunile multora dintre cetățeni primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a organizat un soi de întâlnire cu reprezentați ai instituțiilor statului responsabile în domeniul transportului public (ISCTR, CJC), dar și firmele transportatoare care operează pe raza orașului Năvodari, GMS, JTA, Metropolitan și Transevren.

„Am susținut în fața transportatorilor și autorităților județene necesitatea ca năvodărenii să beneficieze de condiții bune de transport și în maximă siguranță. Le-am adus la cunoștință, nu știu a câta oară, toate nemulțumirile noastre, ale cetățenilor orașului și le-am cerut public să remedieze aceste probleme. Practic, le-am solicitat să-și respecte angajamentele din contractele de licență pe care ei, cu mâna lor, le-au semnat cu Consiliul Județean”, a declarat primarul Florin Chelaru.

În urma discuțiilor, reprezentații JTA au anunțat că în luna septembrie vor achiziționa 3 noi autobuze, iar cei de la GMS au promis că vor suplimenta parcul auto cu microbuze noi cu o capacitate mai mare. Promisiunile au venit după, potrivit unor surse, primarul Florin Chelaru le-a cerut operatorilor să mărească parcul auto prin achiziționarea de mașini noi. De asemenea, Primăria Năvodari a anunțat GMS va instala camere video pe toate microbuzele pentru a monitoriza atât fluxul de călători, cât și problemele survenite pe timpul călătoriilor.

Advertisement

„Întâlnirea a survenit după o perioadă de câteva săptămâni de controale zilnice în trafic. Operatorii trebuie să înțeleagă că au obligația să asigure un transport public în condiții de siguranță și confort pentru pasageri“, spun cei de la Primărie.

Primăria Năvodari, mirată de majorarea prețului la călătorie

 

După întâlnirea de la Năvodari, în care primarul Chelaru le-a cerut operatarilor de transportă să mărească numărul de mașuni noi, unul din operatorii economici a luat decizia de amajora prețul biletelor. Este vorba de JTA, care a crescut prețul unei călătorii de la 6 lei la 8 lei. Decizia de majorare a prețului biletelor a fost criticată de conducerea Primăriei Năvodari.

„Primăria Năvodari a constat cu surprindere faptul că operatorul de transport JTA a decis ieri să majoreze prețul biletelor de călătorie, fără a comunica în prealabil acest lucru, dar mai ales fără a-și justifica această decizie în creșterea calității serviciilor și frecvenței. Deși ieri a existat o întâlnire între primarul Florin Chelaru și toți operatorii de transport unde s-au purtat discuții despre calitatea serviciilor, compania JTA nu a anunțat și nici nu a dat vreun moment de înțeles că intenționează, în viitorul apropiat, să majoreze tarifele, aceasta fiind o decizie unilaterală strict a operatorului de transport. Primăria Năvodari se dezice astfel de decizia JTA și critică scumpirea biletelor, atâta timp cât compania nu a adus nicio îmbunătățire a transportului pe ruta Năvodari – Constanța și retur“, a punctat Primăria.

Majorarea prețului biletelor, făcută cu girul autorităților?

Consilierul local din partea Partidului Mișcarea Populară Năvodari, Costel Aurelian Dumitrașcu, a comentat pe Facebook, întâlnirea dintre operatorii de transport și autorități.

Advertisement

„Suntem anunțați pe pagina Primăriei că operatorii de transport în comun au avut discuții cu autoritățile locale și județene, iar că din toamnă își vor achiziționa autobuze și microbuze noi. Tot în aceeași zi, unul dintre operatori ne anunță că își majorează prețul de la 6 la 8 lei, fără nicio explicație sau un comunicat de presă prin care să explice măsura luată. Acum stau și mă întreb, aceste majorări de prețuri au fost făcute cu girul autorităților? Dacă da, de ce nu au anunțat și acest lucru pe facebook?“, a scris Dumitrașcu.

Acuzat ulterior de Primărie că vrea să își facă imagine prin aceste comentarii, Costel Dumitrașcu spune că aici nu este vorba despre capital politic, ci despre NORMALITATE.

„Nu mi se pare normal să se majoreze biletele de la 6 la 8 lei pe motiv că se vor achiziționa autovehicule noi. Este o creștere prea bruscă și sțiu din surse sigure că ieri, la întâlnirea cu operatorii, li s-a cerut acestora să achiziționeze autovehicule noi, aceștia au argumentat că reînoirea parcului auto va veni la pachet cu majorarea prețului biletelor, iar reprezentanții Primăriei nu au avut nimic de obiectat! Hadeți să nu mai arucăm pisica de la unul la altul, ci să găsim cele mai bune soluții pentru călători!“, a scris Dumitrașcu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions