Connect with us

Administratie

”Scațiu” și ”Colibri” îl înfundă pe Vrabie în dosarul de fals intelectual

Publicat

la

Continuă procesul lui Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia, acuzat de fals intelectual.

Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Medgidia, următorul termen fiind stabilit pentru data de 15 decembrie 2021, iar martori urmează să fie audiați cu vocea şi imaginea distorsionate. 

Amintim că, la termenul trecut, instanța a admis proba cu martorii (…) (pseudominul Scaţiu) şi (…) (pseudominul Colibiri) și a constat statutul de martor ameninţat (…) şi (…) și a dispus ascultarea fără ca (…) să fie prezent în sala de judecată, prin intermediul mijloacelor audiovideo de transmitere, cu vocea şi imaginea distorsionate.

„Dispune emiterea unei adrese către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa care va lua măsuri în sensul prezentării martorilor în instanţă, la data şi ora stabilită, în condiţii de confidenţialitate şi de protecţie a identităţii şi înfăţişării acestora. Dispune emiterea unei adrese către Tribunalul Constanţa pentru ca în ziua şi la ora audierii martorilor în condiţiile art. 127 lit. (d) CPP un grefier informatician să acorde suportul necesar administrării probei“, se mai arată în decizia Judecătoriei Medgidia.

INFO! Valentin Vrabie a fost trimis în judecată, prin rechizitoriul nr 111/P/2020 din 26.06.2020 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, pentru fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal.

Acuzațiile

În data de 20.06.2019 Valentin Vrabie, în calitate de primar, a emis si a semnat documentul – certificatul fiscal nr. 8577/20.06.2019, în care se consemna faptul nereal că numitul Ilie Hondoreanu, în numele și pentru HOLDING HONDOR STIL SRL, nu are datorii la bugetul local. În realitate, așa cum rezultă din anexa acestui document semnat de asemenea de către Valentin Vrabie, se atestă că în realitate respectivul avea o datorie de 16.271 lei. Documentul semnat în fals de primar a avut consecința juridică a încheierii unor acte notariale la BNP TRAGONE GEORGE, emise sub nr. 3148 și 3149/ 19.07.2019. Nu există la acest moment niciun dubiu că inculpatul este cel care a certificat în documentele oficiale 2 chestiuni care se exclud reciproc, și anume, o data că petentul HONDOREANU ILIE nu are datorii, si a doua oara, in acelasi timp dar in act separat, (așa cum este realitatea) avea datorii la bugetul local. Din probele administrate, în mod expres din declarațiile martorului I. L. coroborate cu declarațiile martorilor cu identitate protejată S și C, rezultă că suspectul a săvârșit fapta cu intenție directă, se arată în rechizitoriu.

Prin încheiere finală în camera preliminară nr. 604/2020, din 13.11.2020, Judecătoria Medgidia a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr 111/P/2020 din 26.06.2020 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală și a dispus începerea judecăţii în cauză faţă de inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, notează Ziua de Constanța.

Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată, de Vrabie, la Tribunalul Constanța, instanță care, prin Încheierea finală în camera consiliu nr. 53/2021, din 29.01.2021, a desființat, în parte, încheierea penală contestată.

Rejudecând, Tribunalul a constatat nulitatea declarațiilor martorilor audiați cu identitatea protejată sub numele de Scatiu Tanase și Colibri Gheorghita, la data de 10 iunie 2020, „audiere ce s-a facut cu incalcarea dispozitiilor art. 129 alin.4 C.p.p.“ și a dispus înlăturarea acestora din materialul probator aflat la dosarul cauzei.

Comments

comments

Administratie

Cinci noi medici pediatri vor asigura gărzi permanente la Centrul de Sănătate din Năvodari

Publicat

la data de

Scris de

Cinci medici pediatri au început din această lună activitatea la punctul UPU-SMURD din cadrul Centrului Multifuncțional de Sănătate Năvodari, urmând să asigure permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical.

Examenul pentru posturile disponibile s-a finalizat luna trecută, fiind ocupate 5 din cele 6 posturi scoase la concurs de către conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

„Noilor medici le urăm bun venit în echipă și spor la treabă! Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari face parte din structura SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța și oferă servicii medicale gratuite în regim ambulatoriu dar și în regim de urgență, în cadrul punctului extern UPU-SMURD, doar pentru cazurile care reprezintă urgențe  minore. Cazurile grave vor fi redirecționate către Unitatea Primiri Urgențe din cadrul SCJU Constanța.“, notează conducerea Spitalului Județean.

Conducerea Primăriei Năvodari notează că le urează bun venit și mult succes celor cei 5 medici pediatri vor asigura permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical, la punctul UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional! În cadrul punctului extern de lucru UPU-SMURD Năvodari sunt tratate urgențele minore pediatrice, pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.

„Obiectiv îndeplinit: 5 noi medici pediatri la Năvodari, gărzi permanente pe Pediatrie la Centrul de Sănătate. Le urez bun venit și mult succes celor 5 noi medici pediatri care, începând de astăzi, s-au alăturat echipei UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate. Astfel, cu data de astăzi, orașul Năvodari va avea 24h/24h, 7 zile/săptămână, servicii medicale pe Urgență Pediatrie. Puteți veni cu cei mici la spitalul nostru la orice oră, vor fi gărzi permanente! Bine de știut: Pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.“, a spus primarul Florin Chelaru.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Năvodari angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul orașului Năvodari, Costel Aurelian Dumitrașcu, anunță că autoritatea publică locală angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu.

„Este nevoie să suplimentăm personalul din cadrul Direcției Asistență Socială, Compartimentul de Îngrijire Vârstnici la domiciliu. Îngrijitorii din cadrul Unității acordă beneficiarilor care și-au pierdut autonomia funcțională din cauze fizice sau psihice, sprijin pentru asigurarea igienei corporale, îmbrăcare și dezbrăcare, hrănire și hidratare, asigurarea igienei eliminărilor, transfer și mobilizare, comunicare, prepararea hranei, efectuarea de cumpărături, activități de menaj, spălătorie și altele. În această perioadă, puteți depune dosarele pentru ocuparea unor posturi vacante scoase la concurs de către Primăria Năvodari.“, spune Primăria.

Iată anunțul complet al Primăriei:

Anunt organizare concurs pentru ocupare posturi vacante contractuale, in data de 21 iulie 2022 (proba scrisă și proba practică)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Mai multe mașini abandonate pe domeniul public, ridicate de Poliția Locală

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că în perioada 27 – 29 iunie, Direcția Generală Poliția Locală a desfășurat o nouă acțiune de eliberare a domeniului public de vehiculele abandonate și fără stăpân. Astfel, din cele 26 de autovehicule pentru care primarul Vergil Chițac semnase dispoziție de ridicare de pe domeniul public, conform Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, 12 autovehicule au fost ridicate de proprietari, iar 14 au fost ridicate și depozitate într-un spațiu special amenajat de reprezentanții municipalității.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: