Connect with us

Administratie

”Scațiu” și ”Colibri” îl înfundă pe Vrabie în dosarul de fals intelectual

Published

on

Continuă procesul lui Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia, acuzat de fals intelectual.

Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Medgidia, următorul termen fiind stabilit pentru data de 15 decembrie 2021, iar martori urmează să fie audiați cu vocea şi imaginea distorsionate. 

Amintim că, la termenul trecut, instanța a admis proba cu martorii (…) (pseudominul Scaţiu) şi (…) (pseudominul Colibiri) și a constat statutul de martor ameninţat (…) şi (…) și a dispus ascultarea fără ca (…) să fie prezent în sala de judecată, prin intermediul mijloacelor audiovideo de transmitere, cu vocea şi imaginea distorsionate.

„Dispune emiterea unei adrese către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa care va lua măsuri în sensul prezentării martorilor în instanţă, la data şi ora stabilită, în condiţii de confidenţialitate şi de protecţie a identităţii şi înfăţişării acestora. Dispune emiterea unei adrese către Tribunalul Constanţa pentru ca în ziua şi la ora audierii martorilor în condiţiile art. 127 lit. (d) CPP un grefier informatician să acorde suportul necesar administrării probei“, se mai arată în decizia Judecătoriei Medgidia.

INFO! Valentin Vrabie a fost trimis în judecată, prin rechizitoriul nr 111/P/2020 din 26.06.2020 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, pentru fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal.

Acuzațiile

În data de 20.06.2019 Valentin Vrabie, în calitate de primar, a emis si a semnat documentul – certificatul fiscal nr. 8577/20.06.2019, în care se consemna faptul nereal că numitul Ilie Hondoreanu, în numele și pentru HOLDING HONDOR STIL SRL, nu are datorii la bugetul local. În realitate, așa cum rezultă din anexa acestui document semnat de asemenea de către Valentin Vrabie, se atestă că în realitate respectivul avea o datorie de 16.271 lei. Documentul semnat în fals de primar a avut consecința juridică a încheierii unor acte notariale la BNP TRAGONE GEORGE, emise sub nr. 3148 și 3149/ 19.07.2019. Nu există la acest moment niciun dubiu că inculpatul este cel care a certificat în documentele oficiale 2 chestiuni care se exclud reciproc, și anume, o data că petentul HONDOREANU ILIE nu are datorii, si a doua oara, in acelasi timp dar in act separat, (așa cum este realitatea) avea datorii la bugetul local. Din probele administrate, în mod expres din declarațiile martorului I. L. coroborate cu declarațiile martorilor cu identitate protejată S și C, rezultă că suspectul a săvârșit fapta cu intenție directă, se arată în rechizitoriu.

Prin încheiere finală în camera preliminară nr. 604/2020, din 13.11.2020, Judecătoria Medgidia a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr 111/P/2020 din 26.06.2020 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală și a dispus începerea judecăţii în cauză faţă de inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, notează Ziua de Constanța.

Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată, de Vrabie, la Tribunalul Constanța, instanță care, prin Încheierea finală în camera consiliu nr. 53/2021, din 29.01.2021, a desființat, în parte, încheierea penală contestată.

Rejudecând, Tribunalul a constatat nulitatea declarațiilor martorilor audiați cu identitatea protejată sub numele de Scatiu Tanase și Colibri Gheorghita, la data de 10 iunie 2020, „audiere ce s-a facut cu incalcarea dispozitiilor art. 129 alin.4 C.p.p.“ și a dispus înlăturarea acestora din materialul probator aflat la dosarul cauzei.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!