Connect with us

Administratie

Primăria a schimbat modalitatea de semnalizare a locurilor de parcare. Cine încalcă regulile va fi amendat drastic

Published

on

Primăria Constanța reamintește cetățenilor că în luna aprilie 2021 a fost aprobat Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța care prevede semnalizarea locului de parcare prin marcaje speciale, indicatoare și panouri informative. Modalitatea de semnalizare a locurilor de parcare s-a schimbat. Cetățenii sunt rugați să respecte prevederile din regulament, pentru a evita sancțiunile.

„Dispozitivele pentru semnalizarea locurilor de parcare trebuie să respecte caracteristicile prevăzute în Anexa 2 din HCL nr.123/2021, respectiv plăcuțele vor fi confecționate din tablă neagră de 2 mm, vopsite cu grund și vopsea galbenă. Inscripționarea se va face cu vopsea de culoare neagră cu caractere de 3 cm iar sintagma „rezervat” va fi boldată. Sub numărul de autorizație se va lipi o bandă reflectorizantă de 5/33 cm. Plăcuțele vor fi realizate și montate de către orice entitate autorizată în acest sens și vor fi montate la intrarea pe locul de parcare, conform schiței eliberate de către administratorul parcării.

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală, împreună cu reprezentanții Confort Urban desfășoară în această perioadă o campanie de dezafectare a dispozitivelor neconforme ce pun in pericol circulația rutieră și pietonală și de informare a proprietarilor asupra riscurilor la care se expun dacă utilizează aceste mijloace de semnalizare.

Ocuparea domeniului public cu diverse obiecte pentru semnalizarea locului de parcare constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 – 1.000 lei pentru persoane fizice și între 1.000 și 2.500 lei pentru persoanele juridice.“, spune Primăria.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta