Connect with us

Stiri

Școală de vară la Observatorul Astornomic

admin

Publicat

la data de

Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (Delfinariu) redeschide porțile școlii de vară „Privește Cerul” pentru cei mici pasionați de astronomie. Vă invităm să învățăm cerul instelat de vară și alte taine ale Universului.

Vom învăta ce înseamnă o constelație, planetă sau galaxie, cum să urmărim mișcarea corpurilor cerești și să ne orientăm pe cer. Pe data de 7 iulie la Observatorul Astronomic din Constanța începem înscrierile.

Elevii au la dispoziție 4 ședințe pentru a învăța ce sunt planetele, stelele, cometele dar și multe alte informații despre univers. Întâlnirile au loc o dată pe săptămână, vinerea și sunt adresate elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani.

Cei care nu reușesc să se înscrie în prima serie, de la 4 august, va exista și o a doua serie. Costul cursurilor este de 50 ron, dar oferă celor mici acces gratuit la Observatorul Astronomic din Constanța și la Planetariu. Pe timpul cursurilor, cei mici vor avea parte de proiecții 3D, activități distractive și concursuri. Ședințele au loc în fiecare vineri, între orele 10 și 11.00.

Relații la telefon 0766 436 310 sau la sediul Observatorului Astronomic din cadrul Delfinariului Constanța.

Comments

comments

Stiri

Avarie RAJA la Cernavodă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unei avarii survenită la conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 100 mm, de pe strada Fundătura Biruinței, din orașul Cernavodă, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile astăzi, 22 octombrie 2018, în intervalul orar 17.30 – 21.00.

Sunt afectați de lipsa apei  consumatorii de pe străzile Fundătura Biruinței, Biruinței, Gh. Doja, Păcii, I.D. Chirescu, Independenței, cei din cartierul Tudor Vladimirescu și cei arondați Punctului Termic nr. 1.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Avarie la intersecția str. Taberei cu Șos. Constanței din Cumpăna

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unei avarii survenită astăzi, 22 octombrie 2018, la conducta principală de alimentare cu apă, cu diametrul de 250 mm, de la intersecția str. Taberei cu Șos. Constanței din localitatea Cumpăna, RAJA Constanța a fost nevoită să întrerupă furnizarea de apă potabilă, în intervalul orar 09,30 – 15,00.

Sunt afectati de lipsa apei consumatorii blocurilor de pe Șos. Constanței.

”Ne cerem scuze tuturor abonaților, cărora le dăm asigurări că echipele RAJA fac tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Avarie RAJA în km5! Traficul auto e restricționat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unei avarii survenită pe conducta de alimentare cu apă de pe strada Mugurului, din municipiul Constanța, RAJA S.A a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, astăzi – 21 octombrie 2018, în intervalul orar 09,40 – 13,00.

În acest timp nu vor avea apă la robinete consumatorii de pe străzile Micșunelelor, Mugurului, Pandurului, Th. Speranția, parțial Șos. Mangaliei, precum și cei arondați Punctului Termic 96.

Totodată, pentru efectuarea lucrărilor, s-a impus restricționarea traficului auto, pe strada Mugurului, pe tronsonul cuprins de străzile Micșunelelor și Șos. Mangaliei.

Zona menționată a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților afectați, dar și participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt  și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează   Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: