Connect with us

Societate

Școala ”Gheorghe Țițeica” din Constanța, premiată din nou de Consiliul Britanic

Published

on

Parteneră a Consiliului Britanic încă din anul 2015, Școala Gimnazială Nr.30 ”Gheorghe Țițeica” din Constanța a fost recompensată și anul acesta cu placheta Advantage Premium Member pentru activitatea plină de implicare, derulată cu rezultate excepționale din cadrul proiectului „Advantage”. Concret, Școala „Gheorghe Țițeica este una dintre instituțiile școlare constănțene care au fost premiate pentru organizarea examenelor de certificare Cambridge. Acestea sunt o oportunitate imensă pentru elevii care pot susține examenul pe plan local, evaluatorii fiind aceia care se deplasează pentru a-i testa. Ei își pot obține astfel certificări internaționale, de tipul KET sau PET, utile pentru continuarea studiilor ori pentru viitoarea integrare pe piața muncii.

Apariția Școlii Gimnaziale Nr.30 ”Gheorghe Țițeica” din Constanța în peisajul instituțiilor școlare organizatoare ale acestor testări a fost mulți ani una inedită. Rezervate cumva de facto colegiilor naționale sau școlilor private, aceste examene nu păreau să atragă suficient public pentru o școală gimnazială.

”Dar echipa de profesori constănțeni, coordonată de prof. Cristina-Tita Lomnoșanu, a dovedit nu numai că interesul este enorm pentru astfel de examene, ci și faptul că excelența apare peste tot unde oamenii sunt implicați și își fac datoria cu convingere, pasiune, inspirație.”, a precizat Veronica-Diana Hagi, consilier de imagine.

În cadrul recepției din data de 25 octombrie, de la reședința Excelenței Sale Ambasadorul Marii Britanii la București, Mr Andrew Noble LVO, Școala ”Gheorghe Țițeica” a fost reprezentată de prof. Cristina-Tita Lomnoșanu care a declarat: ”Este o onoare imensă să mă aflu aici din nou pentru a primi premiul oferit de Consiliul Britanic școlii noastre. Această distincție ne obligă să păstrăm standardele de calitate cu care ne-am obișnuit beneficiarii și să continuăm dezvoltarea acestui proiect care presupune o derulare imensă de forțe. Doresc să le mulțumesc tuturor colaboratorilor noștri, colegelor mele de catedră – prof. Adina Netedu, Dorina Șacu și Doinița Stoian, dar și altor profesori de limba engleză din orașul Constanța, Asociației de Părinți a școlii pe care o reprezint, elevilor minunați care promovează mereu examenele cu calificative dintre cele mai bune. Este efortul unei echipe care, cu sprijinul conducerii școlii, realizează an de an testarea a sute de copii.”

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!