Conecteaza-te cu noi

Societate

Școala „Gheorghe Țițeica”, premiată de ambasadorul Marii Britanii la București

Published

on

Luni, 5 octombrie a.c., la reședința ambasadorului Marii Britanii la București, a avut loc, în parteneriat cu Consiliul Britanic, o ceremonie devenită deja tradițională: recunoașterea oficială a calității în organizarea examenelor Cambridge pentru școlile și liceele din România abilitate în acest sens. Aceste examene de certificare a nivelului de cunoștințe și competențe dobândite în studiul limbii engleze cântăresc greu în CV-ul oricărui tânăr care dorește să își continue studiile la un liceu ce are clase cu predare în regim bilingv a limbii engleze, la licee sau universități în străinătate ori să își găsească un loc de muncă într-o companie multinațională.

La nivelul școlilor gimnaziale, județul Constanța se poate mândri că deține singura instituție din țară premiată pentru derularea examenelor Cambridge: Școala Gimnazială Nr.30 „Gheorghe Țițeica”. Coordonatoarea echipei de profesori din această școală, prof. Cristina Lomnoșanu, a participat la ceremonia de luni și a primit, pentru a doua oară, din partea Excelenței Sale, Domnul Ambasador Andrew Noble, distincția de Platinum Member acordată doar acelor instituții care sunt centre de pregătire cu o activitate remarcabilă în cadrul Programului Addvantage derulat de British Council România.

Prof. Lomnoșanu a declarat : „Am reprezentat la acest eveniment o școală unde lucrurile sunt privite în perspectivă și acțiunile profesorilor sunt mereu gândite spre a veni în întâmpinarea nevoilor educaționale ale elevilor pe termen imediat și lung, o școală unde dedicarea pentru ceea ce facem și implicarea sunt maxime și unde munca în echipă este cheia reușitei acestui proiect. Alături de colegele mele, prof. Dorina Șacu, Adina Netedu, Doinița Stoian, Nicoleta Maxim și de o întreagă echipa de profesoare de limba engleză din oraș, cărora le mulțumesc pe această cale, derulăm proiectul Cambridge în Școala „Gheorghe Țițeica”. Am început în anul 2015 și, de atunci, peste 1000 de elevi au dobândit certificarea pentru care au fost testați și pe care și-o doreau. Mulți dintre ei, având o pregătire excelentă, au dobândit chiar niveluri superioare celor pentru care se înscriseseră la examen inițial. Remarcăm un interes crescând, de la an la an, din partea părinților și a elevilor de a susține aceste examinări, în ciuda pandemiei. Ne vom strădui ca în viitor să menținem standardele de calitate cu care i-am obișnuit pe colaboratorii noștri și, mai ales, pe beneficiarii direcți ai acestui proiect, elevii.”

La eveniment au mai participat Nigel Bellingham, directorul British Council România, membrii ai echipei British Council București și ai Cambridge Assessement English România. Toți cei prezenți au punctat faptul că este nevoie de un efort imens și de o dedicare deosebită pentru ca o instituție să organizeze examinări la care participă zeci sau sute de elevi, dar că rezultatele deosebite motivează fiecare cadru didactic să continue.

Advertisement

”Încă o dată, Școala Gimnazială Nr.30 „Gheorghe Țițeica” dovedește că excelența într-un domeniu se obține prin muncă asiduă și de echipă, printr-un bun control al comunicării cu membrii comunitățiii, printr-o gestionare eficientă a resurselor.”, a precizat consilierul de imagine al unității de învățământ, prof. Veronica-Diana Hagi.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions