Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Varna și Universitatea București, a organizat, recent, Școala Internațională de Iarnă cu tema „AI-aided Methods for Multiscale Exergy Analysis of Large Complex Systems”, activitate desfășurată în cadrul Proiectului ROMANA.
La manifestarea desfășurată în format hibrid, opt cadre didactice de la cele trei universități organizatoare le-au prezentat studenților participanți teme legate de rezultatele cercetării științifice și ale activităților colaborative inter-universitare și interdisciplinare, utilizând abordări moderne în educația inginerească.
Obiectivul proiectului ROMANA este de a dezvolta un plan de cercetare exploratorie care să faciliteze înființarea unei platforme de suport de decizie pentru alocarea optimă a resurselor în sisteme structurate la diferite scări, pentru a sprijini eforturile unei țări de a atinge țintele de Dezvoltare Durabilă asumate prin ratificarea Agendei ONU 2030.
!”Proiectul ROMANA – „Alocarea optimală a resurselor prin structurarea de sisteme adaptive folosind metodele de analiză neliniară” contract nr. PCE 236/2021, finanțat în cadrul PN-III-P4-ID-PCE-2020-2738, Cercetare fundamentală și de frontieră, tip proiect: Proiecte de Cercetare Exploratorie, este implementat de UOC începând cu luna ianuarie 2021, pe o perioadă de 36 de luni, și are o valoare nerambursabilă de 1.197.822,00 lei.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa.