Connect with us

Actual

Se clatină scaunele directorilor din învăţământul preuniversitar ?

Published

on

De astăzi, 12 septembrie, se dă startul concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de directori ai unităţilor de învăţământ (grădiniţe, şcoli, licee). Prin ordin de ministru, a fost aprobată ,,Metodologia privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar”.

Despre impactul ordinului emis, Mircea Dumitru, ministrul educaţiei, spune că:

,,A creat temeri şi oarecare nelinişti. În egală măsură, a reuşit să redea speranţa. Vrem să ni se alăture profesorii care cred într-o schimbare reală a şcolii româneşti. Aceia care înţeleg că educaţia este singura şansă pentru fiecare dintre copiii din satul sau oraşul lor.

Cred că este vremea ca toţi profesorii care au fost, până acum, mentori discreţi în viaţa elevilor lor, să se implice cu aceeaşi dedicaţie şi în cea a şcolii. Pentru că oameni ca ei vor produce adevărata schimbare.

Vă asigur că vom depune toate eforturile necesare pentru ca, la nivelul fiecărui judeţ, concursurile să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Ne dorim un cadru intransigent, care să ofere oportunitatea ca cei mai buni profesionişti să ne conducă şcolile.”.

Metodologia privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de conducere în unităţile de învăţământ preuniversitar  reglementează:

  • condiţiile de ocupare a funcţiilor de director şi director adjunct;
  • organizarea şi desfăşurarea  concursului pentru ocuparea funcţiilor;
  • numirea şi eliberarea din funcţie a directorilor şi directorilor adjuncţi.

Dispoziţiile metodologiei se aplică:

  • unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, centrelor judeţene de resurse şi asistenţă educaţională, unităţilor de învăţământ special, centrelor şcolare pentru educaţie incluzivă, centrelor şcolare, centrelo de excelenţă, palatelor şi cluburilor copiilor, cluburilor sportive şcolare;
  • Palatului Naţional al Copiilor;
  • unităţilor de învăţământ preuniversitar particular autorizate/acreditate.

 

Sursa: MENCS

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta