Connect with us

Actual

Se desfășoară a doua ediție a Constanța Port Container Day! Unde va avea loc?

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Pe data de 22 martie, la „Grand Hotel Italia”, Cluj-Napoca se va desfășura Constanța Day Container 2018, eveniment organizat de către Compania Națională Administrația Porturilor Maritime și revista Intermodal&Logistics.

Evenimentul deschide calea unui dialog real între reprezentanţii autorităţilor portuare şi vamale şi reprezentanţii mediului de afaceri din vestul şi centrul ţării, punând în discuţie serviciile pe care portul Constanţa le oferă companiilor din aceste zone, provocările cu care se confruntă exportatorii şi importatorii în creşterea traficului de mărfuri spre şi dinspre Constanţa.

Constanța Port Container Day va reuni peste 150 de reprezentanţi ai autorităţilor portuare şi vamale, linii de shipping, operatori portuari, companii de transport şi logistică, case de expediții, comisionari vamali și reprezentanți ai companiilor producătoare din varii industrii.

Care sunt metodele de fluidizare şi creştere a certitudinii operaţiunilor vamale în România? Avantajele financiare şi logistice ale certificării ca Operator Economic Autorizat (AEO); vămuirea centralizată şi înscrierea în evidenţele declarantului; rolul comisionarilor în vamă – diferenţa între reprezentarea directă şi indirectă sunt doar câteva din punctele care vor fi abordate de către Mihai Petre, Senior Manager vamă şi comerţ internaţional, Deloitte în cadrul prezentării pe care o va susţine la cea de-a doua ediţie a Constanta Port Container Day. De asemenea, cei prezenţi la eveniment vor avea ocazia să afle ce pieţe de export pot accesa şi care sunt cele mai noi servicii oferite de către Cosco Shipping, dar şi care sunt facilităţile oferite de Portul Constanţa, planurile de dezvoltare şi investiţii în modernizarea infrastructurii portuare.

Au confirmat prezenţa reprezentanţi ai unor companii precum CFR Marfă, Direcţia Regională Vamală Constanţa Nord, Aeroportul Avram Iancu, Universal Spedition, Cargo Partner Expediţii, ASG Wind Transport, Autonet, DSV Solutions, IPEC, Rofersped, Kuehne+Nagel, APM Terminals, Panalpina România, Ekol Logistic, Agressione, Bosch, Rail Container, Delonghi Group, Aggreko, Global Vision, Gebruder Weiss, Asko International, Airborne Global Services, Logistics MGMT, Tibbett Logistics, DHL Global Forwarding, Pro Customs, Arviem, Dexion, KLG Europe Logistics, Tenaris Silcotub, All Port Cargo Services, Transferoviar Grup Cluj, Rara Logistics, Modpack Systems, Kastamonu, Dunwell, Emerson, Remarul 16 Februarie, Predilect Cargo.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Istria: Un bărbat și-a pierdut viața! S-a răsturnat cu tractorul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, serviciul de urgență 112 a fost sunat pentru a fi solicitate forțe de intervenție la Istria. Acolo, un bărbat în vârstă de 44 de ani, care efectua lucrări agricole cu tractorul s-a răsturnat și părea a fi în stare foarte gravă.

Omul a rămas prins sub tractor și a fost scos de fratele lui, până la sosirea echipelor de salvare.

La fața locului au fost trimise de urgență elicopterul și un echipaj Saj B2 pentru a acorda o mână de ajutor.

Echipajele de salvare au încercat să îl resusciteze pe bărbat dar, din nefericire nu a răspuns manevrelor. În aceste condiții, au fost nevoiți să declare decesul tractoristului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi constănțeni, prinși cu 100 kg de pește în zona lacului Sinoe

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au depistat în zona de competență doi cetăţeni români care transportau cu un autoturism, aproximativ 100 kilograme de pește și 11  plase monofilament, fără documente legale.

În data de 19.10.2018, poliţiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța,  în cadrul unor activităţi informativ-operative desfăşurate în zona de competenţă, au oprit în zona Lacului Sinoe, județul Constanța, un autoturism înmatriculat în România, în care se aflau doi cetățeni români, C.R. și L.B., în vârstă de 47, respectiv 31 de ani, domiciliați pe raza judeţului Constanta.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia, 11 plase de tip monofilament în care se aflau  99.80 kilograme de peşte din specia caras, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar plasele monofilament, în lungime de aproximativ 1.000 metri au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, “producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” și „pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Acțiune de control în zona aeroporturilor din țară! A fost și la Kogălniceanu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La data de 18 octombrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi și a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Suceava, Constanța, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal taximetria, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.

De asemenea, polițiștii au verificat funcționarea corectă a aparatelor de taxat, precum și starea tehnică a autovehiculelor care efectuau activități de taximetrie.

În doar două ore, în funcție de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii au verificat 273 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 30.000 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 98 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 18 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar o sancțiune a fost aplicată pentru alte abateri.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere.

În acțiune au fost angrenați și lucrători ai Registrului Auto Român și jandarmi. Astfel de controale, pentru siguranța transportului public de persoane, continuă şi în perioada următoare.

Foto: Adevărul

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: