Connect with us

Actual

Se desfășoară a doua ediție a Constanța Port Container Day! Unde va avea loc?

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Featured Image

Pe data de 22 martie, la „Grand Hotel Italia”, Cluj-Napoca se va desfășura Constanța Day Container 2018, eveniment organizat de către Compania Națională Administrația Porturilor Maritime și revista Intermodal&Logistics.

Evenimentul deschide calea unui dialog real între reprezentanţii autorităţilor portuare şi vamale şi reprezentanţii mediului de afaceri din vestul şi centrul ţării, punând în discuţie serviciile pe care portul Constanţa le oferă companiilor din aceste zone, provocările cu care se confruntă exportatorii şi importatorii în creşterea traficului de mărfuri spre şi dinspre Constanţa.

Constanța Port Container Day va reuni peste 150 de reprezentanţi ai autorităţilor portuare şi vamale, linii de shipping, operatori portuari, companii de transport şi logistică, case de expediții, comisionari vamali și reprezentanți ai companiilor producătoare din varii industrii.

Care sunt metodele de fluidizare şi creştere a certitudinii operaţiunilor vamale în România? Avantajele financiare şi logistice ale certificării ca Operator Economic Autorizat (AEO); vămuirea centralizată şi înscrierea în evidenţele declarantului; rolul comisionarilor în vamă – diferenţa între reprezentarea directă şi indirectă sunt doar câteva din punctele care vor fi abordate de către Mihai Petre, Senior Manager vamă şi comerţ internaţional, Deloitte în cadrul prezentării pe care o va susţine la cea de-a doua ediţie a Constanta Port Container Day. De asemenea, cei prezenţi la eveniment vor avea ocazia să afle ce pieţe de export pot accesa şi care sunt cele mai noi servicii oferite de către Cosco Shipping, dar şi care sunt facilităţile oferite de Portul Constanţa, planurile de dezvoltare şi investiţii în modernizarea infrastructurii portuare.

Au confirmat prezenţa reprezentanţi ai unor companii precum CFR Marfă, Direcţia Regională Vamală Constanţa Nord, Aeroportul Avram Iancu, Universal Spedition, Cargo Partner Expediţii, ASG Wind Transport, Autonet, DSV Solutions, IPEC, Rofersped, Kuehne+Nagel, APM Terminals, Panalpina România, Ekol Logistic, Agressione, Bosch, Rail Container, Delonghi Group, Aggreko, Global Vision, Gebruder Weiss, Asko International, Airborne Global Services, Logistics MGMT, Tibbett Logistics, DHL Global Forwarding, Pro Customs, Arviem, Dexion, KLG Europe Logistics, Tenaris Silcotub, All Port Cargo Services, Transferoviar Grup Cluj, Rara Logistics, Modpack Systems, Kastamonu, Dunwell, Emerson, Remarul 16 Februarie, Predilect Cargo.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constanța: O femeie de 89 de ani, agresată de propriul fiu

Elisabeta Buric

Publicat

la data de

Scris de

Featured Image

O femeie în vârstă de 89 de ani din municipiul Constanța a sesizat polițiștii din cadrul Secției 2 de Poliție, la data de 17 ianuarie a.c., despre faptul că fiul ei, de 66 de ani, i-ar fi adresat injurii și amenințări pe baza unor neînțelegeri în familie.
Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele bărbatului conform procedurilor legale, acesta fiind evacuat din locuință și obligat să păstreze o distanță minimă de 200 de metri. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, potrivit polițiștilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tragedie în județul Constanța: Și-a omorât fiica, iar apoi a încercat să se sinucidă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Featured Image

În cursul zilei de azi, în localitatea Săcele din județul Constanța a avut loc o dramă. Un bărbat și-a omorât fiica, iar apoi a încercat să se sinucidă.

În jurul orei 14.20, polițiștii constănțeni au fost sesizați cu privire la un eveniment petrecut pe raza comunei Săcele. Din primele informații se pare că un bărbat, de 47 ani, ar fi agresat-o pe fiica sa, de 14 ani, căreia, conform primei declarații, i-a injectat, posibil cu o seringă, o substanță, fapt ce a condus la decesul minorei.

Ulterior se pare ca a încercat să se sinucidă, tot prin injectare cu o substanță necunoscută.

Bărbatul a fost transportat la spital în stare gravă.

Se continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un constănțean cu un cazier bogat a fost prins foarte beat la volan și fără permis de conducere

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Featured Image

În cursul zilei de ieri, 17 ianuarie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Constanța, care a condus un autoturism pe strada I.L. Caragiale din municipiu, având o alcoolemie de 0.76 mg/l alcool în aer pur expirat și fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

La data de 18 ianuarie, conducătorul auto a fost reținut pe bază de ordonanță pe o perioadă de 24 de ore, iar în cursul acestei după-amieze va fi prezentat Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă. Nu este dificil de crezut că va fi arestat dat fiind cazierul pe care îl are bărbatul.

Furt, furt calificat, ultraj, abuz de încredere prin fraudarea creditorilor, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, tentativa de omor, trafic de minori și infracțiuni rutiere sunt infracțiunile pentru care, începând cu anul 1989, bărbatul a fost de mai multe ori la închisoare. În urmă cu câteva zile, de-abia ieșise din spatele gratiilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: