Conecteaza-te cu noi

Societate

Se extinde Spitalul Municipal Mangalia

Published

on

Reprezentanții Spitalului Municipal Mangalia au depus, recent, la Compania Națională de Investiții documentația necesară pentru modernizarea, supraetajarea și extinderea unității medicale.

Proiectul implică ample lucrări de modernizare în trei dintre pavilioanele existente, cu o dinamică medicală importantă la nivelul instituției. În acest sens, pavilionul central (B) se va mansarda, cu scopul redimensionării unor secții și a înființării de noi cabinete medicale.

Potrivit reprezentanților instituției, activitatea Secției de Neurologie poate fi optimizată, prin suplimentarea numărului de paturi de la 15 la 25. Acest proiect va fi posibil prin mansardarea clădirii și relocarea Secției de Neurologie în spațiul nou creat. Tot aici, ar putea fi mutate mai multe cabinete medicale, astfel încât, încăperile eliberate să fie folosite pentru pacienți sau aparatură medicală.

De asemenea, în pavilionul C, se va închide terasa clădirii și se vor recompartimenta spațiile existente, înființându-se un compartiment de hematologie, având în vedere patologia acestei specializări, care este destul de vastă, cu numeroase solicitări, din partea pacienților.

Advertisement

În acest proiect a fost inclusă și mansardarea clădirii pentru Serviciul de Anatomie Patologică și morga spitalului. Conducerea spitalului declară că toate demersurile necesare realizării investiției au fost concepute pentru dezvoltarea infrastructurii de sănătate din municipiul Mangalia.

”În continuare, căutăm soluții sustenabile pentru ca pacienții care ajung în unitatea noastră medicală să aibă acces la o gamă largă de servicii medicale de specialitate. În acest sens, Compania Națională de Investiții ne susține cu finanțarea, iar după evaluarea documentației și celelalte proceduri specifice, vom demara lucrările de modernizare a spitalului. Noi am elaborat și depus documentația tehnică și alte documente aferente, inclusiv avizele necesare emiterii autorizației de construire, iar în maximum doi ani, estimăm că Mangalia va avea un spital modern, oferind servicii medicale unui număr cât mai mare de pacienți”, au declarat reprezentanții unității sanitare din Mangalia.

Reamintim că  autoritățile locale din Mangalia au depus documentația pentru construcția unui ambulatoriu de specialitate, cu fonduri UE, la spitalul din localitate. Conform documentației tehnice, este prevăzută extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal. Noul corp de clădire va fi o extindere a pavilionului B, cu parter și două etaje, unde vor fi amenajate cabinete medicale de specialitate.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions