Connect with us

Actual

Se fac angajări la Centrul de Sănătate de la Năvodari

Maria Ionescu

Publicat

la

Pe pagina oficială a Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” a fost postat un anunț potrivit căruia se organizează concurs pentru mai multe posturi vacante la Centrul de Sănătate Multifuncțional de la Năvodari.

Este vorba despre 8 posturi de asistenți medicali generaliști, 1 post asistent medical de laborator și 2 posturi de îngrijitoare.

Cei care vor să se înscrie la concurs trebuie să știe că o pot face până pe data de 6 martie, inclusiv. Selecția dosarelor de concurs se va face până pe data de 10 martie a.c. la ora 10.00.

Proba scrisă a concursului va avea loc pe data de 12 martie, la ora 10.00, la Spitalul Județean Constanța. Afișarea rezultatelor va avea loc a doua zi, iar contestații se pot depune până pe data de 16 martie. Soluționarea contestațiilor va avea loc în aceeași zi.

Pe data de 17 martie, cu începere de la ora 9.00 se va desfășura proba interviu.  A doua zi, pe data de 18 martie, se vor afișa rezultatele. Va urma apoi depunerea și soluționarea contestațiilor, iar pe data de 20 martie, la ora 14.00 se vor afișa rezultatele finale.

Este important de precizat că, pentru asistenții medicali generaliști este nevoie să fie depusă diploma de școală sanitară postliceală sau diplomă de absolvire a învățământului superior de 3 ani în specialitate sau diplomă de licență în specialitate. De asemenea, este necesar ca participanții să aibă peste 6 luni vechime ca asistent medical generalist. Taxa de înscriere la concurs este de 100 de lei.

Pentru asistent de laborator sunt necesare aceleași diplome, iar taxa de înscriere la concurs este tot de 100 de lei.

Pentru funcția de îngrijitoare este nevoie ca cei care se înscriu la concurs să fie absolvenți ai școlii generale. Taxa de înscriere este de doar 50 de lei.

În documentul pdf de mai jos puteți afla ce acte sunt necesare pentru a vă putea înscrie la concurs.

 

Anunt Concurs Posturi Vacante Centrul Multifuncțional Năvodari 12.03.2020

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constanţa: Container plin cu deşeuri, descoperit în port. Va fi returnat în Germania

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța s-au sesizat din oficiu, în cursul zilei de astăzi, cu privire la săvârșirea infracțiunii de export sau import de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu, urmând a fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

În fapt, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității au solicitat efectuarea controlului fizic, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud, comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu- Comisariatul Județean Constanța și Comisariatului Județean pentru protectia Consumatorului Constanța, asupra conținutului unui container ce făcea obiectul unui transfer intracomunitar din Germania, între un cetățean turc și societatea comercială pe care acesta o administrează.

Potrivit documentelor prezentate, containerul trebuia să conțină diverse produse electrocasnice și saltele de pat second-hand, însă, în urma inspectării produselor, s-a constatat că acestea nu îndeplinesc condițiile pentru a fi descărcate sau comercializate pe teritoriul României, reprezentând, în fapt, deșeuri pentru care nu au fost notificate autoritățile competente potrivit Regulamentului CE 1013/2006.

Autoritățile vamale vor  dispune returnarea mărfurilor din containerul în cauză în țara de origine, respectiv Germania.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Previziuni sumbre pentru angajaţii din turism. Vezi ce solicită FPTR

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Criza cauzată de epidemia de coronavirus, care a dus la instituirea stării de urgență pe teritoriul României, a paralizat activitățile din turism, aceasta fiind ramura de activitate cea mai afectată, prima care a intrat în criză și ultima care va ieși din ea. Astfel, rata şomajul în hoteluri și restaurante a ajuns la 60% și, în condițiile  de acum, riscă să urce până la 90% în perioada următoare, potrivit estimărilor Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

“Pe lângă acești șomeri, un număr de aproximativ 50.000 de persoane de pe litoral se află într-o situație dramatică, deoarece au încetat şomajul la 1 aprilie și nu mai au nicio sursă de venit. Aceștia au contracte de muncă pe perioada determinată de 6 luni și nu vor mai beneficia în anul 2020 de indemnizație de șomaj, deoarece nu vor îndeplini condiția stagiului de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni, având în vedere ca nu pot fi angajați pentru că hotelurile de pe litoral au activitatea sistată”, a declarat Dragoş Răducan, prim-vicepreședintele executiv FPTR.

În această situație, numeroși salariați sezonieri vor rămâne în acest an fără nici un venit, salariu sau indemnizație de şomaj, deoarece societățile de turism care funcționează sezonier nu îşi vor mai desfășura activitatea în condiții normale, iar salariații sezonieri este posibil să nu mai fie angajați deloc sau, în cel mai bun caz, doar pentru o perioadă mai scurtă.

În aceste condiții Federația Patronatelor din Turismul Românesc a solicitat în regim de urgență emiterea unui act normativ pentru stabilirea în mod  excepţional, pentru acest an, a unui stagiu de cotizare de 8 luni (în loc de 12 luni) pentru angajații sezonieri, prin derogare de la art. 34 alin. 1 lit. a din Legea nr. 76/2002, astfel încât toți salariații din turism care lucrează în unități sezoniere să poată beneficia în acest an de şomaj.

Cele mai recente date publicate de Ministerul Muncii arată că peste 1 milion de români se află în șomaj la data de 6 aprilie. Dintre aceștia, 952.929 au contracte individuale de muncă suspendate și 187.548 au contractele individuale de muncă încetate.

Din totalul de 952.929 contracte individuale de muncă suspendate, 12,4% reprezintă șomerii din domeniile de activitate hoteluri și restaurante, adica 118.277 de persoane ducând astfel rata somajului în această ramură la 60%. La sfârșitul anului 2019 în domeniile de activitate hoteluri și restaurante erau angajați un număr de 194.519 după cum urmează:

cod CAEN Clase ale activitatilor economiei nationale Numar mediu de salariati 2019
5510 Hoteluri si alte facilitati de cazare similare 41488
5520 Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata 5095
5530 Parcuri pentru rulote, campinguri si tabere 394
5590 Alte servicii de cazare 5710
5610 Restaurante 102314
5621  Activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente 5543
5629 Alte activitati de alimentatie n.c.a. 6503
5630 Baruri si alte activitati de servire a bauturilor 27472
TOTAL 194519

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Monica Anisie, ministrul educaţiei: Reluarea cursurilor, în funcţie de evoluţia pandemiei

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat marţi că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei şi măsurile luate de CNSSU. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgenţă şi asigurarea tuturor măsurilor ca elevii, studenţii şi cadrele să fie în siguranţă. Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul ar putea avea loc în iulie şi nu vor viza materia semestrului al ll-lea.

”Am urmărit cu atenţie ce se întâmplă în celelalte state europene, pentru a corela măsurile pe care urmează să le luăm. În ultima perioadă am avut consultări cu partenerii ministerului, cu care am agreat măsurile care se impun odată cu reluarea cursurilor şi finalizarea cu succes a anului şcolar 2019 – 2020. Vreau să fac precizarea că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei şi măsurile luate de CNSSU. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgenţă şi asigurarea tuturor măsurilor pentru ca elevii, studenţii şi cadrele didactice să fie în siguranţă”, a declarat ministrul, potrivit News.ro.

Anisie a precizat că probele scrise ale Evaluării Naţionale şi Bacalaureatului ar putea fi organizate în luna iulie

”Programa nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea. Conform informărilor primite de la CNSSU, am emis un ordin de ministru prin care am anulat simulările evaluărilor naţionale, evaluările pentru clasele a II-a IV şi a  VI-a şi olimpiadele naţionale”, a adăugat Monica Anisie.

Situaţia şcolară a elevilor se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul. Subiectele pentru tezele pentru al doilea semestru vor fi concepute doar din materia studiată până la 11 martie 2020, când au fost suspendate cursurile, a mai anunţat Monica Anisie .

Ministerul Educaţiei afirmă că MEN a fost în „strânsă legătură” cu profesorii şi cu inspectoratele şcolare pentru a se asigura că elevii fac cursuri online, Anisie a precizat că reprezentanţii Ministerului sunt „conştienţi” că accesul unora dintre elevi la noile tehnologii este unul dificil, motiv pentru care autorităţile au început să aloce tablete copiilor din medii dezavantajate.

„Demersurile Ministerului  Educaţiei nu se vor opri aici”, a subliniat Monica Anisie.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: