Connect with us

Administratie

Se întrunește Consiliul Local Lumina. Află ce prejudicii are de recuperat

Published

on

Consilierii locali din Lumina sunt convocați pe 29 iulie în ședință ordinară, de la ora 17.00, la sala de ședințe a Căminului cultural.

Achiziționarea de servicii publice-două proiecte cu sume importante vor fi supuse aprobării. Acestea vizează achiziționarea de servicii juridice în dosare ce vizează recuperarea unor sume de bani stabilite în urma controlului Curții de Conturi. În acest sens, dosarele de judecată sunt văzute de conducerea administrației locale ca fiind dificile și complexe și de aceea se dorește achiziționarea de servicii juridice de pentru formulare recurs (într-o speță în care singura cale de atac rămasă este recursul iar suma imputată este de 271.827 de lei).

Totodată se dorește recuperarea unui prejudiciu stabilit de Curtea de Conturi pentru „plata nelegală a unor servicii facturate eronat” în sumă de 202.597 de lei, în acest caz fiind emise dispoziții de imputare unor angajați cu statut de funcționari publici dar și viceprimarului. În acest dosar autoritatea locală vrea să formuleze două acțiuni în instanță de asistare și reprezentare a comunei pentru recuperarea prejudiciului constatat de Curtea de Conturi.

sursa foto: Primăria Lumina

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!