Connect with us

Societate

Se lansează proiectul “Mama și copilul”

Maria Ionescu

Publicat

la

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, va participa la Constanţa, vineri, la prima dezbatere organizată cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și a Spitalului Clinic Județean de Urgenta „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa pe marginea lansării Programului Mama şi Copilul.
Programul Mama şi Copilul reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătăţii asumată prin Strategia Naţională de Sănătate 2014 -2020, atât din perspectiva dezvoltării asistenţei medicale pentru nou-născuţi, a screening-ului prenatal, cât şi a diferitelor tipuri de servicii medicale necesare deopotrivă mamei şi copilului.
În acest sens, Ministerul Sănătăţii îşi propune să dezvolte o serie de măsuri concrete în cadrul Programului Mama şi Copilul, ce vor fi cuprinse întru-un Plan de Acţiune, pornind de la nevoile reale ale pacienţilor, dar şi de la obiectivele identificate de societatea civilă implicată în domeniul sănătăţii mamei şi copilului.

Astfel de întâlniri  vor avea loc în mai multe oraşe ale ţării

În cadrul dezbaterii organizate la Constanţa, Ministrul Sănătăţii va prezenta principalele repere ale Programului, urmărind totodată să coaguleze sprijinul mai multor specialişti din domeniul sănătăţii, protecţiei copilului dar şi al societăţii civile implicate în zona de sănătate a mamei şi copilului.
„Cred cu tărie că numai împreună abordând această problematică din mai multe perspective şi de o manieră integrată, putem identifica soluţiile optime pentru un Plan de Acţiune substanţial dedicat mamei şi copilului”, a declarat ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu.
În perioada 18 martie – 20 mai 2016 Ministerul Sănătăţii va organiza o serie de întâlniri strategice la nivelul centrelor universitare, cu scopul colectării de informaţii şi propuneri, dar şi pentru promovarea programului Mama şi Copilul la: Constanţa, Târgu Mureş, Cluj Napoca, Timişoara, Iaşi, Craiova.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Subvențiile pentru studenți au fost majorate. Vezi cu cât

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul educației și cercetării, Monica Anisie, a decis creșterea subvenției pentru cămine-cantine cu 10%.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, această măsură vine în sprijinul studenților, în contextul actual al situației epidemiologice, pentru a se putea implementa și asigura măsurile de distanțare fizică în spațiile de cazare existente și în spațiile de servire a mesei.

Sumele atribuite fiecărei universități în anul universitar 2020-2021 pentru subvenționarea cheltuielilor pentru cămine – cantine se alocă proporțional cu numărul de unități de subvenție (studenți echivalenți unitari), în baza unei metodologii propuse de către Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior.

De această subvenție beneficiază și studenții care încheie, conform legislației în vigoare, contracte de închiriere.

”Menționăm că Guvernul României a decis alocarea din fonduri europene a sumei de 10 milioane de euro pentru universități, în vederea achiziției de dezinfectanți, echipamente sanitare de protecție, inclusiv pentru zona de cămine-cantine.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al MEN.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Încep plantarile de toamnă în parcul “Țara piticilor” din Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Încep plantările de toamnă în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie, administrată de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța. În perioada următoare, decorul peisagistic existent va fi completat cu preponderență de plante perene și arbuști, rezistente la condițiile specifice de climă și sol și care nu necesită depozitarea în locuri speciale pe timpul iernii. Utilizarea cu preponderenţă a plantelor perene implică astfel o investiţie cu durata de viaţă mai lungă, pentru a nu mai fi nevoie de investiții anuale în amenajarea peisagistică. Toate exemplarele de plante achiziționate sunt din specii ornamentale de forme şi culori variate, iar lucrările vor avea loc pe întreg perimetrul Țării Piticilor.

Totodată, în centrul parcului de distracții va fi plantat un brad cu înălțimea de 5,5 metri, care va reprezenta piesa centrală a decorului din Țara Piticilor, în perioada Sărbătorilor de iarnă. Precizăm faptul că anii trecuți, de Crăciun, în Țara Piticilor erau montați fie brazi artificiali, fie brazi naturali, care erau apoi aruncați. (comunicat RAEDPP)

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Negru Vodă. Tutun vrac, găsit într-o autoutilitară cu numere de Bulgaria

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Punctul de Trecere a  Frontierei Negru Vodă au descoperit, într-o autoutilitară condusă de un cetățean bulgar, 36 baloți de produse vegetale, în greutate de 1.856 kg tutun uscat neprelucrat, având o  valoare de 17.500 lei.

În data de 28.09.2020, ora 09.00 polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă, judeţul Constanţa, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un cetățean  bulgar, în vârstă de 49 de ani, care se afla la volanul unei autoutilitare înmatriculată în Bulgaria.

În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei, poliţiştii de frontieră au descoperit  36 baloți de produse vegetale – tutun uscat nepreluat, în greutate de 1.856 kg. Persoana în cauză a declarat că bunurile erau destinate pentru o societate de profil din Europa, iar în urma verificărilor suplimentare efectuate în comun cu lucrătorii ANAF aflați în PTF, firma destinatară nu recunoaște achiziția produselor.

Bunurile, în valoare de aproximativ 17.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră l-au sancționat pe șofer sub aspectul săvârşirii faptei de efectuarea de activități de comerț fără îndeplinirea condițiilor stabilite de lege.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: