Connect with us

Actual

Alfabetizare digitală. Sute de persoane din Medgidia participă la programul “Hai pe net”

Maria Ionescu

Publicat

la

Biblioteca Municipală Medgidia Filiala Nord participă, pentru al șaselea an consecutiv, la campania de incluziune digitală ”Hai pe Net”. În săptămâna 14-20 martie 2016 se organizează activități adresate tuturor categoriilor de vârstă, tuturor celor care doresc să își dezvolte abilitățile digitale sau să afle mai multe despre pericolele ascunse la care se supun atunci când navighează pe internet.
A devenit deja o tradiție ca Biblioteca Municipală Medgidia – filiala Nord să se implice în activități din cele mai diverse, care vin în sprijinul comunității locale, atât în al tinerilor, cât și vârstnicilor. Biblioteca nu mai este de mult timp doar un loc de unde se pot împrumuta cărți. Dezvoltarea tehnologiei și apetența oamenilor către inovație și noutate a dus la o extindere a ariei de competență a bibliotecilor din Medgidia. Cu oameni bine pregătiți și dornici de muncă, sediile bibliotecilor au devenit un spațiu de socializare, de comunicare și de studiu. Programul „Hai pe net!” este unul dintre cele derulate la filiala Nord a bibliotecii, în cadrul căruia se organizează diferite activități pentru toți cei interesați de incluziunea digitală, navigarea în siguranță pe internet, securitatea datelor, formarea și dezvoltarea competențelor IT, precum și creșterea șanselor de angajare pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă.

Este important a nu se divulga străinilor informaţii personale

Zilele acestea, mai mulți elevi de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” și de la Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu” au venit la bibliotecă pentru a-și testa și dezvolta abilitățile și competențele digitale pe o platformă special creată pentru acest program. În același timp, și elevii mai mici au fost incluși în programul „Hai pe net!”. Elevii clasei a VI-a de la Școala „Spiru Haret” au fost invitați la o discuție despre două teme de interes în contextul actual: siguranța pe internet și pericolele ascunse în spatele monitorului și confidențialitatea datelor personale. Elevii au învățat despre cât de important este să nu divulge date personale unor necunoscuți întâlniți online sau despre pericolele care se pot ascunde în spatele unor persoane care sunt foarte prietenoase pe rețelele de socializare și nu numai.

Absolvenţii aflaţi în căutarea unui loc de muncă sunt direct vizaţi

Pe tot parcursul perioadei în care se desfășoară programul se vor organiza și ateliere prin care cei care nu au utilizat niciodată calculatorul să dea primul lor click alături de tinerii voluntari de la bibliotecă. Totodată, elevii din anii terminali, studenții și someri fac parte din grupul țintă. Activitățile campaniei vizează și absolvenții care se află în căutare de locuri de muncă, persoanele cu handicap, cei care provin din mediul rural sau un mediu defavorizat, precum și seniorii, persoanele de vârsta a treia.
Ca prim obiectiv al programului este incluziunea digitală a cel puțin 250 de membri ai comunității locale și prezentarea acestora a avantajelor navigării pe internet.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Cod PORTOCALIU de ploi în Dobrogea

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă o avertizare nowcasting Cod portocaliu de furtună pentru localităţi din judeţul Constanţa, valabilă de la ora 14:00. Potrivit meteorologilor, în intervalul de valabilitate: 13 iunie, ora 14:00 – 13 iunie, ora 23:00, vor fi fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată. Zone afectate: Dobrogea. În județele Tulcea și Constanța, cu precădere în zona litoralului, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Trupul neînsuflețit al unui comandant român de navă nu poate fi repatriat. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Trupul neînsuflețit al unui comandant de navă român decedat la bord nu poate fi repatriat pentru a putea primi obiceiurile creștine de înmormântare acasă.

Comandantul Sandu Dan a decedat pe nava Vantage Wave sub pavilion Liberia pe data de 19 Aprilie 2021, la 4 zile după ce nava a părăsit un port de încărcare din India.

Potrivit Comitetului Executiv al Sindicatului Liber al Navigatorilor, bărbatul s-a simțit rău și cel mai probabil a suferit un infarct miocardic fatal pe un fond de îmbolnăvire încă necunoscut. Armatorii navei au încercat fără succes să trimită corpul neînsuflețit către țară dar fara succes deși a tranzitat pentru acest lucru Singapore, Taiwan, S.Korea, Malaysia, Vietnam, chiar și Japonia.

Nava a ajuns pe 7 mai 2021 la destinație, în China, dar autoritățile încă nu au lăsat-o să intre la operare nici până astăzi.

S-au făcut până acum toate demersurile posibile, Ambasada noastră la Beijing, ITF România, compania și agenții navei din China, clubul de asigurare, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada Chinei la București, avocați și consilieri ministeriali, politicieni.

Până acum, lucrurile nu au putut fi rezolvate și ce e și mai rău, echipajul a început să raționalizeze alimentele și apa pentru că autoritățile chineze refuză orice interacțiune cu această navă.

Trupul neînsuflețit al comandantului Sandu Dan se află în camera frigorifică a navei  din 19 aprilie în pofida faptului că toate autoritățile, organismele, organizațiile internaționale și naționale au fost alertate până în acest moment.

”China se pare că este într-o frică pandemică pentru ca noua tulpină indiană Covid-19 să nu se răspândescă în acestă țară. Sindicatul Liber al Navigatorilor face un apel la președintele României pentru a interveni pe căile oferite de acestă demnitate și a găsi o modalitate de a debloca acest caz deosebit.”, precizează Adrian Mihălcioiu, lider al SLN.

”Navigatorii sunt lucrători esențiali în transportul internațional, prin activitatea lor economia mondială este stabilă în acest context pandemic extraordinar și merită respectul cuvenit pentru ca măcar rămășitele pământești ale celor care, iată, sunt răpuși fiindcă își desfășoară activitatea prin țări și locuri periculoase (vezi India) să poată fi returnate familiilor în orice condiții.

Familia și noi nu vrem decât ca Dumnezeu să îi poată odihni și trupul în pace!”, au precizat reprezentanții Comitetului Executiv al SLN.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Explozii în subteran, în zona Far din Constanța. Arde cu flacără din pământ

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, pompierii militari au fost solicitați pe strada Aurora din Constanța, în zona Far. Au fost patru apeluri pe numărul de urgență 112, prin care locatarii anunțau un incendiu în subteran, posibil de la o acumuare de gaze. Arde cu flacără din pământ, la o distanță de aproximativ 2 metri de un bloc, iese fum.

La fața locului intervin pompierii Detașamentului port, cu două echipaje de intervenție.

De asemenea, au fost așteptate și echipaje din partea Distrigaz.

Din fericire, la ora actuală nu mai există flacără.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: