Connect with us

Actual

Alfabetizare digitală. Sute de persoane din Medgidia participă la programul “Hai pe net”

Maria Ionescu

Publicat

la

Biblioteca Municipală Medgidia Filiala Nord participă, pentru al șaselea an consecutiv, la campania de incluziune digitală ”Hai pe Net”. În săptămâna 14-20 martie 2016 se organizează activități adresate tuturor categoriilor de vârstă, tuturor celor care doresc să își dezvolte abilitățile digitale sau să afle mai multe despre pericolele ascunse la care se supun atunci când navighează pe internet.
A devenit deja o tradiție ca Biblioteca Municipală Medgidia – filiala Nord să se implice în activități din cele mai diverse, care vin în sprijinul comunității locale, atât în al tinerilor, cât și vârstnicilor. Biblioteca nu mai este de mult timp doar un loc de unde se pot împrumuta cărți. Dezvoltarea tehnologiei și apetența oamenilor către inovație și noutate a dus la o extindere a ariei de competență a bibliotecilor din Medgidia. Cu oameni bine pregătiți și dornici de muncă, sediile bibliotecilor au devenit un spațiu de socializare, de comunicare și de studiu. Programul „Hai pe net!” este unul dintre cele derulate la filiala Nord a bibliotecii, în cadrul căruia se organizează diferite activități pentru toți cei interesați de incluziunea digitală, navigarea în siguranță pe internet, securitatea datelor, formarea și dezvoltarea competențelor IT, precum și creșterea șanselor de angajare pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă.

Este important a nu se divulga străinilor informaţii personale

Zilele acestea, mai mulți elevi de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” și de la Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu” au venit la bibliotecă pentru a-și testa și dezvolta abilitățile și competențele digitale pe o platformă special creată pentru acest program. În același timp, și elevii mai mici au fost incluși în programul „Hai pe net!”. Elevii clasei a VI-a de la Școala „Spiru Haret” au fost invitați la o discuție despre două teme de interes în contextul actual: siguranța pe internet și pericolele ascunse în spatele monitorului și confidențialitatea datelor personale. Elevii au învățat despre cât de important este să nu divulge date personale unor necunoscuți întâlniți online sau despre pericolele care se pot ascunde în spatele unor persoane care sunt foarte prietenoase pe rețelele de socializare și nu numai.

Absolvenţii aflaţi în căutarea unui loc de muncă sunt direct vizaţi

Pe tot parcursul perioadei în care se desfășoară programul se vor organiza și ateliere prin care cei care nu au utilizat niciodată calculatorul să dea primul lor click alături de tinerii voluntari de la bibliotecă. Totodată, elevii din anii terminali, studenții și someri fac parte din grupul țintă. Activitățile campaniei vizează și absolvenții care se află în căutare de locuri de muncă, persoanele cu handicap, cei care provin din mediul rural sau un mediu defavorizat, precum și seniorii, persoanele de vârsta a treia.
Ca prim obiectiv al programului este incluziunea digitală a cel puțin 250 de membri ai comunității locale și prezentarea acestora a avantajelor navigării pe internet.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Dorin Jeanu (PMP) a câștigat Primăria Costinești

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Comuna Costinești are un nou primar. Alegerile locale din acest an au fost câștigate de candidatul PMP, Dorin Jeanu.

Conform cifrelor din teren, Dorin Jeanu a obținut 718 de voturi din cele 1.444 valabil exprimate.

Alegerile de la Costinești nu au fost lipsite de incidente. Procesul electoral a fost întrerupt, duminică dimineață, pentru vreo două ore, după ce buletinele de vot au fost tipărite greșit.

Iată detaliile:

Procesul de vot, SUSPENDAT în comuna Costinești. Iată motivul

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Reșit Taner (PSD), un nou mandat la conducerea Primăriei Tuzla

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Reșit Taner, primarul comunei Tuzla, a mai câștigat un mandat la conducerea administrației locale. Rezultatele arată că proiectul propus de Taner a fost preferat de majoritatea locuitorilor cu drept de vot.

Numărătoarea a atătat că Reșit Taner a obținut 1.079 dintre voturile valabil exprimate, Ion Moisei, candidatul PNL, a primit 706 voturi și Bogdan Cristian Dicu a obținut 515 voturi.

După aflarea rezultatelor, mesajul primarului Reșit Taner a fost următorul:

Dragi prieteni,

Vă mulţumesc tuturor celor care prin exercitarea votului de ieri, aţi ales să îmi încredinţaţi încă un mandat de primar al comunei Tuzla!
Mulțumesc concetățenilor noștri pentru faptul că au ieșit la vot, pentru că au înțeles puterea uriașă pe care o au și responsabilitatea exercitării acestui drept democratic, Votul! Am fost și voi fi primarul vostru, al tuturor cetățenilor comunei Tuzla, indiferent de opțiunea pe care ați avut-o la aceste alegeri!
Încă de la începutul primului mandat am promis și îmi place să cred că am reușit în mare măsură, ca întreaga activitate să o desfășor în baza principiilor legalității, transparenței decizionale și al eficienței. Am fost și sunt conștient de faptul că, indiferent de decizie sau de context, nu am putut să mulțumesc întru totul pe cei care aveau așteptări mai mult sau mai puțin îndreptățite de la mine. Dar învățăm, atât din greșeli, cât și din experiență, de aceea sper ca următorul mandat să îl exercit având cât mai multe reușite pentru localitatea noastră, cu o strategie mai bine gândită, și cu o muncă mai susţinută. Împreună cu Dumneavoastră şi cu ajutorul lui Dumnezeu, vom avea realizări care ne vor face să spunem din tot sufletul: „Mândru că sunt Tuzlean!”.
Nu în ultimul rând, mulțumesc din inimă echipei mele de consilieri, alături de care sper să satisfacem toate așteptările în noul mandat, familiei mele, simpatizanților și voluntarilor, tuturor celor care au fost alături de mine de-a lungul acestei campanii electorale!

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Rezultate parțiale – municipiul Constanța: Vergil Chițac de la PNL este noul primar

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Vergil Chițac este noul primar al municipiului Constanța. Astfel, conform cifrelor din numărătoarea parțială a voturilor valabil exprimate în municipiul Constanța, candidatul PNL pentru fotoliul de primar este noul primar al constănțenilor. Decebal Făgădău, primar în funcție este pe locul 3 în rezultatele parțiale de la ora 3:00. Până la această oră, au fost numărate voturile din aproximativ 80% dintre secțiile de votare din municipiul.

Vergil Chițac a obținut 21.215 voturi, pe locul doi se situează Stelian Ion (USR PLUS) care are cu 2.292 de voturi mai puține și Decebal Făgădău (PSD), care a obținut 18.093 de voturi.

Vă amintim că la închiderea urnelor, măsurătorile exit-poll au arătat că Vergil Chițac și Stelian Ion erau la egalitate, cu 28,5 %, iar Decebal Făgădău ocupa locul al treilea cu 22,5%.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: