Conecteaza-te cu noi

Societate

Alfabetizare digitală. Sute de persoane din Medgidia participă la programul “Hai pe net”

Published

on

Biblioteca Municipală Medgidia Filiala Nord participă, pentru al șaselea an consecutiv, la campania de incluziune digitală ”Hai pe Net”. În săptămâna 14-20 martie 2016 se organizează activități adresate tuturor categoriilor de vârstă, tuturor celor care doresc să își dezvolte abilitățile digitale sau să afle mai multe despre pericolele ascunse la care se supun atunci când navighează pe internet.
A devenit deja o tradiție ca Biblioteca Municipală Medgidia – filiala Nord să se implice în activități din cele mai diverse, care vin în sprijinul comunității locale, atât în al tinerilor, cât și vârstnicilor. Biblioteca nu mai este de mult timp doar un loc de unde se pot împrumuta cărți. Dezvoltarea tehnologiei și apetența oamenilor către inovație și noutate a dus la o extindere a ariei de competență a bibliotecilor din Medgidia. Cu oameni bine pregătiți și dornici de muncă, sediile bibliotecilor au devenit un spațiu de socializare, de comunicare și de studiu. Programul „Hai pe net!” este unul dintre cele derulate la filiala Nord a bibliotecii, în cadrul căruia se organizează diferite activități pentru toți cei interesați de incluziunea digitală, navigarea în siguranță pe internet, securitatea datelor, formarea și dezvoltarea competențelor IT, precum și creșterea șanselor de angajare pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă.

Este important a nu se divulga străinilor informaţii personale

Zilele acestea, mai mulți elevi de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” și de la Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu” au venit la bibliotecă pentru a-și testa și dezvolta abilitățile și competențele digitale pe o platformă special creată pentru acest program. În același timp, și elevii mai mici au fost incluși în programul „Hai pe net!”. Elevii clasei a VI-a de la Școala „Spiru Haret” au fost invitați la o discuție despre două teme de interes în contextul actual: siguranța pe internet și pericolele ascunse în spatele monitorului și confidențialitatea datelor personale. Elevii au învățat despre cât de important este să nu divulge date personale unor necunoscuți întâlniți online sau despre pericolele care se pot ascunde în spatele unor persoane care sunt foarte prietenoase pe rețelele de socializare și nu numai.

Absolvenţii aflaţi în căutarea unui loc de muncă sunt direct vizaţi

Advertisement

Pe tot parcursul perioadei în care se desfășoară programul se vor organiza și ateliere prin care cei care nu au utilizat niciodată calculatorul să dea primul lor click alături de tinerii voluntari de la bibliotecă. Totodată, elevii din anii terminali, studenții și someri fac parte din grupul țintă. Activitățile campaniei vizează și absolvenții care se află în căutare de locuri de muncă, persoanele cu handicap, cei care provin din mediul rural sau un mediu defavorizat, precum și seniorii, persoanele de vârsta a treia.
Ca prim obiectiv al programului este incluziunea digitală a cel puțin 250 de membri ai comunității locale și prezentarea acestora a avantajelor navigării pe internet.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions