Conecteaza-te cu noi

Societate

Să înotăm la bazinul lui Răzvan Florea. Cel mai mic înotător are doar doi ani

Published

on

Bazinul  Atena Sport Club a fost înființat în anul 2006  și este situat pe strada Avram Iancu din Constanța. Bazinul a fost construit într-un an și jumătate, iar costurile s-au ridicat la suma de 600.000 euro. 200.000 euro au fost bani atrași din fonduri europene, iar restul a aparținut familiei Florea. Clubul are dimensiunea de 600 mp, nici prea mic, dar nici prea mare. Bazinul are patru culoare, prevăzute cu blocstarturi. Lungimea este de 25 metri, iar un culoar are lăţimea de 2,3 metri, deci bazinul este lat de 9,2 m. În afara bazinului mare, de dimensiuni semi-olimpice, complexul, unul ridicat la standarde europene, are şi piscină pentru copii (cu apă tratată special), cu dimensiunile de 3 m pe 2 m şi adâncimea de 50 cm. Pentru ridicarea acestei săli, Răzvan Florea nu a primit nici un ajutor din partea Federației Române de Înot. Dar el și colegii lui, cu care lucrează la bazin, adică 14 instructori, sunt absolut convinși că lucrurile se vor schimba.

Fostul instructor al Dianei Mocanu este antrenor la bazin

inot3La bazin am stat de vorbă cu Florin Nicola, un instructor vechi, fost coleg cu Răzvan, care ne-a spus foarte multe lucruri interesante.  Printre altele, Florin Nicola ne-a spus că punctul lor forte este performanța. “Avem mai mulți copii medaliați. Dinu Patrick, spre exemplu, care este antrenat chiar de Răzvan, a cucerit trei medalii la Campionatul Naţional de înot pentru copii de la Arad, întrecere rezervată sportivilor de 10 şi 11 ani. Patrick a obţinut aurul la 50 m spate, argintul în proba de 50 m bras, iar la 50 m liber a terminat pe locul trei.Îl mai avem și pe Sebastian Tulea (antrenat de Andrei Petrescu), care a obținut medalia de bronz la campionatele naţionale de înot rezervate cadeților. El s-a clasat pe locul 3 la 200 m bras,  în timp ce Mara Gherman , antrenor Laura Sachelarie,  a cucerit bronzul la 50 m liber şi a ocupat locul 6 la 100 m liber.”, ne-a spus Florin Nicola.  El ne-a mai spus că au un staff foarte bun, care s-a creat în jurul lui Răzvan și al Laurei Sachelarie (fostul instructor al campioanei Diana Mocanu). “Laura Sachelarie este un profesor cu cele mai bune rezultate. Este o sursă de inspirație. În jurul ei s-a format un nucleu de instructori, iar aceasta nu poate decât să ne insufle.”, a spus Nicola.

Opt şedinţe – 150 de lei

Numărul de copii care merg la înot la acest bazin este fluctuant.  Dar putem vorbi de sute de copii care vin lunar la înot. Cel mai mic înotător are doar 2 ani, în vreme ce media vârstnicilor ajunge la 70-80 de ani. Ei pot înota  contra unei sume modice de 150 lei/8 ședințe, între orele 11.00 și 13.00.  Dar Nicola ne-a spus că ar avea nevoie de o infrastructură nouă, deoarece le lipsește un bazin olimpic. “Trăim cu speranța că administrația locală va înțelege acest lucru și ne va sprijini. În Constanța sunt și două bazine cu șase culoare, cel de la Palatul Copiilor și cel de la Centrul de Perfecţionare a Scafandrilor.  Existența unui bazin olimpic ar îmbunătăți viața noastră și a tuturor cluburilor de înot. Nu uitați că lipsa de mișcare duce la lipsa calităților motrice”, ne-a spus Florin Nicola. Sperăm ca dorinţa lor să fie auzită la nivelul administraţiei publice locale, iar constănţenii să apeleze din ce în ce mai mult la cursurile de înot.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions