Connect with us

Politica

Se lucrează la asfaltarea DJ 224 Medgidia – Tortoman. Șeful CJ Constanța a verificat lucrările (Galerie FOTO)

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța a început lucrările de reabilitare, lățire și asfaltare a drumului județean 224 Siliștea – Tortoman – Medgidia.

Lucian Lungoci, directorul Regiei Județene de Drumuri Constanța, a declarat pentru “Ordinea.ro”, la jumătatea lunii mai a.c., că la DJ 224 se lucrează după un contract încheiat în anul 2009 între Consiliul Județean Constanța și Ministerul Dezvoltării. Atunci, au fost alocate fonduri pentru reabilitarea a jumătate din distanța acestui drum. Acum, directorul Regiei Județene de Drumuri Constanța ne informează că au mai rămas de reabilitat 12,3 km, adică jumătate din distanța drumului județean. “Până în 2014 s-a lucrat pe jumătate din distanța drumului județean și am ajuns ca, astăzi, să mai aveam de reabilitat 12,3 km. Valoarea rămasă pentru executarea lucrării este de 20 de milioane de lei, iar sumele nu se actualizează; vorbim de un contract pe care noi îl ducem la capăt așa cum el a fost încheiat și este evident că noi trebuie să îl finalizăm anul acesta. Singurul impediment este decontarea sumelor, aceasta efectuându-se pe faze de lucru, dar chiar și în această situație anticipăm ca lucrarea să fie finalizată undeva în octombrie – noiembrie a.c. Lucrarea este una complex, pe care o executăm printr-o metodă de reciclare la rece a drumului la locul respective. Execuția se face cu un utilaj special de lucru”, a explicat directorul Lungoci pentru ziarul nostru, pe data de 17 mai.

Astăzi, președintele CJ Constanța, Horia Marius Țuțuianu, împreună cu directorul Regiei de Drumuri au verificat stadiul lucrărilor. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Constanța, vorbim despre un drum de 21,5 km. “În ultima luna s-au construit 2,5 km și au mai rămas de lucrat alți 13 km. Costul total pentru lucrările rămase de executat se ridică la valoarea de 30 de milioane de lei. Termenul de finalizare este luna noiembrie 2017”, transmit reprezentanții administrației județene.

Primarii localităților din zona desfășurării lucrărilor de infrastructură își cer scuze participanților la trafic pentru eventualele neplăceri întâmpinate în această perioadă.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Eugen Teodorovici: “Cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, marţi seara, într-o emisiune la TVR 1, că intenţionează să candideze „cândva” la funcţia de preşedinte al României, dar că vrea să fie o surpriză.

„Cândva o să candidez. Cândva o să candidez, cu siguranţă. Aveţi ca mărturie clară: cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România. Nu mă întrebaţi şi când anume, pentru că aceasta este surpriză. Ştiu cum va fi. Problema nu este cum o să fie, o să fie sigur. N-am niciun fel de problemă”, a declarat Eugen Teodorovici citat de jurnaliștii de la news.ro.

Întrebat dacă va fi doar candidat sau şi preşedinte, acesta a replicat:

„Când spun că fac un lucru, îl fac. Nu candidez ca să candidez. Nu sunt un laş. Sunt multe variante politice posibile, dar sigur va fi”.

Teodorovici a mai afirmat că preşedintele PSD a anunţat foarte clar că după alegerile europarlamentare se va face analiza de rigoare în partid privind candidatul la alegerile prezidenţiale din acest an:

„Se va stabili clar cum se merge: cu ALDE, PSD, împreună. Cei care conduc partidul şi coaliţia decid”.

El a susţinut că, dacă PSD îşi doreşte „cu adevărat” să câştige alegerile prezidenţiale, atunci va câştiga:

„PSD nu o să piardă ceva, când luptă cu adevărat şi vrea să câştige. PSD poate cu adevărat să câştige, dacă-şi doreşte acest lucru”.

El a mai afirmat că PSD îl poate învinge pe preşedintele Klaus Iohannis la prezidenţiale din acest an.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele vrea referendum pe Justiție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este ”aproape hotărât” să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

“Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare”, a spus şeful statului, la dezbaterea “Preşedinte sau cetăţean/om politic şi societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de One World România.

Seful statului a precizat ca s-a vorbit mult de referendum și și-a propus sa facă o evaluare in acest sens.

“S-a vorbit mult despre referendum și am spus că lucrurile trebuie evaluate din multe puncte de vedere. Stiți că voința este una și putința este alta. Discuția a revenit și nu a revenit întâmplător. Am primit o lege care clarifica anumite aspecte tehnice, printre care pesediștii introduseseră un paragraf că odată cu europarlamentarele nu se poate organiza nimic altceva. Mi s-a părut suspect de aceea am contestat la CCR. Curtea mi-a dat dreptate. Am început să analizez cum ar fi dacă aș convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost puțin entuziaști. Lucrăm la asta intens, analizăm datele, variantele. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai. Un referendum nu poate să producă o lege, dar poate să exprime atitudinea nației și asta vreau. Îmi doresc ca națiunea română să spună clar dacă mai poate să tolereze corupția și corupții sau trebuie să tragem o linie și să spunem stop”, a declarat Iohannis, conform Antena 3.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

După protestul #sieu, premierul Dăncilă transmite: “Să vină toți cu idei constructive, nu doar cu blocaje”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Protestul #Șîeu pentru construcția de autostrăzi produce ecouri. Premierul Viorica Dăncilă a făcut un apel la unitate națională în jurul acestui obiectiv. A cerut idei constructive și a transmis românilor să renunțe la… blocaje.

“Lansez un apel către toți cei care își iubesc țara să ne mobilizăm cu toții în jurul acestui obiectiv de construcție a autostrăzilor. Trebuie să accelerăm acest proces și îi rog pe toți să vină cu idei constructive, nu doar cu blocaje. Încă ne confruntăm cu încercările unor cetățeni care doresc cu orice preț să blocheze construcția autostrăzilor și fac orice pentru a bloca construcția de autostrăzi. Doar la începutul lunii ianuarie autostrada Lugoj-Deva a fost blocată de contentații depuse de trei cetățeni, unul din Dublin, doi din România. Motivul a fost faptul că nu se oferă suficiente locuri pentru marile mamifere și pentru lilieci. Nu-mi vine să cred că este posibil așa ceva și nu înțeleg ce interese au acești oameni”, a declarat Viorica Dăncilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: